Hva tjener en Eiendomsmegler? Lønn i 2022

Innhold:

1. Hva tjener en eiendomsmegler i lønn?2. Hva påvirker lønnen til en eiendomsmegler?3. Hvordan maksimere lønnen?

Dette tjener en eiendomsmegler i lønn:

Ifølge Statistisk Sentralbyrå har en eiendomsmegler en lønn på ca kr 757 000 i gjennomsnitt. Denne årslønnen er snittet på tvers av alle eiendomsmeglere. Lønnen for den enkelte eiendomsmegler vil imidlertid avhenge av erfaring, utdanning og en rekke andre faktorer. Disse kommer vi tilbake til rett nedenfor.

De eiendomsmeglerne som tjener mest (25% høyest lønn) har i gjennomsnitt en lønn på ca kr 874 000 i året. Det er betydelig mer enn de meglerne som tjener minst (25% lavest lønn) som kun har en lønn på ca kr 567 000. Som man ser av disse tallene er det ganske stor forskjell mellom de som tjener mest og de som tjener minst som eiendomsmegler i Norge.

Lønnsutviklingen for eiendomsmeglerne har de siste årene fulgt prisveksten i nokså tett. De siste årene har lønnen til meglere økt med ca 2-3% årlig.

I denne guiden til lønn for eiendomsmeglere kan du lære mer om hva som bestemmer om en eiendomsmegler tjener mer eller mindre i lønn. I tillegg gir vi deg noen smarte tips, som du ikke har lyst til å gå glipp av, om hvordan man som eiendomsmegler kan tjene ekstra penger på siden av jobben. 

Hva gjør en eiendomsmegler: En eiendomsmegler bistår personer med kjøp og salg av eiendom. Å kjøpe bolig er en av de største investeringene man gjør. Som megler har man en viktig oppgave med å hjelpe begge parter på en upartisk måte. Bransjen er lovregulert og eiendomsmegleren har retningslinjer som man må forholde seg til. Vanlige arbeidsoppgaver for eiendomsmegleren er blant annet å bistå selger med planlegging og gjennomføring av salg, å lage prospekt over eiendommen, å markedsføre eiendommen i aviser og på internett, å gjennomføre visning og budrunde, å avholde kontraktsmøte mellom partene og å foreta det økonomiske oppgjøret mellom partene.

Har du lyst til å spare kr 12,735 på 1 minutt? Prøv Spareknappen!

Høy lønn er selvsagt fint. Men ikke glem utgiftene. Folk flest betaler alt for mye for løpende utgifter til strøm, mobil, internett, forsikring, lån, osv. Gjennomsnittspersonen betaler faktisk kr 12,735 for mye!

Men med gratistjenesten Spareknappen kan du enkelt se hva du betaler for mye for og med ett klikk redusere utgiftene dine med mange tusen kroner.

Se hvor mye du kan spare her >

Hva påvirker lønnen til en eiendomsmegler?

Som vi har sett er det ganske store forskjeller i lønnen mellom meglere i Norge. Spørsmålet blir derfor hva som bestemmer lønnen for den enkelte eiendomsmegler. Enten man kommer rett ut fra skolen eller avhengig av hvor man befinner seg i yrkeskarrieren. 

Det første som kan påvirke lønnen for en eiendomsmegler er erfaringen. Både erfaring fra bransjen generelt og erfaring i en konkret rolle vil kunne ha betydning. Ikke overraskende har begge typer erfaring innvirkning på lønnen man kan forvente som eiendomsmegler. I følge Tekna tjener arbeidstakere med 5-9 års yrkeserfaring i snitt ca 20% mer enn de med 0-4 års erfaring. I de aller fleste yrker øker lønnen gradvis som følge av lengre erfaring og ansiennitet.

Når det gjelder utdanning så er tallene også ganske tydelige. Jo høyere utdanning man har, jo mer kan man forvente å tjene også som eiendomsmegler. Hvert år med utdanning gir høyere lønn for de fleste yrker. Man ser også flere positive positive effekter som ikke handler om lønn og inntekt. Blant annet en sunnere livsstil og et mer aktivt engasjement i samfunnet. Selv om gjennomsnittslønnen øker som følge av utdanning, så husk at disse tallene bare indikerer et gjennomsnitt og at hver enkelt karriereløp er unikt.

