Test: Santander Red Kredittkort (2019)

Finn alternativerBestill kort
Eksempel: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349. Annonselink.

Et kredittkort med et av de laveste rentenivåene på markedet

★★★★★ Utmerket

Kreditt: kr 100 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Santander Red er hovedsakelig et kort for de som er på jakt etter et kredittkort med lav rente, som gir deg mer fleksibilitet når det kommer til nedbetaling av kjøp. Med en av markedets laveste effektive rentenivå kommer kortet godt ut i vår test av kredittkort, men det er først og fremst rettet mot kunder som spesifikt ser etter dette som hovedfordel. Man får en del andre fordeler inkludert, men man har tilgang til Santanders rabattordning med KickBack og DealPass, samt mulighet til å kjøpe tilleggsforsikringer.

Hovedfordeler: Den helt klart største fordelen med kredittkortet er den lave renten, som lar deg betale ned kjøp over en lengre periode, uten at den endelige summen vokser altfor mye. I tillegg behøver man ikke å betale årsavgift og man får en kredittgrense på 100 000 kr som lar deg benytte kortet til større kjøp. Kombinert med 50 dagers rentefri utsettelse er kortet helt klart et godt valg om man skal gjøre nedbetalingen over tid.

Innhold:

1. Testresultat for Santander Red2. Fordeler, bonus og gebyrer3. Alternativer til Santander Red4. Detaljert informasjon om kortet

Testresultat: Unngå å betale høye ekstrakostnader

Med en effektiv rente på 17,10 % har man med Santander Red et av de gunstigste rentenivåene som tilbys på markedet. Kortet gjør det derfor svært godt innenfor kategorien for kort med lav rente og er et bra valg om dette er det man er mest opptatt av. Blir man for eksempel nødt til å gjøre et større innkjøp og man ikke har oppsparte penger, kan man benytte seg av kredittkortet og betale ned beløpet over tid uten at de ekstra kostnadene blir urimelig høye.

Som et priseksempel vil man ved et kjøp på 15 000 kr og et innbetalingsbeløp på 1360 kr per måned i løpet av ett år, kun betale 110 kr i renter og gebyrer hver måned og totalt 1320 kr ekstra i løpet av nedbetalingstiden.

Som tilleggsfordel har man tilgang til Santander Consumer Banks rabattordning gjennom fordelsprogrammene KickBack og DealPass. Med KickBack kan man få inntil 15 % rabatt hos over 270 kjente nettbutikker innenfor så å si alle kategorier. Gjennom det andre fordelsprogrammet DealPass, kan man få rabatter på inntil 25 % hos hoteller, restauranter og opplevelser. Her kan man derfor finne rabatter innenfor mange kategorier av varer og tjenester, noe som er en ekstra fordel for brukere av kortet.

Når det gjelder forsikringer er det dessverre ingen forsikringer inkludert, men man kan velge blant fire av deres tilleggsforsikringer som inkluderer: ID-tyveriforsikring, advokatforsikring, helseforsikring og betalingsforsikring.

Andre fordeler ved kortet er at det gjøres tilgjengelig i din nettbank allerede 24 timer etter at din søknad har blitt innvilget. Man kan dermed bruke kortet til netthandel før man mottar det fysiske kortet som kan være en fordel i flere tilfeller. Santander tilbyr også betalingsmetoden Apple Pay der kontaktløs betaling støttes, noe som gjør det raskt og lettvint å foreta varekjøp.

Som i de fleste tilfeller finnes det derimot også noen ulemper ved kortet. I dette tilfellet er den største ulempen at rentene begynner å løpe for hele beløpet man har benyttet seg av ved kjøpsdato og frem til innbetalingsdato, dersom man ikke betaler ned den totale saldoen ved forfall. En annen ting man bør være obs på er at man må betale et gebyr på 149 kr ved 12 måneders inaktivitet.

Dette er kun første del av testen. Les videre rett nedenfor for full test.

Testen av Santander Red er utført av og ble publisert .

