Topp 5 kredittkort til reise

Et reisekort vil gi deg verdifulle fordeler for å bruke det, uansett om du reiser med jobben, på fritiden eller begge deler. Bonuspoeng, cahsback og gratis loungetilgang på flyplassen er ikke uvanlig. Det er imidlertid mange reisekort å velge mellom på det norske markedet, så her har vi gjort jobben med å teste kredittkortene for deg, slik at du enkelt kan finne det rette reisekortet for din smak.

Bestill kortLes hele testen
Eksempel: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349. Annonselink.

Bank Norwegian

Et svært godt kredittkort for folk flest

★★★★★ Utmerket

Kreditt: kr 100 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Bank Norwegian kredittkortet er et av de mest populære kortene i Norge. Det er også et utmerket kort for folk flest og er beste kredittkort i vår omfattende samletest. Kredittkortet fra Bank Norwegian er særlig godt for de som reiser en gang i blant med Norwegian og er et av de aller beste hverdagskortene på markedet.

Hovedfordeler: Bank Norwegian gir deg kr 100 000 i kreditt med inntil 45 dagers rentefri utsettelse. I tillegg får du 1% CashPoints på alle kjøp du gjør med kortet og 4-10% rabatt på flyreiser som du bestiller gjennom Norwegian. Med et Bank Norwegian kredittkort er det heller ingen gebyr for bruk eller uttak i hele verden.

Bestill kortLes hele testen
Eksempel: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349. Annonselink.

Santander Gebyrfri

Kredittkortet uten gebyrer

★★★★★ Utmerket

Kreditt: kr 100 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Med Santander Gebyrfri slipper man å betale gebyrer for kontantuttak og varekjøp, både i Norge og resten av verden, og kortet gjør det derfor spesielt bra i vår test som et gebyrfri alternativ og reisekort. I tillegg til inkluderte forsikringer og flere tilleggsforsikringer har man også tilgang til Santanders fordelsprogram. Kortet får derimot noe trekk for å ha et relativt høyt rentenivå hvor rentene begynner å løpe fra uttaksdato, som gjør at man likevel får en del ekstra kostnader ved bruk av kortet.

Hovedfordeler: Hovedfordelen ved kortet er helt klart at det er gebyrfritt, som også navnet tilsier. Er man derfor på utkikk etter et kort man kan bruke når man er utenlands uten å måtte betale høye gebyrer er Santander Gebyrfri Visa et godt valg. Ekstra muligheter for rabatter gjennom fordelsprogrammet er også et pluss, i tillegg til at man får inkludert reiseforsikring og egenandelsdekning for leiebil.

Bestill kortLes hele testen
Eksempel: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349. Annonselink.

Remember

Et kredittkort med et særdeles godt fordelsprogram

★★★★★ Utmerket

Kreditt: kr 150 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Kredittkortet re:member har gjort det særlig godt i vår test på grunn av sitt gode fordelsprogram, re:member reward. Gjennom fordelsprogrammet har man tilgang på opptil 25 % rabatt hos over 200 nettbutikker, i tillegg til muligheten for inntil 45 dagers rentefri kreditt.

Hovedfordeler: Hovedfordelen med kredittkortet er først og fremst den lønnsomme rabattordningen, men man har også andre andre fordeler som at man betaler 0,- kr i årsavgift og kan oppnå en kredittgrense på hele 150 000 kr. I tillegg til dette kommer kortet med inkludert reiseforsikring og en tilleggsforsikring kalt Trygghetspakken, hvor de aller mest populære forsikringene re:member tilbyr er samlet i én pakke.

Bestill kortLes hele testen
Eksempel: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349. Annonselink.

Ya Bank

Et utmerket kort med svært gode rabatter

★★★★★ Utmerket

Kreditt: kr 100 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Kredittkortet fra yA Bank er et av de beste kredittkortene på markedet. Det er et allsidig kredittkort, med et veldig bra rabattsystem, som gjør det mulig å spare mye penger. yA Bank kredittkort er både er et godt hverdagskort og for den som liker å reise, og det har gjort seg fortjent til tittelen som et av de beste kredittkortene.

Hovedfordeler: Kredittkortet har en stor og gunstig fordelsordning. Man får typisk 3-5% rabatt eller cashback på kjøp innenfor populære kategorier, kredittkortet inkluderer flere typer reiseforsikring, det har en kredittgrense på kr 100 000 og hele 50 dagers frentefrihet. I tillegg er kredittkortet helt gebyrfritt, både i Norge og i utlandet.

Bestill kortLes hele testen
Eksempel: Eff.rente 24,6 %, kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4 349. Totalt kr 39 349. Annonselink.

