Test: Morrow Bank Kredittkort (Tidligere Komplett Bank 2024)

Annonselenke

Eff.rente 24,42 %,12 000 kr o/12 md,kostnad 1 481 kr,totalt 13 481 kr

Morrow Bank (Tidligere Komplett)

Spar mest mulig på netthandelen

Kreditt: kr 100 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Med kredittkortet fra Morrow Bank har du mulighet til å spare penger uansett hvor du handler, både på nett og i butikker i Norge og utlandet. Dette gjør også at kortet kommer godt ut i vår test, kombinert med de mange forsikringene man får inkludert i kortet. En ulempe som trekker resultat noe ned er derimot begrensningen på hvor mye man kan spare, som ligger på 500 bonuspoeng per måned og 2000 poeng per år.

Hovedfordeler: Blant de beste fordelene som tilbys finner man bonusordningen som gir deg 4 % bonus på alle kjøp hos Komplett.no og Blush.no, 2 % bonus på alle varekjøp og 1 % rabatt hos alle nettbutikker. At kortet i tillegg kommer med hele tre forsikringer inkludert, er også en ekstra fordel som gjør at kortet skiller seg ut fra andre kort. Videre slipper man i tillegg å betale gebyrer for varekjøp og kontantuttak og man kan utsette betaling i opptil 9 måneder.

Testresultat: Spar penger på varekjøp og unngå høye gebyrer

Med Morrow Bank kredittkort har man spesielt gode fordeler dersom man allerede handler hos Komplett.no, ettersom man med kredittkortet vil få 4 % bonuspoeng hver gang man handler hos nettbutikken. I tillegg får man 1 % bonus på alle varekjøp man gjør, uavhengig av kjøpssted og land og 2 % bonus på kjøp hos alle nettbutikker som aksepterer MasterCard.

Bonuspoengene man får kan man så velge om man vil samle opp og bruke til å betale ned på neste måneds faktura, eller om man vil bruke dem til å delbetale varekjøp hos Komplett.no. En ting man bør være klar over er derimot at man ikke kan betale med bonuspoengene hos Komplett.no når man benytter seg av deres “Kjøp med ett klikk” løsning. At man har en relativ lav grense for hvor mange bonuspoeng man kan opptjene per måned og totalt i løpet av et år er også en ulempe ved kortet som trekker resultatet noe ned.

Når det gjelder gebyrer reklameres kortet med å være et 100 % gebyrfritt kort, men det er likevel dyrt å bruke kortet til kontantuttak ettersom renten er høy og vil begynne å løpe fra uttaksdato. For varekjøp og kontantuttak behøver man ikke å betale gebyrer, verken i utlandet eller i Norge, som er en klar fordel.

En annen fordel med Morrow Bank kredittkortet er at man får hele tre forsikringer inkludert i kortet. Det er relativt mange kort som kommer med inkludert reiseforsikring, men med kortet fra Morrow Bank får man både reiseforsikring, kjøpsforsikring og ID-tyveriforsikring uten ekstra kostnader. Man må derimot bruke kredittkortet til å betale for reiser og varekjøp om man skal være dekket av reiseforsikringen og kjøpsforsikringen. I tillegg til de inkluderte forsikringene kan man også betale en ekstra sum for å få betalingsforsikring om ønskelig.

Dette er kun første del av testen. Les videre rett nedenfor for full test.

Vår vurdering: 4.5 av 5 stjerner

Fordeler og bonus

Kredittkortet fra Morrow Bank tilbyr aller best bonus når man handler i dere egen nettbutikk, Komplett.no, hvor man får 4 % bonus på alle kjøp som kan brukes til å betale kjøpet eller som kan trekkes fra fakturabeløpet. Bruker man derimot bonusen på varekjøp i nettbutikken kan man motta hele 8 % bonus. Man kan også lagre kortet i kassen hos Komplett.no slik at man automatisk får benyttet seg av bonusen når man handler. Bonuspoengene kan derimot ikke benyttes om man benytter seg av betalingsmetoden “Kjøp med ett klikk” i nettbutikken.

Man får 4 % bonus når man handler hos nettbutikken Blush.no og 2 % bonus når man handler hos alle andre nettbutikker som lar deg betale med MasterCard. Her slipper man altså å gå via en fordelsportal slik man må for å få rabatter med mange andre kredittkort, noe som gjør det raskt og enkelt å benytte seg av tilbudet.

