Hva koster det å bytte registerreim? Pris i 2024

Del på:

Pris for å bytte registerreim:

Gjennomsnittlig pris for å bytte registerreim er ca kr 50,000 inkludert mva. Prisen inkluderer da alle kostnader knyttet til å skifte ut registerreimen. Det er imidlertid variasjon i prisen mellom hver enkelt jobb, men vi ser at de fleste betaler et sted mellom kr 30,000 og kr 120,000. I denne prisguiden kan du lære mer om hva som bestemmer prisen for utskiftning av registerreimer, slik at du kan forstå hvilke kostnader du kan regne med. I tillegg viser vi deg hvordan du på en smart måte sikrer deg den beste prisen for jobben.

Hva bestemmer prisen for jobben?

En registerreim er en sentral del av en bilmotor. Registerreimer er utsatt for slitasje over tid, og må derfor byttes ut med jevne mellomrom.

Størstedelen av kostnaden knytte til jobben er arbeidskraft, fordi mange deler må fjernes fra motoren for å få tilgang til registerreimen. Et typisk registerreim koster bare noen hundre kroner i seg selv, men reparasjonen fort mange timer.

Lønnskostnaden for å erstatte en registerreim vil basere seg på timeprisen til en profesjonell mekaniker, da dette er et komplisert prosjekt som krever at man demonterer motoren for å kunne fjerne det gamle beltet. Kostnaden for å erstatte et registerreimen vil variere ut fra hvor mye arbeid som kreves for å få tilgang til den. Mindre biler er generelt billigere, med mindre motorer som er lettere å demontere.

Du bør forvente å betale mer for et kjøretøy med en større motor, som for eksempel en lastebil eller SUV med stor motor.

Når bør du bytte registerreimen?

Svaret vil variere avhengig av det enkelte kjøretøy, så sørg for å sjekke den anbefalte utskiftningsfrekvensen for bilen og modellen. En god retningslinje å følge er å erstatte registerreimen ca hvert 5 år. Registerreimen er laget av gummi og brytes gradvis ned av varme og slitasje fra kjøring. Det er tannhjul på beltet som sørger for at motoren er synkronisert. