Finn beste aksjesparekonto i 2024

Del på:

Hvilken type aksjesparing er rett for deg?

Før vi vet hvordan aksjesparing som passer din profil best må vi vite om du investerer på kort eller lang tidshorisont..

Nordnet er desidert best

Enten om du er en aksje veteran, eller nettopp begynt med aksjer er Nordnet den beste løsningen for dem som skal sette opp en aksjesparekonto. 

Beste plattform for handel av aksjer og aksjesparekonto.

Vår vurdering av Nordnet: Hvis du har brukt ulike handels plattformer som vi har gjort forstår man raskt at Nordnet er på et annet nivå. Nordnet tilbyr handels intrumenter for nybegynnere og veteraner. Nordnet passer godt for erfarne tradere og de som vil prøve trading ut. De tilbyr også populære tillegstjenester som «Copy-Trading», et forum som lar deg diskutere aktuelle aksjer med andre investorer og mye mer.

Fordeler:

  • Enkelt og forstå plattformen
  • Gratis opplæring
  • Over 500 aksjefond tilgjengelig
  • Tilbyr giring på aksjer
  • Direkte rapportering til skatteetaten

Ulemper:

  • I de fleste tilfellene vil gebyret til Nordnet være høyere en lokale banker.

Sammenlign ulike typer aksjesparing

Den beste måten å finne den rette aksjesparekontoen er å utforske noen ulike alternativer og se hvilken av dem som passer best for deg. Det er heller ikke feil å opprette flere kontoer, om det er det du ønsker. Nedenfor har vi samlet noen av de vanligste aksjesparekontoene. Klikk deg videre for å lære mer om hver av dem og opprett en konto allerede i dag.

Aksjesparekonto

En aksjesparekonto passer for deg som sparer langsiktig i aksjer og aksjefond. Fordelen med kontoen er at du kan kjøpe og selge så mye du vil uten å betale skatt før du tar gevinsten ut av kontoen. Slik kan du få full uttelling av rentes-rente-effekten. Du kan altså ta ut hele innskuddet skattefritt.

Aksje- og fondskonto

Med en aksje- og fondskonto kan du investere i alle verdipapir som er tilgjengelig på Nordnet. Du kan investere i aksjer, fond og børsnoterte fond. I tillegg kan du shorte aksjer og handle mer kompliserte produkter som sertifikater, opsjoner, terminer og tradingprodukter med innebygget gearing. Du når markeder i både Norge og utlandet, og du kan i tillegg investere i rentepapir, valuta og råvarer.

Sparekonto

Velger du en sparekonto får du et godt supplement til å investere i verdipapirer. Kontoen gir deg høyere rente enn å ha kontanter på kontoen du handler fra, og du kan overføre så ofte du vil. Kontoen er helt kostnadsfri. Man får god rente fra første krone og pengene er naturligvis garantert av Bankenes Sikringsfond.

Student

Er du under 25 år og studerer ved en skole som er godkjent av Lånekassen, kan du få studentrabatt. Som student er det rimeligere å investere i aksjer og andre verdipapir. Ønsker du inspirasjon eller noen å diskutere med kan du følge andre studenter og investorer i det sosiale nettverket Shareville. Du kan også følge aksjegruppene fra flere norske skoler i Skoleduellen.

Sparerobot fra Kron

Mange syns fond og aksjer er komplisert. Det trenger det ikke være. Med vår sparerobot er det svært enkelt å komme i gang. Du svarer kun på noen få spørsmål, så gjør vi resten. Underveis får du korte oppdateringer om hendelser som kan påvirke investeringen. Dine Penger har kåret Kron til den beste spareroboten på markedet i Norge.

Les andre best i test guider: