Driftsleder lønn: Hva tjener en driftsleder i 2024?

Del på:

Driftsleder lønn

Driftsleder lønnsnivå:

Driftsledere er også kjent som driftsteknikere. Ifølge Statistisk Sentralbyrå har en driftsleder i gjennomsnitt en lønn på 59 900 kroner i måneden, noe som utgjør 718 800 kroner i året.

Driftsledere kan oppleve store svingninger på lønnen. For driftsledere med lite erfaring kan du møte på en årslønn så lavt som 430 000 kroner i året, og for de med høy erfaring kan lønnen strekke seg langt over millionen.

Den største lønnsforskjellen for driftsledere ligger i hvilken sektor de havner i. Den gjennomsnittlige lønnen for en driftsleder i kommunal sektor ligger på 44 650 kr i måneden, mens i privat sektor ligger den på 62 750 kroner.

Hva gjør en driftsleder?

 

En driftsleder har ansvar for å planlegge, organisere og lede virksomheten i bedriften eller organisasjonen. Dette betyr at de koordinerer og overvåker produksjonsprosesser, sørger for at produksjonsmålene blir nådd, utvikler og implementerer strategier for å forbedre produksjonsprosesser og redusere kostnader, samt motiverer de ansatte. Driftsledere kan jobbe i forskjellige bransjer som produksjon, logistikk, transport, energi og bygg og anlegg. – Men driftsledere er mest brukt innen IKT. 

6 tips for å maksimere lønnen din:

Vi vet nå omtrent hvor lønningene ligger i gjennomsnitt. Men hvordan kan du maksimere lønnen du selv tjener og hvordan kan du få mest mulig ut av den?

Enten du er student eller en veteran i arbeidslivet, så gir vi deg her 6 smarte tips (som du bør komme i gang med allerede i dag) for hvordan du maksimerer lønnen din.

1. Forhandling på lønn

Det første du bør vurdere er å gå i forhandling på lønnen du har i dag. Dersom du etter å ha lest avsnittene ovenfor tror du har argumenter som taler for en lønnsforhøyelse, så bør du vurdere dette nøye. Mange venter for lenge med å forhandle på lønnen og arbeidsgivere lar ofte lønnen bli stående på stedet hvil om man ikke selv tar initiativ.

2. Forhandling av lånerente

Det er også viktig at man går i forhandling med banken med tanke på lånerente og eventuell refinansiering med jevne mellomrom, både gjennom studietiden og i arbeidslivet. Bankene spekulerer ofte i å la rentene bli stående om kundene ikke sier ifra og de har ofte en god del å gå på hvis de ønsker å beholde deg som kunde. Etter et år eller to vil du ofte ha et svært godt utgangspunkt for å få bedre vilkår. Det kan innebære at du forhandler frem bedre lånebetingelser, uten at du øker lånet. Eller du kan ønske å øke eksisterende boliglån, for få penger til noe du ønsker, som for eksempel en oppussing. Uansett bør du sammenligne tilbud fra flere ulike banker.

3. Refinansiering av gjeld

En åpenbar forbedringsmulighet, dersom du sitter på dyre lån eller kredittkortgjeld, er å få tilbud fra flere banker om såkalt refinansiering. Refinansiering innebærer at du tar opp et nytt lån med bedre rente og bruker pengene til å nedbetale dyre lån eller kredittkortgjeld.

Finn beste refinansiering her.

4. Få nye forsikringstilbud

I likhet med bankene lever forsikringsselskapene godt på at man ikke forhandler og at man lar vær å hente inn konkurrerende tilbud fra tid til annen. Her er det ofte mye å spare. Når man tenker langsiktig på forsikring er det ofte også lurt å inngå visse typer forsikring tidlig, for eksempel livsforsikring og helseforsikring. Denne typen forsikringer blir ofte veldig dyre etterhvert som man blir eldre.

5. Start en aksjesparekonto

En av de smarteste investeringene man kan gjøre tidlig i livet, som student eller tidlig i arbeidslivet, er å starte med sparing i en aksjesparekonto. Denne typen sparing gir større og større avkastning jo flere år den får løpe, og derfor er fordelen stor ved å opprette en aksjesparekonto så raskt som mulig. Helst allerede i går.

6. Tjen bonus og cashback

Flere og flere har skjønt at man kan bruke kredittkort på en smart måte for å tjene gratis reiser, bonuspoeng, cashback på konto, rabatter i nettbutikker og mye annet. Så lenge man vet hvordan man bruker kredittkort på riktig måte så er fordelene store. Jo mer du tjener og jo mer du bruker hver måned, jo større fordeler vil man ha ved å skaffe seg noen ulike kredittkort med gode fordelsordninger, som man kan bruke til å få gratis reiser, cashback, rabatter og mye annet.

Se flere lønnsguider: