Test: Santander Flexi Kredittkort (2024)

Eff.rente 24,60 %, 35.000 kr o/12 mnd. Kostnad 4.349 kr. Totalt 39.349 kr. Annonselenke

Santander Flexi

Et fleksibelt kredittkort for dine behov

Kreditt: kr 100 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Det fine med Santander Flexi Visa er nettopp hvor fleksibelt det er med tanke på sitt fordelsprogram. Kortet gir deg gode faste rabatter innenfor utvalgte produktkategorier som man selv kan velge for hver måned. På grunn av sitt gode fordelsprogram scorer også kortet høyt både i vår test og i mange andre markedstester. I tillegg scorer det høyt på brukervennlighet da det er enkelt å benytte seg av rabattene gjennom cashback, og man kan begynne å bruke kortet hos nettbutikker før man har fått det fysiske kortet i posten.

Hovedfordeler: Blant hovedfordelene er det gode rabattsystemet en av de klart største fordelene, og kortets bensinrabatt er blant de beste på markedet. Muligheten til å bytte mellom hvilke kategorier man ønsker at rabatten skal gjelde for hver måned, gir også kundene høy grad av fleksibilitet. Andre fordeler som er verdt å nevne er en rentefri utsettelsesperiode på 50 dager, ingen årsavgift, og muligheten til å betale med Apple Pay.

Testresultat: Velg de rabattene som passer deg best

En av grunnene til at Santander Flexi kredittkort er blant markedets mest populære kort er på grunn av deres faste fordelsprogram på 4 % innenfor en kategori man selv kan velge. På denne måten blir man ikke låst til rabatter innenfor en gitt varekategori, men man kan selv velge hva man har bruk for og ikke. At man kan bytte kategori hver måned gir også den fordelen at man kan bruke de tilgjengelige rabattene når man har mest bruk for det.

 

I tillegg til den faste rabatten på 4 % har man også tilgang på opptil 15 % rabatt hos utvalgte nettbutikker gjennom fordelsportalen KickBack. Flexi Visa har også et annet rabattprogram kalt DealPass som gir deg opptil 25 % rabatt hos hoteller, restauranter og på diverse aktiviteter. Med et Santander Flexi kredittkort kan man med andre ord finne rabatter innenfor enhver kategori som skulle passe sine behov, uansett hvilket forbruksmønster man har.

 

En annen ting som teller positivt for fordelsprogrammet er at det er langt enklere å benytte seg av rabattene enn det er for en del andre kredittkort, hvor man må besøke nettbutikkene via en fordelsportal. Gjennom å installere en plug-in til nettleseren man pleier å bruke vil man bli varslet når man besøker en nettbutikk hvor man kan bruke kortets rabattkoder.

 

En ting det er greit å være klar over er derimot at kortet kommer med en beløpsgrense for hvor mye man kan få i cashback per måned og per år, som du kan lese mer om nedenfor. Man kan derfor ikke få et ubegrenset beløp i form av cashback, men man vil likevel kunne spare mer enn hva man ville gjort uten kortet.

 

Gjennom kredittkortet kan man velge mellom et greit utvalg av forsikringer som advokatforsikring, helseforsikring, ID-tyveriforsikring og betalingsforsikring. Det som trekker noe ned er derimot at kortet ikke har noen forsikringer inkludert, og det kommer heller ikke med en reise- og avbestillingsforsikring som mange andre kort tilbyr.

 

Perioden for rentefri betalingsutsettelse ligger på 50 dager og er en grei tidsperiode som også ligger noe høyere enn hva enkelte andre kredittkort gir deg.

Fordeler og bonus

Faste rabatter:

Med sin faste rabatt på 4 % bonus hos alle butikker innenfor en av de inkluderte kategoriene, er kortets fordelsprogram blant de beste på markedet. Kategoriene man kan velge mellom er klær og sko, elektronikk, sportsutstyr, flyreiser og drivstoff, og så lenge butikken man handler i er kategorisert innenfor en av disse i Visas oversikt vil man få rabatt.

 

Hver måned kan man også velge hvilken kategori man ønsker å benytte rabattordningen for som innebærer at man for eksempel kan få 4 % bonus hos alle elektronikkbutikker én måned og 4 % drivstoffrabatt neste måned. Velger man drivstoff som kategori kan man oppnå en av de beste drivstoffrabattene på markedet, og man kan benytte seg av alle bensinstasjoner i både Norge og utlandet. Som et priseksempel vil man kunne spare 60 øre per liter dersom litersprisen ligger på 15 kr om man velger å benytte sin 4 % bonus innenfor kategorien drivstoff.