Når det gjelder varekjøp får man 1 % overalt hvor man handler, både i Norge og i utlandet. Hvert bonuspoeng er verdt 1 krone og ettersom man heller ikke betaler gebyrer vil man i praksis motta et lite beløp i form av bonuspoeng hver gang man drar kortet for å kjøpe noe.

Rabattbegrensningen på 500 bonuspoeng i måneden og 2000 bonuspoeng totalt per år lar deg derimot ikke tjene opp en ubegrenset andel bonuspoeng.

Kreditt og rentefrihet

Kredittgrense

Kredittgrensen på kortet ligger på 100 000 kr som også er en relativt vanlig kredittgrense for mange kort. Beløpsgrensen vil derimot være høy nok til at man skal kunne bruke kortet til en rekke formål, både større og mindre kjøp. Når man først søker om å få kortet er det ikke uvanlig at man får innvilget en noe lavere kredittgrense enn hva man maksimalt kan oppnå. Dette vil derimot avhenge av søkerens alder, årsinntekt og gjeld på søknadstidspunktet og man kan søke om å få innvilget en høyere kredittgrense senere.

Betalingsutsettelse

Kortet kommer med 50 dagers rentefri kreditt, hvilket betyr at man kan handle når man vil og betale inntil 50 dager senere – helt kostnadsfritt. Det er også mulig å utsette betalingen for enkeltkjøp i opptil 9 måneder mot et utsettelsesgebyr, i tillegg til rentekostnadene som løper fra kjøpsdatoen og frem til beløpet er innbetalt. Utsettelsesgebyret er derimot en engangssum og stiger med lengden på utsettelsesperioden. For 3 måneder betaler man kr 249 i gebyr, for 6 måneder betaler man kr 329 og for 9 måneder vil engangssummen komme på 449 kr.

Uttak og kjøp

For kontantuttak og varekjøp betaler man ingenting i gebyrer, verken når man bruker kortet i Norge eller i andre land. Dersom man tar ut kontanter vil derimot rentene begynne å løpe fra uttaksdato, som gjør kortet lite lønnsomt å bruke for kontantuttak. Med en årlig nominell rente på hele 24,90 % for kontantuttak vil sluttsummen fort stige mye, med mindre man betaler ned hele beløpet kort tid etterpå. Man kan ta ut maksimalt 10 000 kr i kontanter per 30 dager både i inn- og utland.

Forsikringer som inngår og tilleggsforsikringer

Kjøpsforsikring (inkludert)

Med kjøpsforsikringen er man sikret et beløp på inntil kr 25 000 dersom man blir utsatt for innbrudd, ran eller om man har bestilt varer som blir skadet under forsendelse. Det er derimot bare varer man har betalt med kredittkortet som dekkes av forsikringen. Skal man derfor bestille dyre varer fra nett kan det være lurt å betale disse med kredittkortet, i tilfelle de skulle bli skadet under transport.

Reiseforsikring (inkludert)

Betaler man minst halvparten av reisekostnadene med kredittkortet vil kortinnehaver og inntil 3 medreisende dekkes av reiseforsikringen, som gjelder for reiser på inntil 90 dager. Forsikringen gir erstatning ved blant annet tap av bagasje, forsinkelser, sykdom og ved avbestilling av reisen. For å vite hva forsikringen dekker bør man sørge for å lese forsikringsvilkårene i sin helhet på Morrow Bank sin hjemmeside.

ID-tyveriforsikring (inkludert)

Med ID-tyveriforsikringen mottar man assistanse og juridisk bistand for inntil 100 000 kr dersom uhellet skulle være ute. Med assistanse menes det at man blant annet har tilgang på telefonassistanse for å bidra til å begrense skadeomfanget.

Betalingsforsikring (tillegg)

Dersom det skulle oppstå uforutsette situasjoner av en sånn grad at man har vanskeligheter med å betale ned kredittkortgjelden vil man kunne få utbetalt et erstatningsbeløp over en viss periode. Forsikringen gjelder blant annet dersom man blir ufør eller ufrivillig arbeidsledig, samt flere situasjoner som man kan lese mer om i forsikringsvilkårene.