Til slutt ser man også at spesialisering vil kunne ha positiv innvirkning på årslønnen. Det er viktig å understreke at noen spesialiseringer er mer attraktive hos arbeidsgivere enn andre. Hvis du ønsker å øke sjansen for bedre lønn som eiendomsmegler er det derfor smart å fokusere på å utvikle ferdighetene innenfor de områdene hvor du ser at arbeidsgiverne på ditt område etterspør det.

6 tips for å maksimere lønnen:

Vi vet nå omtrent hvor lønningene ligger i gjennomsnitt. Men hvordan kan du maksimere lønnen du selv tjener og hvordan kan du få mest mulig ut av den?

Enten du er student eller en veteran i arbeidslivet, så gir vi deg her 6 smarte tips (som du bør komme i gang med allerede i dag) for hvordan du maksimerer lønnen din.

1. Forhandling på lønn

Det første du bør vurdere er å gå i forhandling på lønnen du har i dag. Dersom du etter å ha lest avsnittene ovenfor tror du har argumenter som taler for en lønnsforhøyelse, så bør du vurdere dette nøye. Mange venter for lenge med å forhandle på lønnen og arbeidsgivere lar ofte lønnen bli stående på stedet hvil om man ikke selv tar initiativ.

2. Forhandling av lånerente

Det er også viktig at man går i forhandling med banken med tanke på lånerente og eventuell refinansiering med jevne mellomrom, både gjennom studietiden og i arbeidslivet. Bankene spekulerer ofte i å la rentene bli stående om kundene ikke sier ifra og de har ofte en god del å gå på hvis de ønsker å beholde deg som kunde. Etter et år eller to vil du ofte ha et svært godt utgangspunkt for å få bedre vilkår. Det kan innebære at du forhandler frem bedre lånebetingelser, uten at du øker lånet. Eller du kan ønske å øke eksisterende boliglån, for få penger til noe du ønsker, som for eksempel en oppussing. Uansett bør du sammenligne tilbud fra flere ulike banker.

Finn billigste lånerente nå >

3. Refinansiering av gjeld

En åpenbar forbedringsmulighet, dersom du sitter på dyre lån eller kredittkortgjeld, er å få tilbud fra flere banker om såkalt refinansiering. Refinansiering innebærer at du tar opp et nytt lån med bedre rente og bruker pengene til å nedbetale dyre lån eller kredittkortgjeld.

Finn beste refinansiering her >

4. Få nye forsikringstilbud

I likhet med bankene lever forsikringsselskapene godt på at man ikke forhandler og at man lar vær å hente inn konkurrerende tilbud fra tid til annen. Her er det ofte mye å spare. Når man tenker langsiktig på forsikring er det ofte også lurt å inngå visse typer forsikring tidlig, for eksempel livsforsikring og helseforsikring. Denne typen forsikringer blir ofte veldig dyre etterhvert som man blir eldre.

Finn billigere forsikringer nå >

5. Start en aksjesparekonto

En av de smarteste investeringene man kan gjøre tidlig i livet, som student eller tidlig i arbeidslivet, er å starte med sparing i en aksjesparekonto. Denne typen sparing gir større og større avkastning jo flere år den får løpe, og derfor er fordelen stor ved å opprette en aksjesparekonto så raskt som mulig. Helst allerede i går.

Finn en aksjesparekonto her >

6. Tjen bonus og cashback

Flere og flere har skjønt at man kan bruke kredittkort på en smart måte for å tjene gratis reiser, bonuspoeng, cashback på konto, rabatter i nettbutikker og mye annet. Så lenge man vet hvordan man bruker kredittkort på riktig måte så er fordelene store. Jo mer du tjener og jo mer du bruker hver måned, jo større fordeler vil man ha ved å skaffe seg noen ulike kredittkort med gode fordelsordninger, som man kan bruke til å få gratis reiser, cashback, rabatter og mye annet.

Bestill de beste kredittkortene i 2019 her >

Hvor mye tjener man i andre yrker?

Etter denne gjennomgangen forstår du forhåpentligvis bedre av hva man tjener og hvilke faktorer som påvirker lønnen. Men hvor mye penger tjener man i andre yrker?

Svaret kan du finne i vår samling av lønnsguider.