Test: Norwegian Kredittkort (2024)

Eff. rente 23,1%, 15.000,- o/12 mnd, kostnad: 1.764, Totalt: 16.764.

Annonselenke

Bank Norwegian

Et svært godt kredittkort for folk flest

Kreditt: kr 100 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Bank Norwegian kredittkortet er et av de mest populære kortene i Norge. Det er også et utmerket kort for folk flest og er beste kredittkort i vår omfattende samletest. Kredittkortet fra Bank Norwegian er særlig godt for de som reiser en gang i blant med Norwegian og er et av de aller beste hverdagskortene på markedet.

Hovedfordeler: Bank Norwegian gir deg kr 100 000 i kreditt med inntil 45 dagers rentefri utsettelse. I tillegg får du 1% CashPoints på alle kjøp du gjør med kortet og 4-10% rabatt på flyreiser som du bestiller gjennom Norwegian. Med et Bank Norwegian kredittkort er det heller ingen gebyr for bruk eller uttak i hele verden.

Test: Det beste kredittkortet for folk flest

Bank Norwegian Visa kredittkort er et av Norges mest populære kredittkort. Kredittkortet fra Bank Norwegian er også best i test i vår omfattende samletest av kredittkort på det norske markedet. Bank Norwegian kredittkortet er vårt valg som beste kredittkort for 2019 og beste reisekort for 2019. Kortet passer veldig bra som hverdagskort for de aller fleste. Det er særlig godt for de som reiser en gang i blant med Norwegian og er et av de beste kredittkortene til bruk i utlandet.

Kredittkortet gir deg CashPoints hver gang du bruker det, det har flere forsikringer inkludert og det har ingen gebyrer. Bank Norwegian kredittkortet gir deg også en rekke fordeler som du ikke får andre steder. En av grunnene til at Bank Norwegian er et så populært kredittkort er at det er enkelt for folk flest å få benyttet alle fordelene som følger med og at kortet har en relativt høy kredittgrense, sammenlignet med andre kort.

Bank Norwegian gir deg kr 100 000 i kreditt med inntil 45 dagers rentefri utsettelse. I tillegg får du 1% CashPoints på alle kjøp du gjør med kortet og 4-10% rabatt på flyreiser som du bestiller gjennom Norwegian. Med et Bank Norwegian kredittkort er det heller ingen gebyr for bruk eller uttak i utlandet. Dette er noe av grunnen til at kortet gjør det så skarpt på reisefronten, da de fleste andre kredittkort ikke har disse fordelene. Kortet gir deg også gratis forsikringer for reise og avbestilling, samt rabatter hos over 150+ samarbeidspartnere.

Bank Norwegian gjør seg av disse grunnene fortjent til tittelen som beste kredittkort i vår test, da den både er gunstig som et hverdagskort og for den som liker å reise. Dersom du vurderer Norwegian-kortet, så anbefaler vi deg å lese gjennom denne guiden, så du kan lære hva som gjør kredittkortet så bra og hvordan du kan bruke det på en smart måte for å få mest mulig ut av det.

Dette er kun første del av testen. Les videre rett nedenfor for full test.

Vår vurdering: 5 av 5 stjerner

Fordeler og bonus

Bonus - CashPoints

Bank Norwegian har en bonusordning de caller CashPoints. I denne bonusordningen vil ett bonuspoeng tilsvarer en norsk krone. I dette bonussystemet opptjener bonuspoeng til bruk hos flyselskapet Norwegian når du bruker kortet alle mulige steder.

Med et kredittkort fra Bank Norwegian kan du derfor finansiere flyreisen ved å handle i butikker som normalt. Hver gang du drar ditt kredittkort fra Bank Norwegian – uansett hvor eller hva du handler – så blir en andel kjøpesummen omgjort til CashPoints. Man får 1% i CashPoints inntil kr 100 000 og 0,5% på kjøp som overskyter dette.

Handler du for eksempel mat for 1000 kroner, så får du derfor 10 CashPoints hos flyselskapet. Bruker man kortet jevnlig går det derfor ikke lang tid før man har tjent opp til en gratis flyreise. Poengene kan brukes til å betale helt eller delvis for en reise med Norwegian.

I tillegg får man opptil 20% i CashPoints når man kjøper flybilletter direkte gjennom Norwegian. Kortet er også det eneste kredittkortet man kan bruke på Norwegian.no uten å måtte betale et ekstra kredittkortgebyr. Kort fortalt betyr dette at du tjener opp bonuspoeng hver gang du benytter deg av kortet, men det verdt å merke seg at dette ikke gjelder ved kontantuttak eller regningsbetaling.

Bonus - Spesialtilbud

Bank Norwegian kredittkortet gir dessuten spesialtilbud og CashPoints om man bruker det hos en av Bank Norwegian sine mange samarbeidspartnere. Eksempelvis kan man få hele 3% CashPoints ved kjøp hos Kolonial.no, 700 CashPoints hos NorgesEnergi, 6% CashPoints ved kjøp hos Lekmer.no, og mange andre eksempler. I tillegg til faste tilbud finner det også stadig nye rabatter, som for eksempel: 50% rabatt hos Nelly.com eller 40% rabatt på kjøp hos Boozt.com eller andre lignende rabatter og tilbud.

