Test: Santander Gebyrfri Kredittkort (2024)

Eff.rente 24,42 %,12 000 kr o/12 md,kostnad 1 481 kr,totalt 13 481 kr. Annonselenke

Santander Gebyrfri

Kredittkortet uten gebyrer

Kreditt: kr 100 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Med Santander Gebyrfri slipper man å betale gebyrer for kontantuttak og varekjøp, både i Norge og resten av verden, og kortet gjør det derfor spesielt bra i vår test som et gebyrfri alternativ og reisekort. I tillegg til inkluderte forsikringer og flere tilleggsforsikringer har man også tilgang til Santanders fordelsprogram. Kortet får derimot noe trekk for å ha et relativt høyt rentenivå hvor rentene begynner å løpe fra uttaksdato, som gjør at man likevel får en del ekstra kostnader ved bruk av kortet.

Hovedfordeler: Hovedfordelen ved kortet er helt klart at det er gebyrfritt, som også navnet tilsier. Er man derfor på utkikk etter et kort man kan bruke når man er utenlands uten å måtte betale høye gebyrer er Santander Gebyrfri Visa et godt valg. Ekstra muligheter for rabatter gjennom fordelsprogrammet er også et pluss, i tillegg til at man får inkludert reiseforsikring og egenandelsdekning for leiebil.

Testresultat: Et bra kort å ha med på reiser

Santander har med sitt kredittkort Gebyrfri Visa valgt å satse på fordelene av å slippe å måtte betale høye gebyrer for å bruke kredittkort. Med Santanders gebyrfrie tilbud slipper man både å betale gebyrer ved varekjøp og kontantuttak, samtidig som man unngår vanlige gebyrer som overtrekksgebyr og gebyrer ved inaktivt kort m.m.

 

Kortet kommer med en kredittgrense på 100 000 kr og muligheten til å utsette betaling i inntil 50 dager helt rentefritt. Kredittgrensen er samtidig et høyt nok beløp til at man kan bruke kortet til flere formål og med muligheten for rentefri utsettelse kan man betale i eget tempo.

 

Reiser man mye eller ser man etter et kort man kan bruke for kontantuttak er dette derfor et svært godt valg, sammenlignet med hva man gjerne må betale med mange andre kort. Som de andre kortene fra Santander har man også mulighet til å benytte seg av Santanders egne app, og man kan betale med Apple Pay hos butikker som støtter kontaktløs betaling. Er man derfor på reise og har en smartklokke kan man betale med denne og la kredittkort og lommebøker ligge trygt igjen i safen der man bor.

 

Kortet kommer med reiseforsikring og egenandelsdekning for leiebil inkludert – som kan komme ekstra godt med når man skal ut på tur. Man har også mulighet for å få nødkontanter og nødkort dersom man skulle være uheldig å miste lommebok eller betalingskort mens man er på reise.

 

I tillegg til å være gebyrfritt får man tilgang til fordelsprogrammene KickBack og DealPass, som du kan lese mer om i seksjonen under. Rabattene kan man også benytte seg av i utlandet som er et ekstra pluss, og i perioder kan man få tilleggsrabatter som lar deg spare enda mer.

 

En av ulempene med kortet er at rentene starter å løpe fra uttaksdato ved kontantuttak, noe som er verdt å nevne. Med kontantuttak regnes også alle transaksjoner man gjennomfører i bank, minibanker og postkontor, samt kontooverføring og betaling av regninger. Man slipper med andre ord å betale gebyrer, men man kan ikke påstå at kortet kommer helt uten ekstra kostnader.

 

Dette er kun første del av testen. Les videre rett nedenfor for full test.

 

Vår vurdering: 4.5 av 5 stjerner
 

Fordeler og bonus

Rabattordningene KickBack og DealPass:

Gjennom KickBack får du inntil 15 % rabatt hos mer enn 200 utvalgte nettbutikker, som blant annet inkluderer kjente merker som Ellos, Nelly, Hotels.com, Haugenbok og mange fler. Er man derimot på utkikk etter rabatter på hoteller og restauranter kan man benytte seg av DealPass ordningen, hvor man kan få inntil 25 % rabatt hos utvalgte steder. Eksempelvis kan man finne kampanjer hvor man får 10 % rabatt på alle spa og velvære opplevelser via Truestory, samtidig som man vil kunne få 7 % KickBack på kjøpet.

