Test: Ya Bank Kredittkort (2024)

Annonselenke

Eff. rente 27,75 %, 15 000 o/mnd. Kostnad 2 004 kr. Totalt 17 004 kr.

Ya Bank

Et utmerket kort med svært gode rabatter

Kreditt: kr 100 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Kredittkortet fra yA Bank er et av de beste kredittkortene på markedet. Det er et allsidig kredittkort, med et veldig bra rabattsystem, som gjør det mulig å spare mye penger. yA Bank kredittkort er både er et godt hverdagskort og for den som liker å reise, og det har gjort seg fortjent til tittelen som et av de beste kredittkortene.

Hovedfordeler: Kredittkortet har en stor og gunstig fordelsordning. Man får typisk 3-5% rabatt eller cashback på kjøp innenfor populære kategorier, kredittkortet inkluderer flere typer reiseforsikring, det har en kredittgrense på kr 100 000 og hele 50 dagers frentefrihet. I tillegg er kredittkortet helt gebyrfritt, både i Norge og i utlandet.

Testresultat: Svært gode rabatter og ingen gebyrer

Kredittkortet fra yA Bank er et av de beste kredittkortene på det norske markedet. Kredittkortet er et allsidig kredittkort med et rabattsystem som gir deg muligheten til å spare mange penger i hverdagen og det inkluderer flere typer forsikring. Kortet fra yA Bank er et av kredittkortene som kommer best ut i vår omfattende samletest av norske kredittkort.

En av de mest unike egenskapene ved kredittkortet fra yA Bank er at man selv bestemmer hva slags man rabatt man ønsker å benytte seg av. Rabatten er på mellom 3-5% og kategorier man kan velge mellom er for eksempel elektronikk, reise, fly og hotell eller netthandel.

I tillegg til rabattene får man gratis reiseforsikring og avbestillingsforsikring når man betaler minst halvparten av reisen, og betaler man for leiebil får man også gratis egenandelforsikring.

Kredittgrensen er 100 000 kroner og kortet gir en 50 dager rentefri periode når man betaler for produkter og tjenester. Kredittkort fra yA Bank er dessuten helt gebyrfritt. Dette gjelder også om man tar ut kontakter, både i Norge og i utlandet. Kortet har heller ingen årsavgift.

Kredittkortet fra yA Bank er med andre ord et allsidig kredittkort med et rabattsystem som gir deg muligheten til å spare mye penger. Kredittkortet gjør seg fortjent til tittelen som et av de beste kredittkortene i vår samletest, da den både er gunstig som et kort i hverdagen og for den som liker å reise til utlandet en gang i blant.

Dersom du vurderer dette kredittkortet, så anbefaler vi deg å lese gjennom hele denne kredittkorttesten, så du kan lære hva som gjør kredittkortet så bra og hvordan du kan bruke det på en smart måte for å få mest mulig ut av det. I tillegg er det en god ide å lese et par av våre andre tester av kredittkort.

Dette er kun første del av testen. Les videre rett nedenfor for full test.

Vår vurdering: 5 av 5 stjerner

Fordeler: En unik rabattordning

Kredittkortet fra yA Bank har en unik rabattordning. Med dette kredittkortet får man tilgang til en månedlig rabattpakke. yA-kredittkortet lar deg velge hvilken type cashback som passer best for deg denne måneden. Rabatten fungerer i praksis som en cashback-ordning. Det vil si at rabattpengene går inn på kontoen din ved slutten av hver måned.

Kategoriene varierer fra måned til måned. En måned kan du for eksempel velge mellom 3% cashback på dagligvarer, 5% cashback på fly og hotell, 5% cashback på apotekvarer eller 3% cashback på elektronikk. Rabatten kan også være rene prisavslag, for eksempel 1000 kroner rabatt på et produkt eller en tjeneste.

Siden man hver måned får nye valg, bør man velge den kategorien man forventer å bruke mest penger innenfor. Om du i utgangspunktet hadde tenkt å kjøpe noe stort innenfor en av disse kategoriene, gjør du nok lurt i å velge den korresponderende rabatten. Har du derimot ingen større planlagte kjøp den kommende måneden, bør du kanskje velge en kategori du uansett bruker penger innenfor i løpet av en vanlig måned.

Du kan også kombinere cashback-rabatten du får med yA-kredittkortet med andre rabattordninger, for eksempel Trumf-poeng. Man får altså svært gode rabatter i tillegg til et godt kredittkort om man velger yA Bank.