KickBack:

Santander Flexi Visa kommer også med en fordelsportal kalt KickBack, hvor man i tillegg til kategori-bonusen på 4 % kan få opptil 15 % rabatt hos over 270 nettbutikker. Flere av de største og velkjente nettbutikkene er inkludert, så sannsynligheten for at man finner noen man bruker å handle hos er stor.

DealPass:

DealPass er Flexi Visas rabattordning for å få cashback fra hoteller, restauranter og aktiviteter. Gjennom ordningen kan man få opptil 25 % rabatt hos en stor mengde utvalgte restauranter og hoteller, og gode muligheter for å kunne spare noen kroner på reiser og besøk.

Andre fordeler:

I tillegg til de gode rabattene man kan få gjennom å bruke kortet er det også langt lettere å benytte seg av dem. Gjennom å installere en plug-in til nettleseren man bruker mest vil man få varsler om rabatter man kan bruke hos de aktuelle nettbutikkene når man besøker dem. Dette gjør at man slipper å gå gjennom en fordelsportal til nettbutikken man skal handle i for at man skal få rabatt, hvilket man må gjøre med mange andre kredittkort som tilbyr rabatter hos nettbutikker.

 

En annen fordel er at man kan bruke kredittkortet til å handle på nett allerede etter 24 timer når kortet har blitt lagt til i din nettbank. Man slipper derfor å vente med å bruke det til man har fått det fysiske kortet tilsendt i posten. Dette kan være praktisk både i tilfeller hvor man skal kjøpe varer eller tjenester som er på salg i en begrenset periode, eller om man skal kjøpe noe som finnes i begrenset opplag.

 

For å gjøre det enda enklere for brukere av kortet å betale støtter kredittkortet betaling via Apple Pay, for de som foretrekker kontaktløs betaling der dette er mulig. I tillegg til den faste rabatten på 4 % gis det i perioder også ekstra rabatter man kan benytte seg av innenfor en gitt periode.

 

En siste ting som bør nevnes angående rabattordningen til Visa Flexi er derimot at hvor store beløp man kan få i form av rabatter er begrenset. Maksbeløpet man kan få i rabatt per måned er kr 200, og maksbeløpet per år er kr 2000.

Kreditt og rentefrihet

Kredittgrense

Kredittgrensen for kortet ligger på kr 100 000 som for mange vil være et høyt nok beløp. Det finnes derimot andre kredittkort som tilbyr en høyere kredittgrense om man har behov for det, men 100 000 kr er en relativt vanlig beløpsgrense for flere kredittkort. For å oppnå maks kreditt på 100 000 må man vanligvis vise at man er en pålitelig betaler først og at man jevnlig nedbetaler kortet innen forfallsdato. Det er derfor vanlig å få en lavere kredittgrense til å begynne med, som man så kan søke om å få utvidet om man skulle trenge det.

Betalingsutsettelse

Med Visa Flexi har man 50 dagers rentefri utsettelse som man kan benytte seg av i tilfeller hvor man av ulike årsaker ikke får betalt innen opprinnelig forfallsdato. På denne måten har man noe ekstra fleksibilitet til å kunne betale når det passer seg best, uten å måtte bekymre seg for at beløpet skal stige som følge av ekstra rentekostnader.

Uttak og kjøp

Når det gjelder kontantuttak i minibank og bank har kortet en øvre grense på kr 10 000 i uken, både i Norge og i utlandet, og gebyret er på kr 40 i tillegg til 1 % av kontantbeløpet.. Har man behov for å bruke kortet til å ta ut kontanter kan derfor den lave uttaksgrensen være en ulempe for noen.

Skal man bruke kortet til varekjøp trenger man derimot ikke å bekymre seg for ekstra gebyrer da kortet har kr 0 i varekjøpsgebyr, både når man handler i inn- og utland.

Forsikringer som inngår og tilleggsforsikringer

Når det gjelder forsikringer er det ingen forsikringer som kommer inkludert i kortet og alle forsikringer man derfor ønsker å benytte seg av må man betale en månedlig sum for. Kortet tilbyr heller ikke reiseforsikring slik mange andre kredittkort tilbyr, men har til gjengjeld en rekke andre forsikringer man kan velge mellom.

Advokatforsikring

Santander flexi kredittkort kommer med en advokatforsikring man kan bestille i tillegg, for kr 159 per måned. Her får man blant annet 15 timer advokathjelp innenfor det området man måtte trenge hjelp til og man får rask og profesjonell hjelp.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring er en tilleggsforsikring mange av kredittkortene tilbyr og er en forsikring som sikrer deg dersom noe uforutsett skulle skje, som gjør at du ikke klarer å betale ned kredittkortgjelden. Prisen man betaler per måned er 1 % av utestående saldo.  

