Billakkering pris: Hva koster billakkering i 2024?

Del på:

Pris for billakkering:

Før du starter jobben ved å kontakte lokale verksteder og samle inn pristilbud, så er den god ide spør deg selv: Hvor mye koster det egentlig å lakkere bilen?

Gjennomsnittlig pris for billakkering er ca kr 15,000 inkludert mva. Denne snittprisen er da på tvers av både store og små lakkeringsjobber.

Det er imidlertid variasjon i prisen mellom ulike typer lakkering, men vi ser at de fleste betaler et sted mellom kr 5,000 og kr 50,000 av hengig av omfanget og typen lakkering. Å lakkere bilen er mulighet til å friske opp bilens originale utseende eller til og med og utforske en ny farge.

Det kan også være nødvendig som følge av mye steinsprutskader eller etter en kollisjon. Etter noen år vil gjerne billakken miste en del av fargen og man har gjerne fått merker i lakken og kanskje rust på visse deler av bilen. Og friske opp lakken ved å blokkere bilen på nytt kan være en god ide både hvis du skal selge bilen eller om du ønsker å ha en litt finere versjon av bilen til eget bruk.

I denne prisguiden kan du lære mer om hva som bestemmer prisen for alt fra lakkering av småskader til hellakkering av biler, slik at du kan forstå hvilke kostnader du kan regne med og vite hvilket budsjett du bør legge opp til. I tillegg gir vi deg våre beste tips, som du ikke vil gå glipp av, om hvordan du sikrer deg den beste kvaliteten og prisen på billakkeringsjobben. La oss komme i gang.

Verksted eller gjør det selv?

Billakkering er normalt en jobb for profesjonelle, ettersom det er en komplisert jobb som krever spesialutstyr og den rette kompetansen.

Annonse

Beste mobilabonnement

Testen er oppdatert for april 2024 hos Fornye.no

Selv om det rent praktisk er mulig å lakkere sin egen bil, involverer det tålmodighet, ferdigheter og et utvalg av lakkering og verktøy som du må kjøpe inn spesielt for jobben. I tillegg risikerer du at sluttresultatet ikke blir av spesielt høy kvalitet, noe som gjør at dette som regel passer best for eldre biler eller biler som med de jevne mellomrom for skader i lakken (for eksempel biler brukt offroad eller til bilsport).

For de som ønsker å sette i stand sin egen bil eller restaurere en gammel bil til ny stand, så er det normalt bedre å hyre inn et verksted til å hjelpe deg med lakkeringsjobben, slik at resulatet blir 100 %.

Hva bestemmer prisen for Billakkering?

Mange verksteder tilbyr ulike servicenivåer, avhengig av hva de ulike kundene ønsker, hva slags bil man har og hvilken budsjett man opererer med.

I tillegg vil prisene variere betydelig avhengig av hvor stor lakkeringsjobben er. På den ene siden har man små lakkeringsjobber, som følge av steinsprut eller en bulk. Denne typen lakkeringsjobber kan du ofte få gjort for noen få tusen kroner. På den andre siden har man hellakkering eller lakkering av større deler av bilen, som følge av slitasje over tid, en større kollisjon eller andre grunner. Denne typen lakkeringsjobber vil koste betydelig mer, i visse tilfeller flere titusen kroner.

Økonomi: Den billigste varianten av billakkering involverer så få lag med lakk som mulig, med syntetisk lakk. For denne typen lakkering jobben så vil fagfolkene normalt ikke lakkere områdene som ikke er synlig til daglig, som for eksempel under panseret.

Standard: Denne varianten av billakkering vil normalt også inkludere sliping av overflater og fjerning av rust før bil lakken påføres. I standardpakken vil man også normalt lakkere noen flere av overflatene som ikke er synlig til daglig.