Bruk av kredittkortet fra yA Bank

Kredittgrense

Kredittkort fra yA-bank har en forholdsvis høy kredittgrense på opptil kr 100 000 i kreditt. Kredittgrensen settes imidlertid individuelt og man får ikke alltid maksimal kredittramme før man har hatt kredittkortet en stund og vist at man bruker det på en fornuftig måte.

Betalingsutsettelse

I tillegg til en øvre kredittramme på kr 100 000, så har man i tillegg hele 50 dager med rentefri betalingsutsettelse. Dette betyr at man kan trekke på pengene på kortet i ganske manger dager før pengene må betales tilbake. yA Bank gir også mulighet for betalingsfri måned, men vær oppmerksom på at man da får rentekostnader på kreditten man bruker.

Uttak og kjøp

En viktig faktor ved sammenligning av kredittkort er gebyrene knyttet til dem. Gebyrfrihet er med andre ord et stort pluss og her leverer kredittkortet fra yA Bank. yA Bank kredittkortet har ingen gebyrer, ingen årsavgift og ingen gebyrer for bruk eller uttak i Norge eller utlandet. Faktisk er dette et gratis kredittkort, bortsett fra en valutapåslag på 1,75% i utlandet. Siden kortet også har BankAxept implementert i kortet, kan man jo også ta ut penger gebyrfritt i kassa når man handler. Vær imidlertid også oppmerksom på at renter begynner å løpe ved kontatuttak, som er vanlig for mange kredittkort.

BankAxept

Kredittkortet fra yA Bank er ett av veldig få kredittkort som tilbyr støtte for BankAxept. BankAxep et lokalt, norsk betalingsnettverk som godtas så godt som alle steder i Norge hvor du kan bruke kort som betalingsmiddel. Dette er et ekstra pluss ved dette kortet sammenlignet med andre kredittkort på markedet.

Kredittkortets forsikringer

Reiseforsikring

I likhet med andre kredittkort på markedet har også yA Bank gode forsikringer inkludert i kredittkortet. Med yA Bank kredittkortet er reiseforsikring inkludert for deg og alle i husstanden dersom du betaler minst 50% av reisen med kredittkortet. Hvis dette er på plass så er forsikringen gyldig for opp til 90 dager med reise. Det er også verdt å merke set at om du bestiller en reise for noen i din husstand, så vil forsikringen gjelde for dem selv om du ikke reiser selv.

 

Med denne resieforsikringen vil dere være dekket i tre ulike typer situasjoner som kan inntreffe på rise. Hvis man blir syk eller har en ulykke vil kredittkortet dekke utgifter opp til 5 millioner kroner, som er et relativt høyt beløp sammenligned med andre kort på markedet. Man har også dekning for kostnader knyttet til avbestilling av ferien, dersom man har blitt akutt syk eller havnet i en ulykke. Kredittkortet dekker også tapt baggasje opptil kr 25 000.

 

Man kan imidlertid merke seg at  ulykkesforsikringen, avbestillingsforsikringen, reisesykeforsikringen og hjemtransportforsikringen ikke gjelder for personer over 70 år.

Andre forsikringer

Du kan også tegne en såkalt betalingsforsikring mot 0,7% av utestående balanse hver måned. Denne betalingsforsikringen dekker langvarig sykehusmeldelse, arbeidsløshet eller permittering, sykehusinnleggelse og dødsfall, og kan være aktuelt å vurdere.

Betingelser for å få kredittkortet

Betingelsene for å få kredittkorttet retter seg mot alder, inntekt og betalingshistorikk. For det første så må du ha fylt 20 år for å få kortet. En aldersgrense som er blant de lavere av kredittkortene på det norske markedet. For det andre så må man ha minst 200 000 kr i årlig inntekt. Så selv om kortet er nokså fleksibelt med tanke på alder, stilles det fortsatt visse krav. For det tredje foretar yA Bank en egen kredittvurdering av deg basert, som du må bestå.

 

I tillegg til de spesifikke kravene gjennomføres det en standard kredittvurdering av søkere basert på innhentede opplysninger fra kredittopplysningsselskaper, som en vanlig del av søknadsprosessen.

Det er derimot gratis å søke om kredittkortet og man får vanligvis svar på om søknaden er innvilget etter kort tid.