365 Privat

Markedets beste kredittkort for bileiere

★★★★★ Utmerket

Kreditt: kr 50 000 | Årsgebyr: kr 0

Testresultat: Med en av markedet aller beste drivstoffrabatter har kredittkortet 365Privat gjort det svært bra, både i vår test og i andre markedstester innenfor kategorien for kort med drivstoffrabatt. Kortet utstedes av Danske Bank og man får også tilgang til flere rabatter gjennom deres fordelsportal. For kunder som vet hva de er på utkikk etter og som vil ha rabatter knyttet til bilkjøring er kortet et svært godt valg. Kortet er derimot mer rettet mot en viss kundegruppe enn for kunder som ser etter fordeler og rabatter innenfor flere og mer generelle produktkategorier.

Hovedfordeler: Den gunstige drivstoffrabatten er definitivt hovedfordelen ved kortet, men man får også cashback på kjøp innenfor andre varegrupper gjennom Danske Bank Reward. Andre fordeler som tilbys er en gunstig strømavtale og 10 % fast rabatt på reiseforsikring og bilutleie. Et ekstra pluss er at det ikke finnes en beløpsgrense for hvor mye man kan oppnå i form av drivstoffrabatt.

Dette må du vite om kredittkort til reise

Hvilket reisekort er rett for deg?

I denne oversikten har vi gitt deg topp 5 av kredittkortene til reising. Rett nedenfor oppsummerer vi de beste reisekortene en siste gang.

Topp 5 kredittkort til reise i 2019:

  • Bank Norwegian kredittkort reise
  • Santader Gebyrfri kredittkort reise
  • Remember kredittkort reise
  • yA Bank kredittkort reise
  • 365Privat kredittkort reise

Andre kredittkort man bør vurdere?

Et kredittkort beregnet på reising er ikke nødvendigvis det beste alternativet for deg. Hvis du bruker mye kreditt på kortet fra måned til måned så kan det være bedre med et kredittkort med lav rente. Og dersom du fortsatt ikke sikker på hvilket kredittkort som er det rette for deg, så kan du gå videre til vår hovedside for kredittkort og la oss vise deg de beste alternativene avhengig av hvilke behov du har.

Hvilke kategorier av kredittkort finnes?

7 ting du må vite om reisekort

1. Hva er et reisekredittkort?

Et kredittkort til reise er et kort hvor fordelene særlig gode når det kommer til bruk i forbindelse med reise og bruk i utlandet. Mange kredittkort gir deg gode fordeler for å bruke det, men kun de beste reisekortene gir det massevis av bonus og fordeler relatert til reise. Et ekte reisekort gir deg en kombinasjon av bonus som kan brukes til å få gratis reiser, gode bruksvilkår i utlandet og gjerne en eller flere reiseforsikringer inkludert i kortet. Noen reisekort vil også gi deg andre fordeler, som for eksempel prioritet i sikkerhetskontrollen eller tilgang til loungen. Et reisekort er dermed et kort som egener seg spesielt godt til de som ønsker reisefordeler og som ønsker et kort som er gunstig å bruke når man er på på reise.

2. Hvordan fungerer et kredittkort til reise?

De beste reisekredittkortene gir deg bonus eller poeng som kan innløses for gratis reiser i etterkant. Fordelene får du hovedsaklig på to ulike måter. For det første så tilbyg noen kort nye kunder en registreringsbonus, vanligvis etter å ha brukt kortet utover en fastsatt minimumsgrense. For eksempel kan man få 10 000 poeng etter at man har brukt kr 5 000 med kortet innen tre måneder etter at kundeforholdet ble startet. For det andre vil mange reisekort gi deg bonus og fordeler løpende, avhengig av den bruken man gjør med kredittkortet. Når du etterhvert har bygget opp nok bonuspoeng eller cashpoints, så kan du innløse disse poengene i reiser. Som regel har hvert enkelt reisekort begrensninger på hvor du kan innløse poengene i reiser. Bank Norwegian sitt kredittkort begrenser seg for eksempel til Norwegian, mens SAS sitt reisekort begrenser seg til SAS. For en del kredittkort vil du også kunne bruke poengene til å bestille hotell eller andre reiserelaterte tjenester og produkter.

3. Hva er verdien av ulike bonuspoeng?

Den vanskeligste delen av å vurdere ulike reisekort er å vurdere opp mot hverandre de ulike fordelene og bonusene man kan tjene med hvert enkelt kort. Verdien av disse bonusene og fordelene varierer mellom de ulike kortene, og det er ofte vanskelig å finne ut av hvor mye hver type poeng er verdt. I tillegg er det ikke uvanlig at flyselskapene og hotellene endrer på verdien av bonuspoengene fra tid til annen, og dette gjør det enda vanskeligere å vurdere hvilket reisekort som er det beste.