 

Rabattene man oppnår får man betalt tilbake gjennom at de blir trukket fra totalbeløpet på din neste faktura. Installerer man en plug-in til nettleseren man vanligvis bruker vil man også få varsler når man besøker en nettbutikk hvor man kan benytte seg av de gjeldende rabattene. Dette gjør det svært enkelt å benytte seg av fordelsprogrammet og de mange rabattene som tilbys. Man har heller ingen beløpsgrense på hvor mye man kan spare i måneden eller året, noe som teller positivt.

Kreditt og rentefrihet

Kredittgrense

Kredittgrensen på kortet er på 100 000 kr, hvilket er en helt grei beløpsgrense som gir deg relativt stor bruksfrihet. Når man søker om kortet vil man kunne få innvilget en lavere kredittgrense enn maksbeløpet, avhengig av alder og inntektsnivå på søknadstidspunktet. Dette kan man derimot søke om å få økt ved et senere tidspunkt om man skulle ha behov for det.

Betalingsutsettelse

Men en rentefri betalingsutsettelse på inntil 50 dager har man mulighet til å utsette betalingen til et tidspunkt som måtte passe bedre. Finnes det derfor privatøkonomiske grunner som gjør at man ønsker å utsette betalingen har man mulighet til å gjøre dette uten at regningen stiger, så lenge man betaler innen ny forfallsdato.

Uttak og kjøp

Med gebyrfrie varekjøp og kontantuttak behøver man ikke betale noe ekstra, verken når man kjøper varer og tjenester eller når man skal ta ut kontanter. Dette gjelder både i Norge og i utlandet og hos alle banker, minibanker og butikker, noe man kan spare en hel del på. At rentene løper fra uttaksdato fører derimot til at det likevel blir noen ekstra kostnader ved bruk av kortet, som man bør være klar over som kunde. Beløpsgrensen for kontantuttak ligger på kun 10 000 kr per uke, noe som er relativt lite om man skal bruke kortet til lengre reiser, og som også trekker testresultatet noe ned.

Forsikringer som inngår og tilleggsforsikringer

Med Santander Gebyrfri kredittkort har man både reiseforsikring og egenandelsforsikring på leiebil inkludert. I tillegg kan man velge blant de andre tilleggsforsikringene som tilbys gjennom Santander:

Reiseforsikring

Med reiseforsikringen er man dekket dersom man har betalt halvparten eller mer av reisens totale kostnad med Gebyrfri Visa kortet. Reiseforsikringen dekker kortinnehaver og inntil 3 medreisende for reiser på inntil 90 dager i hele verden, og gjelder også dersom man må avbestille reisen. For en fullstendig oversikt over alle vilkår og regler som gjelder og hva du er dekket av anbefaler vi at du leser gjennom vilkårene på Santander Consumer Banks egne hjemmeside.

Egenandelsforsikring for leiebil

Egenandelsdekningen for leiebil er inkludert i reiseforsikringen dersom man betaler hele beløpet for leiebilavtalen med kredittkortet. Har man egenandelsforsikringen behøver man dermed ikke å betale ekstra for dette hos bilutleiefirmaet, men man bør likevel sjekke hva de ulike forsikringene dekker og lese avtalevilkårene hos bilutleiefirmaet nøye.

Advokatforsikring

Santander Gebyrfri kredittkort kommer med en advokatforsikring som kan fås i tillegg for en pris på kr 159 per måned. Med denne tilleggsforsikringen vil man få 15 timer profesjonell advokathjelp innenfor det området man behøver hjelp til.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring er en tilleggsforsikring de fleste kredittkort tilbyr og som sikrer deg dersom noe uforutsett skulle skje, som gjør at du ikke klarer å betale ned kredittkortgjelden. Dette kan for eksempel være arbeidsledighet, uførhet eller alvorlig sykdom. Prisen man må betale per måned er 1 % av utestående saldo.  

Helseforsikring

Med Santander Gebyrfri helseforsikring er du sikret rask og riktig behandling dersom noe skulle skje, etter henvisning fra din lege. For å dekkes av helseforsikringen må man betale kr 219 per måned.

ID-tyveriforsikring

Den siste forsikringen som tilbys er ID-tyveriforsikring. Forsikringen hjelper deg dersom du skulle bli utsatt for identitetstyveri, men gir deg også muligheten til å motta rådgivning for å minimere sannsynligheten for at det skulle skje. Forsikringen koster kun kr 22 per måned.

