Test: YX Kredittkort (2024)

Annonselenke

Eksempel: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349.
 

YX kredittkort

Et godt bensinkort for YX og Uno-X stasjoner

Kreditt: kr 100 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Med et YX kredittkort kan man oppnå en gunstig drivstoffrabatt hos YX-stasjoner og Uno-X stasjoner, i tillegg til månedlige rabatter innenfor gitte kategorier og andre fordeler. Kortet er derfor et godt valg om man allerede fyller hos de inkluderte bensinstasjonene og som en ekstra fordel slipper man unna gebyrer. Kredittkortet gjør det derfor greit i vår test, men når ikke helt opp på grunn av et begrenset rabattsystem og mangel på forsikringer.

Hovedfordeler: De beste fordelene av å ha kortet får man dersom man også er YX-kunde. Her vil man da kunne få 40 øre rabatt per liter hos YX-stasjoner og Uno-X stasjoner, i tillegg til hver sjette maskinvask av bil gratis. Man får også tilgang til deres fordelsportal hvor man hver måned kan få rabatt på varer innenfor en gitt kategori. At kortet er gebyrfritt teller også positivt på resultatet.

Testresultat: Motta drivstoffrabatt og unngå gebyrer

Med et yx kredittkort vil man kunne spare 40 øre per liter når man fyller hos betjente YX-stasjoner og ubemannede Uno-X stasjoner, noe som er en relativt god rabatt. I visse kampanjeperioder kan man også få høyere rabatt, så det kan lønne seg å følge med på når det pågår kampanjer for å spare mest mulig. En annen fordel med kortet er at man har en relativt høy rabattbegrensning på hvor mye man kan spare i måneden på opptil 5 000 kr.

 

For at man skal kunne benytte seg av rabattene må man derimot ha tilgang til å fylle hos YX eller Uno-X stasjoner, noe som gjør at kortet ikke passer for alle. At man bare kan fylle hos to kjeder trekker også ned testresultat da det gir en begrenset mulighet for å oppnå hovedfordelen som kortet har å tilby.

 

Selv om kredittkortet først og fremst er et drivstoffkort vil man også få tilgang til deres fordelsportal, hvor man kan få rabatter innenfor en gitt kategori hver måned. Et eksempel på tidligere gitte rabatter er 5 % på kategorien hus og hage, 5 % rabatt på fly og hotell, 3 % på netthandel og 5 % på elektronikk. Det eneste vilkåret er at stedet man handler hos aksepterer Visa og at stedet man handler hos er registrert under en av de inkluderte MCC-kodene. Man kan også få andre fordeler og rabatter gjennom kortet som vi vil gå nærmere gjennom nedenfor.

 

Det som derimot trekker ned resultat i testen er at fordelsprogrammet gir relativt lite rabatt, sammenlignet med andre kredittkort og at man kun får drivstoffrabatt hos to bensinstasjonkjeder. I tillegg er det en ulempe at man ikke får noen forsikringer inkludert i kortet eller tilgjengelig som tilleggsforsikringer, hvilket er ganske vanlig å få med andre kort.

 

Kortet er gebyrfritt som betyr at man slipper å betale høye gebyrer ved varekjøp og kontantuttak. Man vil derimot måtte betale renter som vil løpe fra uttaksdato og frem til hele beløpet er betalt ned.

Fordeler og bonus

YX kredittkort er i all hovedsak et drivstoffkort som vil gi deg mest fordeler om det er drivstoffrabatt du er på utkikk etter. Bor man i nærheten av de inkluderte bensinstasjonene man får rabatt hos, vil det derimot kunne lønne seg å bruke kredittkortet når man skal fylle bensin. Kortet er derfor et bra valg om man allerede er YX eller Uno-X kunde.

 

I tillegg til drivstoffrabatten vil man også få hver sjette maskinvask av bilen gratis når man vasker den ved en betjent YX-stasjon. Dette kan fort lønne seg i det lange løp dersom man vasker bilen ofte.

 

Med tilgang til fordelsportalen får man rabatter innenfor den kategorien som gjelder hver måned. Ønsker man derimot rabatt for en gitt kategori må man følge med og benytte seg av rabatten den måneden det tilbys, ettersom den vil gjelde for en ny kategori måneden etter. Når det gjelder rabattene i fordelsportalen gjelder rabatten kun på kjøp opptil 5 000 kr per måned, mens det tidligere ikke har pleid å være en beløpsgrense – noe det kan være greit å være klar over. Stedene man handler hos må også være registrert under de aktuelle MCC-kodene som inngår i Visas kategorisystem for at rabattene skal bli registrert gjennom fordelsordningen. Disse kan man lese mer om på YX Visa sin hjemmeside.

 

Av andre tilbud man får gjennom kortet tilbys man 1 års medlemskap hos Falck Bil til 863 kr. Prisen for medlemskapet for de neste årene man velger å være medlem vil så være på 50 % av ordinær pris. Gjennom medlemskapet kan man blant annet få rabatter på dekkhotell, leiebil, hotell og et inkludert medlemskap i Falck Hjem. Man har også en fast rabatt på 10 % på alle MOT-produkter.

