Test: Norwegian Kredittkort (2024)

Annonselenke

Eff. rente 29,06 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 654 kr. Totalt 16 654 kr.

Remember

Et kredittkort med et særdeles godt fordelsprogram

Kreditt: kr 150 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Kredittkortet re:member har gjort det særlig godt i vår test på grunn av sitt gode fordelsprogram, re:member reward. Gjennom fordelsprogrammet har man tilgang på opptil 25 % rabatt hos over 200 nettbutikker, i tillegg til muligheten for inntil 45 dagers rentefri kreditt.

Hovedfordeler: Hovedfordelen med kredittkortet er først og fremst den lønnsomme rabattordningen, men man har også andre andre fordeler som at man betaler 0,- kr i årsavgift og kan oppnå en kredittgrense på hele 150 000 kr. I tillegg til dette kommer kortet med inkludert reiseforsikring og en tilleggsforsikring kalt Trygghetspakken, hvor de aller mest populære forsikringene re:member tilbyr er samlet i én pakke.

Testresultat: Spar penger på netthandelen

re:member kredittkort kommer særlig godt ut i vår test på grunn av sitt gode fordelsprogram som gir kundene muligheten til å gjøre ekstra gode kjøp når man handler hos visse nettbutikker. Med re:member reward får man opptil 25 % rabatt hos over 200 nettbutikker innenfor kategorier som reise, hoteller, elektronikk, mote og kosmetikk og velværeprodukter.

I tillegg til gode rabatter får man også en høy kredittgrense på kr 150 000 som gir god fleksibilitet uansett hva man skal bruke kortet til, enten det er snakk om mindre eller større kjøp. Kredittgrensen ligger også høyere enn hva mange av de andre kredittkortene på markedet tilbyr som gjør re:member til et godt valg om man behøver en høyere kreditt.

Når det gjelder rentefrihet har kortet inntil 45 dagers rentefri kreditt. Dersom man gjør et kjøp, enten det er i nettbutikk eller butikk, kan man også utsette når beløpet skal trekkes frem til neste forfallsdato. En annen fordel med kredittkortet er at det heller ikke har noen årsavgift man må betale, og heller ingen etableringskostnader.

Aldersgrensen for å søke om kredittkortet er 18 år, som også betyr at de aller fleste vil ha muligheten til å kunne søke om å få tildelt kortet.

Hva gjelder forsikringer som er inkludert i kortet, får man reise- og avbestillingsforsikring inkludert dersom man betaler minst 50 % av reisens kostnad med kredittkortet. Som tilleggsforsikring kan man mot en årspris på kr 249 få Trygghetspakken, som inkluderer re:members mest populære forsikringer.

Dette er derfor et kredittkort som ikke bare gir deg mange av de mest vanlige fordelene, som reiseforsikring og rentefri betalingsutsettelse, men også et spesielt godt fordelsprogram med store muligheter for å spare litt.

Dette er kun første del av testen. Les videre rett nedenfor for full test.

Vår vurdering: 5 av 5 stjerner

Fordeler og bonus

En av de største fordelene med re:member er muligheten for gode rabatter når man handler på nett. For de som handler mye fra nettbutikker kan man derfor spare en hel del på å gjøre kjøpene med kredittkortet. Det eneste man må passe på er å gå gjennom deres fordelsportal, re:member reward for å komme til nettbutikken man skal handle i. Her får man en oversikt over alle nettbutikkene de samarbeider med og hvor man også får rabatt.

re:member reward samarbeider med over 200 nettbutikker som betyr at det er stor sannsynlighet for at nettbutikkene man vanligvis handler i, også er med blant nettbutikkene hvor man kan få rabatt. Man kan finne butikker innenfor de aller fleste produktkategoriene, enten man skal bestille hotellopphold og flybilletter, eller sportsartikler, elektronikk, klær, sko eller sminke og velværeprodukter.

Besøker man re:member sine hjemmesider kan man få en full oversikt over alle nettbutikkene som inngår i fordelsprogrammet. Blant de mest populære finner man blant andre nettbutikkene CDON, Expedia, Hotels.com, Apple Store, Ellos, Nelly og mange flere.

Re:member Reward:

Her er en oversikt over noen av rabattene man får hos et lite utvalg av nettbutikkene:

  • Opptil 10 % rabatt på Expedia.no
  • Opptil 10 % rabatt på Hotels.com
  • Opptil 8 % rabatt på CDON.com
  • Opptil 7 % rabatt på Adlibris
  • Opptil 10 % rabatt på Nelly.com
  • Opptil 4 % rabatt på Booking.com
  • Opptil 2 % rabatt på Apple Store

Kreditt og rentefrihet

Kredittgrense

Kredittgrensen for re:member kredittkort ligger på kr 150 000 som er en høyere grense enn flere av de andre kortene på markedet gir deg. Den høye kredittgrensen gir derfor brukerne av kortet en høy grad av fleksibilitet når det gjelder hva man ønsker å bruke kreditten til.

