Test: 365 Privat Kredittkort (2024)

Eff. rente 25,53 %, 15.000 o/12mnd, totalt 16.929. Annonselenke

365 Privat

Markedets beste kredittkort for bileiere

Kreditt: kr 50 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Med en av markedet aller beste drivstoffrabatter har kredittkortet 365Privat gjort det svært bra, både i vår test og i andre markedstester innenfor kategorien for kort med drivstoffrabatt. Kortet utstedes av Danske Bank og man får også tilgang til flere rabatter gjennom deres fordelsportal. For kunder som vet hva de er på utkikk etter og som vil ha rabatter knyttet til bilkjøring er kortet et svært godt valg. Kortet er derimot mer rettet mot en viss kundegruppe enn for kunder som ser etter fordeler og rabatter innenfor flere og mer generelle produktkategorier.

Hovedfordeler: Den gunstige drivstoffrabatten er definitivt hovedfordelen ved kortet, men man får også cashback på kjøp innenfor andre varegrupper gjennom Danske Bank Reward. Andre fordeler som tilbys er en gunstig strømavtale og 10 % fast rabatt på reiseforsikring og bilutleie. Et ekstra pluss er at det ikke finnes en beløpsgrense for hvor mye man kan oppnå i form av drivstoffrabatt.

Testresultat: Best i test innenfor kategorien drivstoffkort

Med rabatter som drivstoffrabatt, rabatt på leiebil og en egen strømavtale kan man nok si at Privat 365 kredittkort retter seg mer mot en noe mer spesifikk brukergruppe. Med en aldersgrense på 21 år og en kredittgrense på 50 000 er dette heller ikke et kredittkort som er laget for å dekke alles behov, men heller kunder som vet hvordan de kan få maksimalt ut av fordelene som tilbys.

Kortet gir sine kunder en fast drivstoffrabatt på 34 øre per liter, i tillegg til en cashback bonus på 3,65 % hos Esso stasjoner og 2 % bonus hos øvrige bensinstasjoner. Kombinerer man dette vil man derfor kunne få en svært god drivstoffrabatt dersom man fyller bensin hos Esso. Illustrert med et priseksempel kan man som Esso-kunde oppnå en rabatt på hele 92 øre, dersom literprisen ligger på 16 kroner.

I tillegg til drivstoffrabatten har man tilgang til fordelsportalen Danske Bank Reward hvor man kan få ytterligere bonuser hos butikker og restauranter. Disse bonusene vil man så få utbetalt som cashback to ganger årlig, på våren og på vinteren. Rabattene som gis på leiebil og reiseforsikring teller også som et pluss, men de er relativt lave og ligger på bare 10 %. Kortet kunne derfor ha scoret enda bedre i vår test dersom de hadde hatt forsikringer inkludert i kortet.

En annen ting som trekker ned er at kortet kommer med en begrensning for hvor mye man kan få i cashback årlig, hvilket ligger på maksimalt 2000 kroner i cashback. De faste rabattene har derimot ikke noen begrensninger, som gjør at man vil få disse selv om man skulle nå den årlige cashback-grensen.

Dette er kun første del av testen. Les videre rett nedenfor for full test.

Vår vurdering: 4.5 av 5 stjerner

Fordeler og bonus

Med kortets drivstoffrabatt kan man spare relativt mye på bensin som også er grunnen til at kortet har så mange fornøyde kunder. Kjører man mye vil dette telle særlig positivt og er man i tillegg Esso-kunde kan man spare enda mer. Den faste rabatten på 34 øre liter får man uansett, men den kan også kombineres med 3,65 % cashback hos Esso stasjoner eller 2 % cashback hos alle andre stasjoner. Cashback inkluderer også andre varekjøp man gjør hos bensinstasjoner og er ikke begrenset til kjøp av drivstoff. Hvor mye man kan oppnå i cashback er begrenset til 2000 kroner per år, men man vil fortsatt får den faste rabatten på 34 øre per liter.

Utenom drivstoffrabatten tilbyr kortet også 10 % rabatt på reiseforsikring gjennom AIG og 10 % rabatt på leiebil gjennom Hertz bilutleie. Disse er i tillegg faste rabatter som man kan benytte seg av når som helst. Er man kunde hos Ustekveikja Energi tilbyr 365 Privat kredittkort en strømavtale hvor man får 365 kWh i rabatt per år, innkjøpspris på strøm og et gratis fastbeløp i 3 måneder.

Gjennom Danske Bank Reward kan man oppnå ytterligere bonuser hos utvalgte butikker og restauranter. Gjennom fordelsportalen har man heller ikke noen begrensninger på hvor mye man kan spare i løpet av et år. Oppspart bonus vil derimot kun bli utbetalt to ganger i året.

Kreditt og rentefrihet

Kredittgrense

Men en kredittgrense på 50 000 kr får man en ganske mye lavere grense enn hva man har med de fleste andre kredittkort. Ettersom kortet hovedsakelig er ment for mindre kjøp og drivstofforbruk er det på den annen side kanskje ikke nødvendig med en spesielt høy kredittgrense for dette formålet.