Vår vurdering: 4.5 av 5 stjerner

Fordeler og bonus

KickBack:

Som Santander Consumer kunde får man også tilgang til deres rabattsystem KickBack, som gir inntil 15 % rabatt hos utvalgte nettbutikker. Med et utvalg på over 270 kjente butikker kan man finne rabatter innenfor de fleste produktkategorier, hvilket gir gode muligheter for å oppnå rabatter om man handler på nett. Rabattene får man som KickBack som trekkes fra det totale beløpet på neste måneds faktura og fungerer på samme måte som cashback ordningen man får med andre kredittkort.

DealPass:

Gjennom fordelsportalen DealPass kan man finne rabatter hos utvalgte hoteller, restauranter og på opplevelser og aktiviteter. Her kan man få inntil 25 % rabatt og man kan derfor spare en hel del på å bruke sitt Santander Red kredittkort om man skal ut å spise eller reservere et hotellopphold.

Gjennom å installere en plug-in til sin foretrukne nettleser vil man også motta varsler om hvilke butikker man kan få rabatt hos når man besøker dem. Dette gjør det enkelt og svært brukervennlig å benytte seg av rabattordningen.

Kreditt og rentefrihet

Kredittgrense

Maksimal kreditt er på 100 000 kr og er en beløpsgrense som lar deg gjennomføre både mindre og større kjøp, ettersom hva man har behov for. Man har derfor mulighet til å gjøre større innkjøp som man så kan nedbetale over tid med Santander Red sitt fordelsaktige rentenivå. Dersom man får innvilget en lavere kredittgrense når man først får innvilget søknaden om kortet kan man enkelt søke om å få hevet grensen til et høyere maksbeløp senere.

Betalingsutsettelse

Muligheten for rentefri betalingsutsettelse på inntil 50 dager, kombinert med den lave effektive renten gjør at man har et svært gunstig utgangspunkt for nedbetalingen med kortet. Fleksibiliteten gjør det derfor lettere å betale ned i et tempo som passer best for sin økonomiske situasjon, samtidig som man unngår høye tilleggskostnader.

Uttak og kjøp

For varekjøp i inn- og utland betaler man ingen gebyrer med Santander Red kredittkort, noe som teller positivt på kortets resultat i testen. Skal man gjøre kontantuttak må man betale kr 30 + 1,00 % av uttaksbeløpet, både i Norge og i utenlandske minibanker og banker. Det finnes derimot flere kredittkort med høyere gebyrer for kontantuttak, så dette trekker ikke ned helhetsinntrykket i vesentlig grad. For kontantuttak er den ukentlige beløpsgrensen på 10 000 kr både i inn- og utland.

Forsikringer som inngår og tilleggsforsikringer

Med dette kredittkortet vil den lave renten som tilbys gå på bekostning av antall inkluderte fordeler, som også innebærer at kortet ikke kommer med noen inkluderte forsikringer. Man har derimot muligheten til å benytte seg av alle de fire tilleggsforsikringene som tilbys for en gitt sum ekstra per måned.

Advokatforsikring

Blant forsikringene som tilbys finner man blant andre advokatforsikring som man kan få for en månedssum på 159 kr per måned. Med denne tilleggsforsikringen vil man blant annet få inntil 15 timer profesjonell advokathjelp innenfor det området man behøver hjelp til.

Betalingsforsikring

Betalingsforsikring er en tilleggsforsikring de fleste kredittkort tilbyr og sikrer deg dersom noe uforutsett skulle skje som gjør det vanskelig for deg å betale ned kredittkortgjelden. Dette kan for eksempel være arbeidsledighet, uførhet eller alvorlig sykdom. Ønsker man denne forsikringen betaler man 1 % av utestående saldo per måned.  

Helseforsikring

For en månedlige sum på 219 kr kan man også få helseforsikring gjennom kortet Santander Red. Med helseforsikringen vil man være sikret rask og riktig behandling dersom noe skulle skje, etter henvisning fra sin lege.

ID-tyveriforsikring

En annen forsikring som tilbys er ID-tyveriforsikring. Gjennom forsikringen kan du få hjelp dersom du skulle bli utsatt for identitetstyveri, men du tilbys også muligheten til å motta rådgivning for å minimere sannsynligheten for at det skal skje. For å være dekket av forsikringen betaler man bare kr 22 per måned.

