Hva tjener en Byggingeniør? Lønn i 2024

Del på:

Byggingeniør lønn

Hva tjener en byggingeniør i lønn?

Ifølge Statistisk Sentralbyrå er lønnen til en byggingeniør på ca kr 750 000 i gjennomsnitt i årslønn. Dette er snittlønnen på tvers av alle byggingeniører i Norge. Lønnen for den enkelte byggingeniør vil imidlertid avhenge av arbeidserfaring, fagutdanning og en rekke andre faktorer vi kommer tilbake til rett nedenfor.

De byggingeniørene som tjener mest (25% høyest lønn) har i gjennomsnitt en lønn på ca kr 865 000 i året. Det er betydelig mer enn de byggingeniørene som tjener minst (25% lavest lønn) som kun har en gjennomsnittslønn på ca kr 560 000. Som man ser av disse tallene er det betydelig forskjell mellom de som tjener mest og de som tjener minst som byggingeniør i Norge.

Lønnsutviklingen for byggingeniører i Norge har de siste årene fulgt prisveksten (inflasjonen) i samfunnet ganske tett. De siste årene har lønnen til byggingeniører økt med mellom 2% og 3% hvert år.

Videre i denne lønnsguiden for byggingeniører kan du lese mer om hva som gjør at en byggingeniører tjener mer eller mindre sammenlignet med andre ingeniører. I tillegg gir vi deg noen smarte tips, som vi tror du ikke vil gå glipp av, om hvordan man som byggingeniør kan skaffe seg ekstra penger på siden av den vanlige jobben. 

Hva gjør en byggingeniør? En byggingeniør jobber med å planlegge, designe, bygge og vedlikeholde bygninger, broer, veier, oljeplattformer, vann- og avløpssystemer og andre konstruksjoner. De kan jobbe i bedrifter og entreprenørselskaper både i privat og offentlig sektor og fungerer ofte som ledere på arbeidsplassen. Byggingeniører kan også jobbe i offshorevirksomhet. Kilder: Utdanning.noKarriereStart.no og USN – Universitetet i Sørøst-Norge.

Lønnsoversikter

Her finner du oversikten over alle våre lønnsguider. Finn ut hva lønnen er i ulike yrker, hva som påvirker hvor mye penger man tjener, hvordan man kan tjene mer penger og mye mer.