Test: Ikano Kredittkort (2024)

Annonselenke

Eksempel: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349. Annonselink.

Ikano VISA

Et kredittkort med gode rabatter og lav rente

Kreditt: kr 100 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Kredittkortet Ikano Visa fra Ikano Bank er et av de beste kortene på markedet, nettopp på grunn av sine mange kundefordeler. Kredittkortet gir deg gode muligheter for å spare penger og tilbyr månedlige rabatter som gjelder både i inn- og utland. Ikano Visa er derfor blant de aller beste kredittkortene i vår samletest og et godt valg om du er på utkikk etter et kort du kan bruke til hverdags.

Hovedfordeler: De aller største fordelene med Ikano Visa er muligheten til å utsette betalingen i inntil 9 rentefrie måneder, en kredittgrense på opptil 100 000 kroner og et svært godt rabattsystem. Av faste rabatter får man 2% rabatt hos alle Shell stasjoner og 1 % rabatt hos alle andre bensinstasjoner, både på drivstoff og dagligvarer. Det er ingen årsgebyr og den årlige effektive renten er blant de laveste på markedet.

Testresultat: Faste rabatter og rentefri betalingsutsettelse

Med sitt gode tilbud av både faste og månedlige rabatter er det mye å spare på å skaffe seg kredittkortet Ikano Visa. Med faste rabatter på drivstoff, mat og andre dagligvarer har man gode muligheter til å spare penger på de daglige innkjøpene.

Man kan spare mellom 1-2% på drivstoff og dagligvarer, både i Norge og hos butikker og bensinstasjoner i utlandet. I tillegg får man månedlige rabatter innenfor ulike produktgrupper og tilgang til en fordelsportal med tilbud og rabatter hos en rekke butikker og leverandører.

Dersom man er kunde over en lengre periode og har vist at man betaler ned på kredittkortet og overholder betalingsfristene, kan man oppnå maksimal kredittgrense på kr 100 000. Det er også 50 dagers rentefrihet og mulighet til å forlenge betalingsutsettelsen i inntil 9 måneder mot et ekstra gebyr.

Skal man reise og bruker kredittkortet til å betale over 50% av det totale beløpet får man også gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring inkludert. Med en lav effektiv rente på 20,43% kan også kredittkortet skilte med å ha et særdeles gunstig rentenivå, sammenlignet med mange av de andre kredittkortene på markedet.

For personer som bruker mye drivstoff og ofte handler på bensinstasjoner er ikano kredittkort et godt valg, som lar deg spare penger på utgiftene forbundet med å reise mye. Kombinert med dagligvare-rabatten, lang rentefri betalingsutsettelse og månedlige rabatter kan kredittkortet komme godt med for de aller fleste.

Dette er kun første del av testen. Les videre rett nedenfor for full test.

Vår vurdering: 5 av 5 stjerner

Fordeler og bonus

Med kredittkortet får man både gode faste rabatter og flere andre tilbud og rabatter, og man kan spare opptil kr 5 000 hvert kalenderår gjennom å benytte seg av rabattordningene. Dette er ett høyere beløp enn hva man får hos flere andre kort, noe som er en av grunnene til at Ikano kredittkort scorer så godt i vår test.

Faste rabatter:

Blant de faste rabattene får du 1% avslag hos alle bensinstasjoner og dagligvarebutikker, og 2% avslag hos Shell stasjoner. Her kan man derfor spare mye penger om man bruker mye drivstoff, men også folk flest kan bruke kredittkortet for å oppnå gode rabatter. Trenger man å leie bil har man også en fast rabatt på 10% på leiebiler hos rentalcars.com.

Månedlige rabatter:

Hver måned tilbys det, i tillegg til de faste rabattene, opptil 10% rabatt på alle artikler innenfor en utvalgt produktkategori. Dette kan for eksempel være 4% på alle helse og velværeprodukter én måned, og 10% på alle sportsartikler en annen måned. Disse tilbudene gjelder i tillegg både når man handler i utlandet og hjemme i Norge.