Alternativer til kredittkortet fra yA Bank

Hvilke kort er bedre?

Når man er på utkikk etter et kredittkort finnes det et stor utvalg å velge mellom og det er ikke enkelt å vite hvilket kort som er det beste for deg.

 

Som nevnt tidligere i denne testen, så er kredittkortet fra yA Bank et av de beste kredittkortene for folk flest på det norske markedet. Dersom du ennå ikke har dette kredittkortet i din lommebok, så vil det være et svært godt valg å bestille et.

 

Det finnes imidlertid flere andre kredittkort, som også har kommet svært godt ut i vår test, som har fordeler og bonuser som komplimenterer kortet fra yA Bank, og som derfor kan være et smart kredittkort nummer to eller tre. Mer om dette rett nedenfor.

 

Reiser man mye kan derfor kredittkort som Bank Norwegian eller Ya Bank være gode gebyrfrie alternativer. Kredittkortene Bank Norwegian, Santander Flexi og Remeber er også gode alternativer dersom du er på utkikk etter kredittkort som gir deg gode rabatter og poeng på flyreiser.

Hvilke bør man ha i tillegg

Stadig flere velger å ha flere kredittkort tilgjengelige i lommeboken. Å ha flere ulike kredittkort man tjene maksimalt med bonus og rabatter, ved å velge det rette kredittkortet til hver gang man skal gjøre et kjøp i en butikk eller på nettet.

 

En annen grunn til å ha flere kredittkort er at bankene noen ganger velger å sperre kortet ditt dersom de misttenker at kortet har blitt misbrukt, og i tillegg så kan man risikere å miste det. Derfor kan det være lurt å ha minst tre kort. To kort som alltid har med deg og et som du legger på et trygt sted hjemme. På denne måten har du alltid minst ett kort som du kan bruke.

Kategorier du bør sjekke ut

Dersom du er på jakt etter er nytt kredittkort (enten du har bestemt deg for å skaffe deg et kredittkort fra yA Bank eller ikke) så anbefaler vi at du sjekker ut våre tester av kredittkort innenfor de mest populære kategoriene. Der kan du finne ett eller flere kredittkort som enten kan være et alternativ til kortet fra yA Bank eller et godt tilleggskort. Lykke til!

Detaljert informasjon

Fordeler og bonus:

Med yA Bank kan man velge blant et utvalg av rabatter hver måned. Rabatten er i praksis en cashback-rabatt. Cashback medfører at pengene overføres tilbake til kontoen din i slutten av hver måned. Rabattene varierer fra måned til måned.

Kortbruk og gebyrer:

Årsavgift: kr 0

Varekjøp: kr 0

Kontantuttak i minibank i Norge: kr 0

Kontantuttak bank i Norge: kr 0

Varekjøp i utlandet: kr 0

Kontantuttak minibank i utlandet: kr 0

Kontantuttak bank i utlandet: kr 0

Valutapåslag i utlandet: 1,75%

Kontantuttak i utlandet: Disponibelt beløp av kredittgrense

Kontantuttak grense innlands: kr 9900 per 7 dager

Nytt kort: kr 150

Elektronisk faktura: kr 0

Papirfaktura: kr 35

Regningsbetaling: kr 0

Overføring mellom kontoer: kr 0

Purregebyr: kr 70

Overtrekksgebyr: kr 125

Nødkontanter: kr 850

Nødkort: kr 1350

Betalingsutsettelse per gang: kr 250

Betalingsfri måned per gang: kr 250

Betaling minimum per måned: 3% av utestående beløp, minst kr 250

Betingelser:

I tillegg til en kredittvurdering gjennomfør at yA Bank, må du også innfri visse betingelse for å kunne få dette kortet:

Aldersgrense: 20 år

Minimum inntekt: kr 200 000 i året

Ingen betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker

Om yA Bank

yA Bank kredittkort tilbys av selskapet yA Bank. yA Bank er en norsk bank og har siden 2006 fått godt over 100 000 kunder. yA Bank ønsker at deres banktjenester skal være enkle og billige å bruke og har fokus på kredittkort og forbrukslån. yA Bank har fokuserer på kundeservice for å kunne tilby kundene sine best mulig hjelp og veiledning. Det skal være enkelt å få kontakt med banken på epost eller ved ringe kundeservice.

Kredittkort til reisen

Se alle VISA kredittkort

Se alle MasterCard kredittkort

Kredittkort med svar på dagen