Helseforsikring

Med Visa Flexi helseforsikring er du sikret rask og riktig behandling dersom noe skulle skje etter henvisning fra din lege, og prisen per måned er 219 kr.

ID-tyveriforsikring

Den siste forsikringen som tilbys er ID-tyveriforsikring som hjelper deg dersom du skulle bli utsatt for identitetstyveri, eller du kan motta rådgivning for å minimere sannsynligheten for at det skulle skje. Forsikringen koster kun kr 22 per måned.

Betingelser

Aldersgrensen for å søke om Flexi Visa er 20 år og det vil bli gjennomført en standard kredittsjekk av alle søkere før man eventuelt får innvilget søknaden. Her vil blant annet opplysninger som alder, inntektsnivå og gjeld være avgjørende for om søknaden innvilges eller ikke. Hvor høy kredittgrense man får når man søker vil også avhenge av alder og inntektsnivå på søknadstidspunktet, men det er mulig å øke kredittgrensen ved et senere tidspunkt.

 

Alternativer til Santander Flexi Visa

Hvilke kort er bedre?

En av ulempene med Visa Flexi er deres rabattbegrensning på kr 200 per måned og kr 2000 per år, som gjør at det er en øvre grense på hvor mye man kan spare. Det kan derfor være greit å ha et kort uten et slikt maksbeløp, som for eksempel kredittkortet fra Ikano Bank eller kredittkortet re:member. Det er også en forholdsvis lav grense på hvor mye man kan ta ut i kontanter på kr 10 000 i uken, og det finnes kredittkort som har en langt høyere beløpsgrense, som blant andre yA Bank.

Hvor mange kort bør man ha?

På grunn av maksgrensen for hvor mye man kan spare i rabatter kan det være greit å også ha et kort uten rabattbegrensning, dersom det er rabatter man er ute etter. Det kan og være lurt å ha et kredittkort som er gebyrfritt å bruke i utlandet og som har en høyere uttaksgrense for kontantuttak om man foretrekker å bruke kontanter når man reiser. Har man derfor flere enn et kort vil man kunne dra nytte av flere fordeler og rabatter, ettersom kredittkortene tilbyr forskjellige fordeler.

Kategorier av kredittkort du bør sjekke ut

Ettersom Flexi Visa gir deg muligheten til å bytte kategori hver måned kan man i praksis benytte kortet både som drivstoffkort og cashback. Man kan derimot se på kategorien reisekort dersom man hovedsakelig ønsker et kredittkort man kan bruke for å spare penger på ferier og reiser. Er man mer opptatt av lavest mulig rente kan man sjekke ut kategorien over kredittkort som kan tilby en lavere rente.

 

Detaljert informasjon om kortet

Bonus og fordeler:

På grunn av de mange faste rabattene har man gode muligheter til å spare penger gjennom å bruke rabattordningen til Visa Flexi, og her gir vi deg en oversiktlig gjennomgang av rabattene du kan benytte deg av:

 

Cashback: Ja

 

Rentefri betalingsutsettelse: 50 dager

Fordelsprogrammer:

4 % bonus innenfor valgt kategori

KickBack: Inntil 15 % rabatt hos utvalgte nettbutikker

DealPass: Inntil 25 % rabatt hos restauranter og hoteller

Rabattbegrensning: 200 kr/mnd og 2000 kr/år

Kreditt og gebyrer

Kredittgrense: 100 000 kr

Årsgebyr: 0 kr

Årlig nominell rente: 21,50 %

Årlig effektiv rente: 24,60 %

Termingebyr ved utestående saldo: 0 kr

Gebyr ved inaktivt kort: 149 kr/år

Varekjøp: 0 kr

Uttak i minibank (Norge og utland): 40 kr + 1 % av uttakssum

Uttak i bank (Norge og utland): 40 kr + 1 % av uttakssum

Kontantuttak (Norge og utland): 10 000 kr per uke

Valutapåslag: 1,75 %

Elektronisk faktura: 0 kr

Papirfaktura: 40 kr

Overtrekksgebyr: 125 kr

Purregebyr: 210 kr

Forsikring

Advokatforsikring (tillegg)

Helseforsikring (tillegg)

ID-tyveriforsikring (tillegg)

Betalingsforsikring (tillegg)

Betingelser

Du må være over 20 år

Om selskapet

Kredittkortet Flexi Visa tilbys av banken Santander Consumer Bank AS, som er en del av Banco Santander. Norden er et av deres satsningsområder og selskapets hovedkontor for det nordiske markedet ligger på Lysaker. Selskapet er ledende på bil- og fritidsfinansiering, i tillegg til at de tilbyr kredittkort, forbrukslån og spareprodukter.

 

Kredittkort til reisen

Se alle VISA kredittkort

Se alle MasterCard kredittkort

Kredittkort med svar på dagen