Fordelsportal:

Som kunde har man enda en mulighet til å spare penger, gjennom å få tilgang til en fordelsportal med unike tilbud. Her kan man finne gode tilbud på alt fra spisesteder, telefoni, ferie og nettbutikker, for å nevne noe.

Kreditt og rentefrihet

Kredittgrense

Med en høy kredittgrense på 100 000 kr har man mye fleksibilitet når det gjelder hvor mye man kan trekke. For å oppnå den maksimale beløpsgrensen må man derimot ha vært kunde over en viss periode og ha vist at man jevnlig betaler ned på kortet.

Betalingsutsettelse

Kortet har i utgangspunktet 50 dagers rentefrihet, men dette kan utvides fra 2 måneder og opptil hele 9 måneder for alle Visa-kjøp over 2 500 kroner. Man kan få rentefri betalingsutsettelse i 2 måneder for et engangsgebyr på 99 kr, 4 måneder for 275 kr, 6 måneder for 350 kr og 9 måneder for 450 kr.

Så lenge man betaler ned hele beløpet før gitt betalingsfrist for utsettelsesperioden, vil man kunne få hele 9 måneders rentefri utsettelse. Etter betalingsfristens utløp må man derimot betale normal rente for det resterende beløpet. Den lange utsettelsesperioden er en annen grunn til at kortet kommer så godt ut i vår ikano kredittkort test.

Dersom man ikke ønsker betalingsutsettelse, men ikke kan betale ned hele beløpet med det samme kan man velge delbetaling som et alternativ. Med delbetaling får man også noe lavere rente enn ordinær rentesats.

Uttak og kjøp

Alle varekjøp man gjør med kredittkortet er gebyrfrie, og man behøver heller ikke å betale gebyr for å benytte seg av eFaktura.

Når det gjelder kontantuttak har kortet en begrensning på kr 10 000 per måned og kr 5 000 per uke, noe som kan være en ulempe for enkelte brukere. Særlig dersom man skal bruke kortet i utlandet og ønsker å ta ut kontanter vil det kunne lønne seg å ha et ekstra kredittkort man kan benytte seg av.

Kortet har også relativt høye gebyrkostnader for kontantuttak, som ligger på kr 35 – både  i Norge og i utlandet. Skal man ta ut kontanter over skranke hos en bank er gebyret på hele 75 kr.

Forsikringer som inngår og tilleggsforsikringer

Reiseforsikring

Dersom mer enn 50% av reisens beløp er betalt med kredittkortet vil man få gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring inkludert. Reiseforsikringen dekker inntil 3 reisende, hvor utgangspunktet for reisen er i Norden. Reisen kan vare i inntil 90 dager og forsikringen dekker blant annet tapt bagasje, avbestilling og forsinkelser.

Det er enkelte aldersbegrensninger og beløpsbegrensninger som man kan lese mer om på Ikano Banks hjemmesider, i tillegg til en utfyllende oversikt over reiseforsikringens vilkår.

Andre forsikringer

Som en ekstra fordel er man i tillegg dekket av Ikano Visas tankefeil-forsikring. Med denne forsikringen er man dekket dersom man skulle være uheldig å fylle feil drivstoff, og forsikringen dekker kostnadene for sanering av tanken og bytte av filter.

Både tankefeil-forsikringen og reiseforsikring er inkludert, men man kan også få betalingsforsikring i tillegg. Med betalingsforsikring vil man kunne få dekket det utestående beløpet til en viss grad, dersom man skulle være utsatt for en ulykke eller et uhell som endrer livssituasjonen på en måte som gjør at man har vanskeligheter med å betale ned kredittkortet.

Betingelser

For å søke om kredittkortet må man oppfylle visse vilkår. Det stilles krav om en minimum brutto årsinntekt på 180 000 kr og søker må ha fylt 23 år. For å få innvilget søknad kan man heller ikke ha noen betalingsanmerkninger. Det stilles med andre ord noe strengere krav til søkeren enn kravene som stilles for å få mange av de andre kredittkortene på markedet.