Betingelser

For å søke om Morrow Bank kredittkort må man oppfylle visse betingelser:

Man må ha fylt 20 år

Det stilles krav om fast inntekt

Man kan ikke ha betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker

Når man søker vil selskapet samtidig gjennomføre en kredittsjekk som vil være med å avgjøre om man får innvilget søknaden om kreditt eller ikke. Dette er del av en standard prosess for å avgjøre om man kan antas å være en pålitelig nedbetaler av kredittkortgjelden og vil være til fordel både for kunden og kortutsteder.

Alternativer til Morrow Bank

Hvilke kort er bedre?

Ettersom kredittkortet har en høy rente og en lav grense for kontantuttak vil det finnes andre kort som er langt gunstigere i bruk om man skal bruke dem til kontantuttak. Blant annet Santander Gebyrfri Visa vil være et bedre alternativ for utenlandsbruk, og det samme er Bank Norwegian. Det finnes også kredittkort som gir bedre rabatter, som re:member som tilbyr høyere rabatter gjennom sitt fordelsprogram. Ønsker man drivstoffrabatt er kredittkortet 365Privat et godt alternativ.

Hvor mange kort bør man ha?

Ettersom de ulike kredittkortene gir deg forskjellige fordeler kan det være lurt å ha flere kort for å spare mest mulig. På denne måten vil man ha et svært godt utgangspunkt for å benytte seg av alle fordelene som finnes. Man kan da bruke de ulike kredittkortene i de tilfeller og situasjoner hvor man som kunde vil få aller mest igjen for pengene. Har man derfor 3-4 kort innenfor forskjellige kategorier vil man også kunne få flere fordeler.

Kategorier av kredittkort du bør sjekke ut

Kredittkortet fra Morrow Bank er relativt tilpasset netthandel, ettersom de fleste bonusene man får er gjennom handel hos nettbutikker. Dersom man ikke handler så mye på nett kan det derfor lønne seg å sjekke ut andre kort innenfor kategorien cashback, hvor du kan oppnå flere og bedre rabatter hos fysiske butikker, hoteller og restauranter. Kategorien reisekort kan også være lurt å se på dersom man hovedsakelig vil spare penger på reiser og ferieturer.

 

Detaljert informasjon

Bonus og fordeler:

Cashback: Ja

Rentefri betalingsutsettelse: 50 dager

Faste bonuser:

4 % bonus hos Blush.no og Komplett.no

2 % bonus hos nettbutikker som godtar MasterCard

1 % bonus på varekjøp hos alle fysiske utsalgssteder

Rabattbegrensning: 500 bonuspoeng per måned og 2000 poeng per år

Kreditt og gebyrer

Kredittgrense: 100 000 kr

Årsavgift: 0 kr

Årlig nominell rente for varekjøp: 21,40 %

Årlig nominell rente for kontantuttak: 24,90 %

Årlig effektiv rente: 24,73 %

Gebyr ved inaktivt kort: 0 kr/år

Varekjøp: 0 kr

Uttak i minibank (Norge og utland): 0 kr + løpende renter fra uttaksdato

Uttak i bank (Norge og utland): 0 kr + løpende renter fra uttaksdato

Maksbeløp for kontantuttak (Norge og utland): 10 000 kr per 30 dager

Valutapåslag ved betaling og uttak i utlandet: 1,75 %

Elektronisk faktura: 0 kr

Papirfaktura: 0 kr

Overtrekksgebyr: 0 kr

Purregebyr: 0 kr

Forsikringer:

Reiseforsikring (inkludert)

Kjøpsforsikring (inkludert)

ID-tyveriforsikring (inkludert)

Betalingsforsikring (tillegg)

Betingelser:

Søkeren må ha fylt 20 år

Fast inntekt som innfrir Komplett Banks krav ved kredittvurdering

Søker kan ikke ha betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker

Om selskapet

Morrow Bank er et selskap som ble stiftet i 2014 og utsteder Morrow Bank Mastercard, som er et relativt nytt kort på det norske markedet. Kortet har tilknytning til nettbutikken Komplett.no som mange antakeligvis har hørt om, og selskapet bak nettbutikken er også blant de største eierne av Komplett Bank. Dette kommer også frem av deres bonusprogram og samarbeid med Komplett.no.

Kredittkort til reisen

Se alle VISA kredittkort

Se alle MasterCard kredittkort

Kredittkort med svar på dagen