Betingelser

For å søke om Santander Red kredittkort må man oppfylle visse betingelser som søker:

Man må ha fylt 20 år

Det stilles krav om minimum 150 000 kr i brutto årsinntekt

Som del av søknadsprosessen vil det også bli foretatt en kredittsjekk av deg som søker som vil være med å avgjøre om du får innvilget søknaden eller ikke. Andre faktorer som spiller inn er alder, eventuelle betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker, gjeld og årsinntekt på søknadstidspunktet.

Alternativer til Santander Red

Hvilke kort er bedre?

Om man ikke hovedsakelig er ute etter et kredittkort med et lavt rentenivå kan det lønne seg å velge et kredittkort som gir deg flere fordeler, som cashback og faste bonusprogrammer. Santander Consumer Bank tilbyr for eksempel også kortene Flexi Visa som har et hovedfokus på å tilby gode rabatter og Gebyrfri Visa dersom du ønsker å unngå høye gebyrer. Bank Norwegian er et bra kort om man ser etter et reisekort som kan gi deg bonus på flyreiser og hotellopphold om man foretrekker det.

Hvor mange kort bør man ha?

Santander Red vil definitivt være et lurt kort å ha for uforutsette kostnader på større beløp, hvor man vet man vil komme til å måtte betale ned kjøpet over en lengre periode. Det kan derimot også lønne seg å ha et kredittkort som gir deg et bedre fordelsprogram enn hva man får med dette kortet. Har man et reisekort hvor man slipper å betale høye gebyrer i utlandet og får reiseforsikring inkludert, har man ytterligere muligheter til å spare penger i form av rabatter og fordeler.

Kategorier av kredittkort du bør sjekke ut

Ettersom Santander Red har et begrenset utvalg av fordeler som kommer i tillegg til lav rente kan det lønne seg å også sjekke ut kredittkort innenfor kategorier som bensinkort, kredittkort som gir mer i cashback og reisekort.

Detaljert informasjon om kortet

Bonus og fordeler:

Siden man får tilgang til fordelsprogrammene KickBack og DealPass vil man med Santander Red også ha noen ekstra bruksfordeler i tillegg til det lave rentenivået:

Cashback: Ja

Rentefri betalingsutsettelse: 50 dager

Fordelsprogrammer:

KickBack: Inntil 15 % rabatt hos utvalgte nettbutikker

DealPass: Inntil 25 % rabatt hos restauranter, hoteller og opplevelser

Rabattbegrensning: Ingen

Kreditt og gebyrer

Kredittgrense: 100 000 kr

Årsavgift: 0 kr

Årlig nominell rente: 14,89 %

Årlig effektiv rente: 17,10 %

Gebyr ved inaktivt kort: 149 kr/år

Varekjøp: 0 kr

Uttak i minibank (Norge og utland): 30 kr + 1,00 % av sum

Uttak i bank (Norge og utland): 30 kr + 1,00 % av sum

Maksbeløp for kontantuttak (Norge og utland): 10 000 kr per uke

Valutapåslag ved betaling og uttak i utlandet: 1,75 %

Elektronisk faktura: 0 kr

Papirfaktura: 40 kr

Overtrekksgebyr: 125 kr

Purregebyr: 70 kr

Forsikringer

Advokatforsikring (tillegg)


Helseforsikring (tillegg)


ID-tyveriforsikring (tillegg)


Betalingsforsikring (tillegg)

Betingelser

Søkeren må ha fylt 20 år

Minimum brutto årsinntekt: 150 000 kr

Om selskapet

Kredittkortet Santander Gebyrfri tilbys av banken Santander Consumer Bank AS, som er en del av Banco Santander. Norden er et av deres satsningsområder og selskapets hovedkontor for det nordiske markedet ligger på Lysaker. Selskapet er ledende på bil- og fritidsfinansiering, men tilbyr også kredittkort, forbrukslån og spareprodukter.