I tillegg til de spesifikke kravene gjennomføres det en standard kredittvurdering av søkere basert på innhentede opplysninger fra kredittopplysningsselskaper, som en vanlig del av søknadsprosessen.

Det er derimot gratis å søke om kredittkortet og man får vanligvis svar på om søknaden er innvilget etter kort tid.

Alternativer til Ikano Visa

Hvilke kort er bedre?

Dersom man reiser mye og er på utkikk etter et kredittkort man kan bruke i utlandet vil det lønne seg å velge et av de andre kortene vi har testet, som ikke har uttaksgebyrer. Dette gjelder også om man skal bruke kortet til å ta ut kontanter, på grunn av den relativt lave uttaksgrensen på kr 10 000 per måned.

Reiser man mye kan derfor kredittkort som Bank Norwegian eller Ya Bank være gode gebyrfrie alternativer. Kredittkortene Bank Norwegian, Santander Flexi og Remeber er også gode alternativer dersom du er på utkikk etter kredittkort som gir deg gode rabatter og poeng på flyreiser.

Hvor mange kort bør man ha?

Siden de ulike kredittkortene gir deg forskjellige fordeler og rabatter kan det være lurt å ha et par kort man kan bytte på å bruke. På denne måten kan man bruke det kredittkortet som gir deg de beste rabattene i de situasjonene du trenger det. Med flere kort kan man unngå å ikke få tatt ut kontanter i utlandet på grunn av beløpsgrenser, og man kan for eksempel bruke et kredittkort til kontantuttak og et annet for å oppnå cashback.

Kategorier av kredittkort du bør sjekke ut

Reiser man mye bør man sjekke ut kategorien reisekort hvor man finner de beste kredittkortene å bruke på reiser. Kjører man mye og bruker mye drivstoff bør man se gjennom utvalget av bensinkort, og for personer som bare vil gjøre noen gode kjøp i hverdagen kan kredittkort som gir rabatter på dagligvarer være et godt valg.

Detaljert informasjon

Bonus og fordeler:

Ikano Visa gir deg flere faste rabatter som lar deg spare penger på daglige kjøp, samtidig som man får månedlige rabatter innenfor utvalgte produktkategorier. Gjennom cashback-systemet får man pengene tilbake i slutten av måneden ut ifra hvilke rabatter man har benyttet seg av. For de som kjører mye er fast drivstoffrabatt på 1-2% og 10% rabatt på leiebil gjennom rentalcars.com ekstra bra goder som følger med.

Cashback: Ja

Faste rabatter:

2% rabatt på Shell-stasjoner i Norge (inkludert drivstoff)

1% rabatt på alle bensinstasjoner, også i utlandet

1% rabatt på dagligvarer

10% rabatt på leiebil gjennom rentalcars.com

Månedlige rabatter på opptil 10 %

Rentefri betalingsutsettelse: 50 dager

Kreditt og gebyrer

Kredittgrense: 100 000 kr

Årsgebyr: 0 kr

Administrasjonsgebyr: 0 kr

Varekjøp: 0 kr

Uttak i minibank: 35 kr + 1 % av uttakssum

Uttak i bank: 75 kr + 1 % av uttakssum

Fakturagebyr: 35 kr

Valutapåslag: 1,75 %

Overtrekksgebyr: 75 kr

Forsikringer:

Tankefeil-forsikring (inkludert)

Reise- og avbestillingsforsikring (inkludert)

Betalingsforsikring (tillegg)

Betingelser:

Søker må ha fast inntekt

Søkeren må ha fylt 23 år

Søker kan ikke ha betalingsanmerkninger

Om selskapet

Ikano bank ble etablert i Norge i 1991 og var tidligere eid av det svenske møbelselskapet IKEA, som ble etablert av Invar Kamprad. I dag eies derimot banken av familien Kamprad og har hovedkontor i Malmø.

 

Kredittkort til reisen

Se alle VISA kredittkort

Se alle MasterCard kredittkort

Kredittkort med svar på dagen