Premium: Denne prosessen involverer for det første sliping av overflatene ned til metallet. I tillegg fjerner man all rust og alle ujevnheter, og man påfører deretter mange lag mer høykvalitets billakk. Et virkelig gjennomført billakkeringsprosjekt der man lakkerer hele bilsen, vil kunne ta flere uker og kostnadene kan fort blir ganske høye. På den andre siden blir slutt resultatet ved denne typen billakkering veldig bra. Der lakkeringen kun gjelder en mindre del av bilen, blir imidlertid kostnaden tilsvarende lavere.

I tillegg vil også type lakk og fargen klokken påvirke prisen for jobben gjennomsnitt. Noen typer spesiallakk vil kunne drive opp prisen for billakkeringen betydelig, så det er verdt å finne ut av dette underveis i prosessen.

Kvalitet vs pris

De alle fleste ønsker seg kostnadseffektive tjenester. Så når man går i gang med å samle inn og sammenligne tilbud for ditt billakkeringprosjekt, så er det ofte fristende velge det laveste tilbudet på pris, uten å vurdere detaljene.

Men du får som regel det du betaler for. De laveste tilbudene på pris kan fort være for billakkering av lav kvalitet og med dårlige materialer. I stedet for å fjerne lister og lignende så lakkeres der kanskje rett på gammel lakk, områder som ikke er synlige blir ikke lakkert, eller lignende. I tillegg er det viktig å sørge for at man ikke blir lurt, ved at enkelte av tilbudene har utelatt tjenester eller produkter som i stedet blir lagt til i etterkant.

Før du velger hvem som skal lakkere bilen din, forstå i detalj hva hvert enkelt tilbud dekker. Sjekk om forbehandling av overflatene er inkludert i prisen og sjekk tidligere eksempler på arbeidet de har gjennomført, for å sikre deg at du vil bli fornøyd med kvaliteten. Det er en god ide og skaffe seg en skriftlig avtale på hvilke arbeider verkstedene skal gjøre og ikke gjøre, slik at man unngår konflikter knyttet til prisen eller kvaliteten i etterkant.

Smart betaling og finansiering

Norges laveste rente på lån

Få hjelp med finansiering

Vår samarbeidspartner Uno Finans lar deg låne opptil 600 000 kroner uten sikkerhet – Det er gratis og uforpliktende å søke.

Før du søker på et forbrukslån må du oppfylle disse vilkårene:

  • Være over 20 år
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Bosatt i Norge
  • Tilgang på BankID

Utover å betale for billakkeringen med oppsparte midler, finnes det et par ulike måter man kan finansiere lakkeringen av bilen din på:

Det første alternativet er å ta opp et fleksibelt lån. Med et fleksibelt forbrukslån får man pengene rett inn på en lånekonto og man kan ta ut pengene man trenger, når man trenger det. Med et fleksibelt lån kan du ordne finansieringen i god tid i forkant av billakkeringen, siden du ikke betaler noe før du faktisk bruker pengene. Et fleksibelt lån krever ikke sikkerhet og i motsetning til et boliglån står du fritt til å nedbetale lånet når du måtte ønske. Fleksible lån har typisk en låneramme på opp mot kr 500 000.

Du kan se hvordan du finner det beste og billigste fleksible lånet her.

Det andre alternativet er å bruke et kredittkort. Et kredittkort gir deg i likhet med et fleksibelt lån tilgang til penger du selv kan velge når du vil bruke, uten å betale for det før du bruker dem. Det er ikke krav til sikkerhet, og man kan og bør betale ned lånet relativt raskt. Kredittkort har typisk en låneramme på opp mot kr 150 000.

Enten man bruker egne penger eller et lån så er det ofte smart å betale for billakkeringen med et kredittkort. Da har man nemlig muligheten til å tjene bonus på beløpet. I motsetning til tidligere kan man nå også betale mange regninger med kredittkort. På den måten kan man tjene bonus på ganske store beløp.

Du kan finne de kredittkortene som passer best for deg her.