Kort oppsummert har Norwegiankortet et av de aller beste fordelsprogrammene på det norske markedet. Alle disse fordelene får man ved å ganske enkelt begynne å bruke dette kredittkortet heller enn et vanlig kort, når man gjør kjøp i butikken eller på nettet.

Kreditt og rentefrihet

Kredittgrense

Kredittkort fra Bank Norwegian har forholdsvis høy kredittgrense på opptil kr 100 000 i kreditt. Kredittgrensen settes imidlertid individuelt og man får ikke alltid maksimal kredittramme før man har hatt kredittkortet en stund og vist at man bruker det på en fornuftig måte.

Betalingsutsettelse

I tillegg til en øvre kredittramme på kr 100 000, så har man i tillegg hele 45 dager med rentefri betalingsutsettelse. Dette betyr at man kan trekke på pengene på kortet i ganske manger dager før pengene må betales tilbake.

En annen ekstrafordel er at man kan utsette betalingen av flybilletter man kjøper gjennom Norwegian enda lenger, mot et lite beløp. For 199 kroner kan du utsette betalingen i inntil seks måneder og så lenge du betaler denne innen forfallsdato løper det ingen rente på kjøpet.

Uttak og kjøp

Bank Norwegian har ingen gebyrer på uttak eller kjøp, heller ikke i utlandet. En faktor som ofte er viktig er nettopp kostnadene knyttet til bruk av kredittkortet i utlandet. For kontaktuttak er det vanligste at banken krever et engangsgebyr eller at renten begynner å løpe fra uttaket.

Dette gjelder ikke Bank Norwegian sitt kredittkort. Tar du ut penger i utlandet er det helt gratis. Norwegiankortet er et av få kredittkort som lar deg ta ut penger uten å måtte betale gebyr eller renter, og det er et stort positivt for dette kortet sammenlignet med andre.

Sammenlignet med kredittkort fra eksempelvis DNB eller Nordea kan du spare mye penger i forbindelse med en utenlandsreise dersom du heller bruker et kredittkort fra Bank Norwegian. Enkelte andre kredittkort har kommet etter med samme løsning, men disse har som regelen ikke de samme fordelene på andre områder som kredittkortet fra Bank Norwegian.

Forsikringer

Reiseforsikring

På toppen av gebyrfrie uttak og den gode bonusordningen får du også reiseforsikring og avbestillingsforsikring inkludert i kredittkortet ditt. Betaler du minst halvparten av reisens transportkostnader med kortet er du dekket av en reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Reiseforsikringen dekker deg, ektefelle eller samboer og barn under 21 år. Totalt dekker forsikringen opp til 3 personer i en varighet på reisen opp til 90 dager. Om du i også vil ha en helårs reiseforsikring får du 10% rabatt på dette også. Denne forsikringen er en reiseforsikring fra Travel Guard.

Forsikring mot tapt avgang

Dersom du har bestilt en reise med Norwegian og betalt med kortet, så har du en inkludert forsikring mot tapt avgang. Rekker du ikke en videre forbindelse på grunn av at Norwegian er forsinket så dekkes utgiftene til nye billetter med inntil kr 5000 per person eller kr 20 000 per familie. I tillegg har du også dekket av en Forsikring mot tapt avgang når du betaler med Norwegian-kortet.

Andre forsikringer

Reiseforsikringen er dog ikke den eneste Bank Norwegian tilbyr gode avtaler på for sine brukere. Disse vi har diskutert ovenfor er imidlertid de de eneste som ikke koster noe ekstra i måneden. Men i tillegg tilbyr Bank Norwegian også gode tilbud på tilleggsforsikringer som for eksempel ID-tyveriforsikring, betalingsforsikring, sykemelding, og egenandelforsikring for leiebil. Det finnes derfor mange muligheter om du skulle ønske å forsikre deg ytterligere.

Betingelser

For å få kredittkortet fra Bank Norwegian må følgende betingelser være tilstede. For de første er det en 18 års aldersgrense på kortet. For det andre er det i utgangspunktet et krav om at man ikke har noen større betalingsanmerkninger. I tillegg gjøres det en vurdering av din kredittverdighet basert på opplysninger om deg fra et kredittopplysningsselskap. I tillegg til hovedkriterienee, gjøres det altså i tillegg en mer skjønnsmessig vurdering. Den eneste måten å få et endelig svar på om man kan få kortet er ved å søke om det. Det er helt gratis og veldig enkelt. Bare følg en av linkene videre til Bank Norwegian sine sider og bestill kortet, så vil du normalt få svar svært raskt.

 

Alternativer til Bank Norwegian

Hvilke kort er bedre?