4. Hva er hovedfordelene med et reisekort?

Den mest åpenbare fordelen med et reisekredittkort er at man kan innløse poengene til reiser, hotellopphold eller lignende. De beste reisekortene har bonusordninger der du kan opptjene reiser og opphold til tusenvis av kroner bare ved å bruke kortet som normalt. I tillegg til reiser og opphold så vil et godt reisekort ofte gi deg flere andre fordeler. For eksempel vil du kunne få ekstra innsjekket baggasje, proritert bording, romoppgraderinger, sen checkout eller til og med gratis frokost. Til slutt vil mange reisekort ha flere typer reiseforsikringer knytte til seg, for å gi deg en hjelpende hånd når reisen uheldigvis ikke går som planlagt. For eksempel kommer mange kort med forsikring for tap baggasje, kansellering av reisen eller avbestilling av turen.

5. Er det noen ulemper med et reisekort?

Med alle de fordeler og bonusene som et reisekort typisk tilbyr, så blir spørsmålet om det allikevel er noen ulemper med denne typen kredittkort. For der første er de beste reisekortene normalt beregnet kun på de med relativt god betalingshhistorikk, inntekt og så videre. Det betyr at ikke alle normalt vil kunne skaffe seg de beste reisekortene på markedet. For det andre så gjelder det å holde tunga rett i munnen når det kommer til begrensninger og forutsetninger for eksempelvis reiseforsikringene og andre fordeler som knytter seg til reisekortene. Enkelte kredittkort til reise har ganske strenge begrensninger for når du har muliget til å løse ut poeng eller når for eksempel reiseforsikringen kan tas i bruk. En del brukere av reisekort kan synes at disse belønningsprogrammene er ganske kompliserte og forvirrende. Det er som regel mange sider med vilkår og betingelser så det er ikke alltid like lett å finne ut av hva som er hva. For det tredje kan poengene og bonusene knyttet til reisekortene har utløpsdatoer, som gjør at man er avhengig av å benytte seg av de innen et visst tidsrom, i motsetning til for eksempel rene cashback-kort, der du får bonusen i form av penger inn på konto i slutten av hver måned. Til slutt er det på det rene at et kredittkort til reise ikke er den rette typen kredittkort for alle. Dersom du ikke reiser særlig mye, så finnes det kanskje andre typer kredittkort som er en bedre match for deg enn et reisekort. Hvis du lurer på hva slags kredittkort som er det rette for deg, så anbefaler vi deg å se gjennom våre samletester av kredittkort innenfor de ulike kategoriene av kredittkort som finnes.

6. Hvorfor er det lurt å ha et kredittkort til reise?

Hvordan kan du vite om et reisekort er rett for deg? Prøv å stille deg selv følgende spørsmål: Tror du at du kommer til å løse inn bonusen i reiser? I praksis viser det seg at en ganske høy andel av reisekortinnehavere ikke løser ut bonusen som de har opptjent. Hvis du synes det høres komplisert ut å løse ut poeng i reiser, så bør du kanskje eller vurdere en annen type kort, for eksempel et cashback-kort, der du får penger inn på konto hver måned.

7. Hvilke tilleggsfordeler får man?

Utover poengene, bonusene og fordelene som knytter seg til flyreiser, hotellopphold og lignende, så er det i tillegg visse andre fordeler som man får ved å skaffe seg et av de bredre reisekortene på markedet. Flere typer av kredittkort tilbyr en form for reiseforsikring, men reisekort har en tendens til å tilby de beste reiseforsikringene. Den vanligste er ulykkesforsikringer, som vil gi deg hjelp hvis du havner i en ulykke. En annen type reiseforsikring man finner knyttet til flere kredittkort er en leiebilforsikring, som kan erstatte de kostbare forsikringene man ofte får tilbud om fra leiebilfirmaer. Et kredittkort for reise vil sannsynligvis inneholde en avbestillingsforsikring og en forsikring for reiseavbrudd. Dette er forsikringer hvor du kan få kompensasjon dersom du ikke klarer å gjennomføre en reise på grunn av sykdom eller andre relaterte årsaker. Ofte vil også forsikringer dekke forsinkelse eller kansellering av fly, baggasjetap og medisinsk evakuering. En del reisekort lar deg også bruke bonusen eller poengene til fordel for andre i familien din. Enten ved at forsikringen dekker også dem, eller ved at du har mulighet til å bruke poengene på dem eller ta dem med på en reise som er betalt for med reisekortet.