Betalingsutsettelse

365 Privat kredittkort kommer med 45 dagers rentefri betalingsutsettelse dersom man har behov for å betale på et senere tidspunkt. Dette er en helt grei tidsperiode og med en kredittgrense på kun 50 000 kr vil man antakeligvis heller ikke ha altfor store beløp som det er vanskelig å betale ned i tide.

Uttak og kjøp

Kredittkortet kommer ikke med gebyr for varekjøp uansett om man bruker kortet i Norge eller andre land, som også teller positivt. Når det gjelder kontantuttak må man derimot betale et ganske høyt rentetillegg på uttaksbeløpet, som vil begynne å løpe fra uttaksdato. Det vil derfor ikke anbefales å benytte kortet for kontantuttak da de totale kostnadene fort vil kunne stige en hel del.

Forsikringer som inngår og tilleggsforsikringer

For 365Privat er det ingen forsikringer som inngår, men man kan derimot få 10 % rabatt på helårs reiseforsikring som kjøpes gjennom AIG. Reiseforsikringen heter Travel Guard og er en forsikring man kan skreddersy til sine individuelle behov gjennom å velge ulike tilleggsdekninger. Selv om det kan være en ulempe at man må kjøpe forsikringen gjennom et forhåndsbestemt selskap, får man derimot en fleksibel løsning gjennom at den kan skreddersys og tilpasses av deg som kunde.

Betingelser

For å søke om kredittkortet 365Privat må man oppfylle visse betingelser som søker:

Man må ha fylt 21 år

Det stilles krav om minimum 140 000 kr i brutto årsinntekt

Man kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Som del av søknadsprosessen vil man også bli kredittvurdert som en standard del av prosessen når man søker om kredittkort. På bakgrunn av kredittsjekken vil man så få vite i løpet av kort tid om man har fått innvilget søknaden eller ikke.

Alternativer til 365Privat

Hvilke kort er bedre?

Dersom man er en mer generell bruker av kredittkort som først og fremst er ute etter flest mulig fordeler finnes det kort man kan velge som vil gi deg et bredere fordelsprogram. Blant annet Santander Flexi Visa kort lar deg få rabatter innenfor et bredt spekter av produktkategorier. Kredittkortet re:member har også en gunstig fordelsportal, kalt re:member reward som kan benyttes for rabatter og cashback hos et stort utvalg av steder. Skal man foreta større kjøp vil en høyere kredittgrense og muligheten for lengre betalingsutsettelse være fordelaktig, og da kan Santander Red være et godt valg.

Hvor mange kort bør man ha?

Om man ønsker å dra fordel av flest mulig rabatter og fordeler kan det være lurt å ha flere kredittkort innenfor forskjellige kategorier. På denne måten kan man bruke de ulike kredittkortene der man vil kunne spare mest og man blir ikke like begrenset av eventuelle rabattbegrensninger som flere kredittkort har. Har man derfor 3 eller 4 kort som gir deg forskjellige fordeler vil man ha gode muligheter for å oppnå rabatter og fordeler.

Kategorier av kredittkort du bør sjekke ut

365Privat er først og fremst et godt drivstoffkort og det kan derfor være greit å også sjekke ut kredittkort som gir deg fordeler innenfor kategorier som cashback eller reisekort. Er man ute etter å betale ned større innkjøp over tid kan det derimot være lurt å se på kort som tilbyr lav rente.

Detaljert informasjon

Bonus og fordeler:

Cashback: Ja

Rentefri betalingsutsettelse: 45 dager

Faste bonuser:

Drivstoffrabatt: 34 øre per liter

Cashback bonus hos Esso: 3,65 %

Cashback bonus hos andre bensinstasjoner: 2 %

Rabattbegrensning: 2000 kroner i cashback

10 % rabatt på reiseforsikring gjennom AIG

10 % rabatt på leiebil gjennom Hertz

Strømavtale: Ja

Kreditt og gebyrer

Kredittgrense: 50 000 kr

Årsavgift: 0 kr

Årlig nominell rente 21, 40 %

Årlig effektiv rente: 25,53 %

Varekjøp: 0 kr

Uttak i minibank (Norge og utland): 40 kr + 2,00 % av uttaksbeløp

Uttak i bank (Norge og utland): 40 kr + 2,00 % av uttaksbeløp

Maksbeløp for kontantuttak (Norge og utland): 10 000 kr per 7 dager

Valutapåslag ved betaling og uttak i utlandet: 2,00 %

Elektronisk faktura: 0 kr

Papirfaktura: 45 kr

Overtrekksgebyr: 100 kr

Purregebyr: 0 kr

Forsikringer:

Ingen forsikringer inkludert, men man får 10 % rabatt på helårs reiseforsikring gjennom AIG.

Betingelser:

Søkeren må ha fylt 21 år

Minimum brutto årsinntekt: 140 000 kr

Søker kan ikke ha betalingsanmerkninger

Om selskapet

365Direkte er en enhet i Danske Bank AS og tilbyr MasterCardet 365Privat. Danske Bank er Danmarks største bank og har hovedkontor i København. Man behøver derimot ikke å skifte banktjenester til Danske Bank for å kunne bli kunde i 365Direkte og benytte seg av deres kredittkort 365Privat.

 

Kredittkort til reisen

Se alle VISA kredittkort

Se alle MasterCard kredittkort

Kredittkort med svar på dagen