Når man søker om å få kredittkortet første gang vil man derimot kunne få innvilget en lavere kredittgrense til å begynne med, men dette vil avhenge av flere faktorer som blant annet alder og inntekt. Når man så har vist at man er i stand til å betjene lånet og betaler ned på kortet innen forfallsdato kan man søke om å få innvilget en høyere kredittgrense.

Betalingsutsettelse

Med en rentefri betalingsutsettelse på 45 dager kan man velge å utsette betalingen til et senere tidspunkt. Med denne friheten har man bedre muligheter til å betale ned på kortet når det måtte passe best, som for eksempel etter man har mottatt lønn. Et annet tilfelle hvor det kan være praktisk med rentefri utsettelse kan være dersom man har uforutsette kostnader en måned som gjør det enklere å betale ned på kortet måneden etter.

Uttak og kjøp

Skal man benytte kortet til varekjøp betaler man ingen gebyrer, verken i innland- eller utland.

Skal man derimot bruke kortet for minibankuttak må man betale et gebyr på kr 35, både når man tar ut penger i Norge og i utlandet. Skal man ta ut penger over skranke i bank må man betale kr 75 i Norge og i utlandet. I tillegg til det faste gebyret på henholdsvis 35 og 75 kr må man også betale 1 % av uttaksbeløpet inkludert i uttaksgebyret. Tar man ut større beløp må man derfor også regne med at det totale gebyrbeløpet vil komme til å stige i takt med uttaksbeløpet.

Beløpsgrensen for kontantuttak per uke er 20 000 kr, og tidsperioden regnes fra tirsdag til tirsdag. Dette er en helt grei uttaksgrense selv om man kan finne kort med høyere grenser, men man har likevel gode muligheter dersom man skal bruke kortet til kontantuttak. Dette kan blant annet komme godt med om man foretrekker å bruke kontanter på utenlandsreiser og lignende.

Tidligere kunne man velge om man ville ha enten Visa eller Mastercard kort, men dette har nå blitt avviklet og re:member fås nå kun som Mastercard. Dette ble gjort da Entercard hadde et ønske om å kun benytte seg av et betalingssystem for å forenkle sine kortprodukter. For kunder med Visa kort vil derfor disse kortene sperres 8.mai 2019 med mindre man søker om en utsettelse, noe det kan være greit å være klar over. Alle kunder vil derimot få utstedt et nytt Mastercard kort som vil komme i posten, og endringen vil ikke føre til noen særlige forskjeller fra når man hadde Visa kort.

Forsikringer som inngår og tilleggsforsikringer

Reiseforsikring

Kredittkortet re:member kommer med en inkludert reiseforsikring og avbestillingsforsikring dersom man betaler halvparten av reisens totale beløp med kredittkortet. Reiseforsikringen dekker kjøperen av reisen, ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 21 år.

Dersom man reiser med personer som ikke er familie gjelder forsikringen for inntil 3 medreisende, og dersom man er flere enn 3 dekkes de 3 yngste medreisende av forsikringen. Et krav for at forsikringen skal gjelde de andre reisende, er derimot at alle medreisende følger samme reiserute, reisetider og oppholdssteder.

Forsikringen varer for reiser på opptil 90 dager og dekker reiser i hele verden, med unntak av i hjemmet, på arbeidsstedet, skole og reiser mellom disse stedene.

Når det gjelder aldersgrense har re:member en høyere aldersgrense enn flere andre tilbydere når det gjelder hvem som dekkes av forsikringen, og dekker personer før fylte 80 år. Det er derimot noen begrensninger som man kan lese mer om på re:members hjemmeside. Her kan man også få en full oversikt over forsikringssummene for hvert enkelt dekningstilfelle.  

Andre forsikringer

Av andre forsikringer man kan få ved å betale en tilleggssum finner man Trygghetspakken, hvor re:members mest populære forsikringer tilbys i én pakke. Trygghetspakken koster kun 249 kroner i året og dekker ID-tyveri, leiebil og uhell etter varekjøp.

En annen tilleggsforsikring man kan velge er deres Betalingsforsikring Plus. Dette er en forsikring som gir deg økonomisk trygghet ved uforutsette hendelser som arbeidsledighet, arbeidsuførhet, alvorlig sykdom eller dødsfall.