Betingelser for å få kredittkortet

For å søke om Santander Gebyrfri kredittkort må man oppfylle visse betingelser som søker:

 

Man må ha fylt 20 år

 

Man kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

 

At man har minimum 50 000 kr i brutto årsinntekt

 

Man vil også bli kredittvurdert som del av en standard søknadsprosess og deretter få søknaden innvilget eller avslått. Forhold som vil være avgjørende for om søknaden innvilges, og eventuelt hvor mye kreditt man får er alder, utestående gjeld og betalingsanmerkninger og årsinntekt på søknadstidspunktet.

Alternativer til Santander Gebyrfri Visa

Hvilke kort er bedre?

Dersom man ikke hovedsakelig er ute etter å unngå høye gebyrer kan man velge et av kredittkortene som gir deg flere fordeler og rabatter. Et godt alternativ er ett av de andre Santander-kortene, Santander Flexi, som har et svært godt fordelsprogram. Et annet kort med gode rabatter og bonuser er re:member, som også har fokus på cashback. Andre anbefalte kort er Bank Norwegian som gir deg mange reisefordeler og kredittkortet Ikano Bank kan anbefales om man har behov for en lengre rentefri utsettelsesperiode.

Hvor mange kort bør man ha?

Siden de fleste kredittkort fokuserer på forskjellige områder for å skille seg ut, vil de ulike kortene også gi forskjellige fordeler. Det er derfor vanlig å dele inn kortene i kategorier ut fra hvilke hovedfordeler de tilbyr. For å kunne benytte seg av flest mulig rabatter og tilbud kan det være lønnsomt å ha et kort innenfor forskjellige kategorier som er aktuelle for sitt forbruk. På denne måten vil man kunne spare mer enn om man bare har ett kort med begrensede fordeler innenfor en gitt kategori.

Kategorier av kredittkort du bør sjekke ut

Dersom man ønsker å spare mest mulig i form av rabatter og tilbud bør man sjekke ut kort som gir mest mulig cashback. Kjører man mye bil kan et drivstoffkort hjelpe deg å spare penger, mens reisekort kan lønne seg om man ønsker fordeler knyttet til reise og ferieopphold.

Detaljert informasjon om kortet

Bonus og fordeler:

Ettersom Santander Gebyrfri har som hovedfokus å tilby et gebyrfritt kort er det ikke et kort som fokuserer på rabattordninger, men det kommer likevel med et godt fordelsprogram og gode muligheter for cashback.

Cashback: Ja

Rentefri betalingsutsettelse: 50 dager

Fordelsprogrammer:

KickBack: Inntil 15 % rabatt hos utvalgte nettbutikker

DealPass: Inntil 25 % rabatt hos restauranter, hoteller og opplevelser

Rabattbegrensning: Ingen

Kreditt og gebyrer

Kredittgrense: 100 000 kr

Årsgebyr: 0 kr

Årlig nominell rente: 20,42 %

Årlig effektiv rente: 23,41 %

Termingebyr ved utestående saldo: 0 kr

Gebyr ved inaktivt kort: 0 kr/år

Varekjøp: 0 kr

Uttak i minibank (Norge og utland): 0 kr

Uttak i bank (Norge og utland): 0 kr

Maksbeløp for kontantuttak (Norge og utland): 10 000 kr per uke

Valutapåslag ved betaling og uttak i utlandet: 1,75 %

Elektronisk faktura: 0 kr

Papirfaktura: 0 kr

Overtrekksgebyr: 0 kr

Purregebyr: 0 kr

Forsikringer

Reiseforsikring og egenandelsforsikring for leiebil (inkludert)

Advokatforsikring (tillegg)

Helseforsikring (tillegg)

ID-tyveriforsikring (tillegg)

Betalingsforsikring (tillegg)

Betingelser

Søkeren må ha fylt 20 år

Søkeren kan ikke ha betalingsanmerkninger

Minimum brutto årsinntekt: 50 000 kr

Om selskapet

Kredittkortet Santander Gebyrfri tilbys av banken Santander Consumer Bank AS, som er en del av Banco Santander. Norden er et av deres satsningsområder og selskapets hovedkontor for det nordiske markedet ligger på Lysaker. Selskapet er ledende på bil- og fritidsfinansiering, men tilbyr også kredittkort, forbrukslån og spareprodukter.

 

Kredittkort til reisen

Se alle VISA kredittkort

Se alle MasterCard kredittkort

Kredittkort med svar på dagen