Kreditt og rentefrihet

Kredittgrense

Kredittgrensen på kortet ligger på 100 000 kr som er en relativt vanlig kredittgrense for mange kort. Kredittgrensen gir deg mulighet til å gjøre både større og mindre kjøp med kortet, men man kan også søke om å få innvilget en høyere grense om ønskelig.

Betalingsutsettelse

Kortet kommer med en rentefri betalingsutsettelse på 50 dager som gir deg frihet til å utsette betalingen uten å måtte betale ekstra for det. Den rentefrie perioden er derimot kun gjeldende når man betaler innenfor fristen på 50 dager, og etter dette vil rentene begynne å løpe.

Uttak og kjøp

At kortet ikke har gebyrer på kjøp er en fordel som lar deg unngå høye ekstrakostnader ved bruk av kortet. Når man fyller drivstoff i Norge vil man derfor ikke behøve å betale noe ekstra, samtidig som man får rabatt per liter man fyller. Når man bruker kortet i utlandet vil man derimot få et valutapåslag på 1,75 %. Man bør også være klar over at om man bruker kortet for kontantuttak vil rentene begynne å løpe ved uttaksdato.

Forsikringer som inngår og tilleggsforsikringer

Kredittkortet YX Visa tilbyr ingen inkluderte forsikringer eller tilleggsforsikringer, noe som også har påvirket deres resultat i testen.

Betingelser

For å søke om kredittkortet YX Visa må man oppfylle visse betingelser som søker:

 

Man må ha fylt 18 år

 

Det stilles krav om minimum 200 000 kr i brutto årsinntekt

 

Man kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

 

Når det gjelder betingelsene for å søke kreves det en relativt høy minimum brutto årsinntekt på kr 200 000, som er mer enn hva de fleste andre kredittkort har som krav. Aldersgrensen er derimot lav og satt til 18 år. Som del av søknadsprosessen vil det bli foretatt en kredittsjekk av alle søkere, som vil danne grunnlaget for om søknaden innvilges eller ikke.

 

Alternativer til YX Visa

Hvilke kort er bedre?

Ettersom YX Visa først og fremst fokuserer på fordeler som kan benyttes hos YX og Uno-X stasjoner, vil det kunne lønne seg å velge et annet drivstoffkort om man ikke fyller hos disse stasjonene. Blant annet kredittkortene Santander Flexi Visa og 365Privat tilbyr drivstoffrabatter hos alle bensinstasjoner og vil være gode alternativer. Andre gode valg vil være kredittkort som tilbyr bredere fordelsprogrammer og inkluderte forsikringer, som re:member og Santander Gebyrfri Visa.

Hvor mange kort bør man ha?

For å kunne dra nytte av flest mulig fordeler og rabatter kan det være lønnsomt å ha flere kredittkort som tilbyr forskjellige ting. Har man for eksempel et kredittkort man kan bruke som drivstoffkort, et som gir  deg gode rabatter på reise og cashback og et lav-rente kort for større uforutsette kjøp vil man kunne få mange fordeler.

Kategorier av kredittkort du bør sjekke ut

Ettersom YX kredittkort først og fremst er et drivstoffkort bør man også sjekke ut kredittkort som gir deg cashback og reisekort hvor man gjerne får reiseforsikring inkludert. Dersom man er student kan man også sjekke ut kategorien studentkort for å finne de beste valgene for deg som student.

 

Detaljert informasjon om kortet

Bonus og fordeler:

Cashback: Ja, innenfor månedlige utvalgte kategorier

 

Rentefri betalingsutsettelse: 50 dager

Faste bonuser:

Drivstoffrabatt: 40 øre per liter hos YX og Uno-X

Hver 6. maskinvask gratis hos YX

Rabattbegrensning: Kun rabatt på kjøp opptil 5 000 kr per måned

10 % rabatt på alle MOT-produkter

Medlemskapsrabatt hos Falck Bil

Kreditt og gebyrer

Kredittgrense: 100 000 kr

Årsavgift: 0 kr

Årlig nominell rente 21, 50 %

Årlig effektiv rente: 22,90 %

Varekjøp: 0 kr

Uttak i minibank (Norge og utland): 0 kr men rente løper fra uttaksdato

Uttak i bank (Norge og utland): 0 kr men rente løper fra uttaksdato

Maksbeløp for kontantuttak (Norge): 10 000 kr per dag, 15 000 per 4 dager og 25 000 per 30 dager

Maksbeløp for kontantuttak (utland): Inntil kredittgrensen

Valutapåslag ved betaling og uttak i utlandet: 1,75 %

Elektronisk faktura: 0 kr

Papirfaktura: 35 kr

Overtrekksgebyr: 125 kr

Purregebyr: 70 kr

Forsikring

Ingen forsikringer tilbys

Betingelser

Søkeren må ha fylt 18 år

Minimum brutto årsinntekt: 200 000 kr

Søker kan ikke ha betalingsanmerkninger

Om selskapet

YX Visa utstedes av Resurs Bank AB NUF i samarbeid med Uno-X Gruppen AS. Resurs Bank er en nordisk bank med hovedkontor i Helsingborg i Sverige. Gjennom sitt samarbeid med Uno-X utsteder de sammen kredittkortet YX Visa.