Som nevnt tidligere i denne testen av Bank Norwegian kredittkortet, så er dette kortet et av de aller beste kredittkortene for folk flest. Dersom du ennå ikke har et Bank Norwegian kredittkort i din lommebok, så vil det være et svært godt valg å bestille et. Bank Norwegian er best i test i vår samletest av kredittkort og får våre varmeste anbefalinger.

I tillegg finnes det flere andre kredittkort, som også har kommet svært godt ut i vår test, som har fordeler og bonuser som komplimenterer Norwegiankortet, og som derfor kan være et smart kredittkort nummer to eller tre. Mer om dette rett nedenfor.

Hvor mange kort bør man ha?

Stadig flere velger å ha flere kredittkort tilgjengelige i lommeboken. Å ha flere ulike kredittkort man tjene maksimalt med bonus og rabatter, ved å velge det rette kredittkortet til hver gang man skal gjøre et kjøp i en butikk eller på nettet.

En annen grunn til å ha flere kredittkort er at bankene noen ganger velger å sperre kortet ditt dersom de misttenker at kortet har blitt misbrukt, og i tillegg så kan man risikere å miste det. Derfor kan det være lurt åha minst tre kort. To kort som alltid har med deg og et som du legger på et trygt sted hjemme. På denne måten har du alltid minst ett kort som du kan bruke.

Kategorier av kredittkort du bør sjekke ut

Dersom du er på jakt etter er nytt kredittkort (enten du har bestemt deg for å skaffe deg et kredittkort fra Bank Norwegian eller ikke) så anbefaler vi at du sjekker ut våre tester av kredittkort innenfor ulike kategorier. Se gjerne gjennom flere kategorier for å finne det beste kredittkortet for deg.

 

Detaljert informasjon

Bonus og fordeler:

Bank Norwegian Visa kredittkortet gir deg mange rabatter og bonusordninger gjennom sitt CashPoint-system. Her lister vi opp noen av de fordelene man kan få ved å benytte kortet:

Bruk av kredittkort: 1% CashPoints (0,5% etter kr 100 000)

Norwegian LowFare flybilletter: 4 % CashPoints på billettprisen

Norwegian Flex flybilletter: 10 % CashPoints på billettprisen

Hotels.com: 5% CashPoints på alle bookinger

Gjensidige forsikring: 600 CashPoints på første forsikring man kjøper via nett

Kolonial: 300 CashPoints på ditt tredje kjøp og 3 % på alle kjøp

Flybussen: 6% CashPoints ved kjøp av bussbillett på nett

NorgesEnergi: 500 CashPoints for nye kunder og 200 CashPoints årlig

Talkmore: 500 CashPoints ved ny bestilling og 3% på all bruk

OnePark: 5% CashPoints på alle bestilte parkeringer ved Oslo lufthavn

LensWay: 10% rabatt og CashPoints på linser og solbriller, og 20% på briller

Dustin Home: 3% CashPoints på alle kjøp

Sector Alarm: 1000 CashPoints i velkomstbonus

Og mye mer…

Kreditt og gebyrer

Årsavgift: 0 kr

Varekjøp: 0 kr

Kontantuttak i minibank: 39 kr

Kontantuttak bank: 39 kr

Bruk hos Posten: 39 kr

Varekjøp i utlandet: 0 kr

Kontantuttak fra minibank i utlandet: 0 kr

Kontantuttak fra bank i utlandet: 0 kr

Valutapåslag i utlandet: 1,75 %

Nytt kort: 0 kr

Elektronisk faktura: 0 kr

Papirfaktura: 45 kr

Årlig nominell rente: 20,49 %

Årlig effektiv rente: 23,1 %

Nominell rente per måned: 1,71 %

Kontantuttak i utlandet: 10 000 kr per døgn

Kontantuttak innlands: 3000 kr per døgn

Nødkontanter: 850 kr

Overtrekksgebyr: 0 kr

Forsikringer:

Antall personer dekket: 3 stk

Maksimal varighet på reisen: 90 dager

Egenandel: kr 500

Betalingsforsikring: 0,99 % av utestående beløp

ID-tyveriforsikring: 149 kr per år

Egenandelsforsikring leiebil: 249 kr per år

Minimumsinnbetaling: 3 % av utestående beløp

Betingelser:

Aldersgrense: 18 år

Bank Norwegian:

Bank Norwegian er en norsk bank rettet mot privatmarkedet og er et datterselskap av Norwegian Finans Holding ASA. Norwegian Finans Holding ASA ble børsnotert i Norge i 2016 og kan handles på Oslo Børs under tikker symbolet NOFI. I tillegg er Bank Norwegian godt kjent for sin tette knytning til flyselskapet Norwegian. Bank Norwegian er mest kjent for sine kredittkort og forbrukslån som begge har blitt meget populære på det Norske markedet.

 

Kredittkort til reisen

Se alle VISA kredittkort

Se alle MasterCard kredittkort

Kredittkort med svar på dagen