For en utfyllende beskrivelse og oversikt over hva som inngår i de forskjellige forsikringene kan man besøke re:members hjemmeside og lese mer om deres forsikringer og vilkår.

Betingelser

For å søke om re:member kredittkort må man være fylt 18 år, men utover dette er det ingen betingelser som kreves for å kunne søke om kortet. Det vil derimot være opp til selskapet som utsteder kortet å avgjøre om du får innvilget din søknad om kortet eller ikke. Til dette vil det derfor innhentes opplysninger om dine økonomiske forhold og betalingshistorikk som en standard del av søknadsprosessen. Å søke om kredittkortet koster ingenting og man vil vanligvis få svar på søknaden etter kort tid.

Alternativer til re:member

Hvilke kort er bedre?

Det er selvsagt mange andre kredittkort man kan velge mellom på markedet, og hvilket som vil passe best for dine formål og bruk vil kunne variere. Dersom man ikke handler så mye på nettbutikker kan det for eksempel være bedre å skaffe seg kredittkort hvor man får rabatter hos fysiske butikker som blant annet kredittkortet Ikano som gir deg rabatt i dagligvarebutikker og bensinstasjoner. Reiser man mye og ønsker rabatter på reiser kan kredittkortet fra Norwegian være et godt valg, og om man ser etter et kredittkort uten uttaksgebyrer kan kredittkortet Komplett Bank være et godt alternativ.

Hvor mange kort bør man ha?

Hvor mange kort man bør ha vil avhenge av hva man ønsker å bruke kortene til og hvilke fordeler man ser etter. Siden de forskjellige kortene tilbyr ulike fordeler bør man derfor se gjennom tester og omtaler av flere kredittkort for å finne de man vil ha mest utbytte av å ha. Reiser man mye kan det være lurt med et kredittkort hvor man ikke betaler høye gebyrer for bruk av kortet i utlandet, og som gir deg rabatter på reiser. Er man ute etter cashback og rabatter på varekjøp kan det også lønne seg å ha noen av kredittkortene som gir deg gode fordelsprogrammer og faste rabatter.

Kategorier av kredittkort du bør sjekke ut

Det finnes mange ulike kategorier av kredittkort basert på hva man har bruk for. Kjører man mye bil kan et bensinkort som gir deg rabatter på drivstoff hos bensinstasjoner være et godt valg, mens dersom man flyr mye og ofte er utenlands kan reisekort gi deg gode fordeler. For de som handler mye på nett bør man sjekke ut kort som gir deg cashback og faste rabatter på kjøp hos nettbutikker.

Detaljert informasjon

Bonus og fordeler:

Med re:member får du opptil 25 % rabatt hos mer enn 200 nettbutikker, som lar deg spare mye i løpet av året dersom du ofte handler på nett. I tillegg er det flere andre fordeler ved kortet og her får du en detaljert oversikt over hva som inngår:

Cashback: Ja

Fordelsprogram: re:member reward

Rentefri betalingsutsettelse: 45 dager

Kreditt og gebyrer

Kredittgrense: 150 000 kr

Årsgebyr: 0 kr

Årlig nominell rente: 25,40 %

Termingebyr ved utestående saldo: 0 kr

Gebyr ved inaktivt kort: 125 kr/år

Varekjøp: 0 kr

Uttak i minibank (Norge og utland): 35 kr + 1 % av uttakssum

Uttak i bank (Norge og utland): 75 kr + 1 % av uttakssum

Kontantuttak (Norge og utland): 20 000 kr per uke (tirsdag til tirsdag)

Valutapåslag: 1,75 %

Elektronisk faktura: 0 kr

Papirfaktura: 35 kr

Overtrekksgebyr: 125 kr

Purregebyr: 70 kr

Forsikringer:

Reise- og avbestillingsforsikring (inkludert)

Trygghetspakken (tillegg)

Betalingsforsikring Plus (tillegg)

Betingelser:

Søkeren må ha fylt 18 år

Om selskapet

Kredittkortet re:member utstedes av EnterCard Norge som er den norske filialen til selskapet EnterCard Group AB, som eies av Barclays og Swedbank. Entercard ble stiftet i 1991 som følge av en sammenslåing av Sparebankkort og Sparebank 1 Kredittkort og er i dag blant et av Norges største kortselskaper. Barclays og Swedbank inngikk sitt samarbeid i 2005 og etablerte et felleseid selskap som har som fokus å betjene det nordiske markedet.

Kredittkort til reisen

Se alle VISA kredittkort

Se alle MasterCard kredittkort

Kredittkort med svar på dagen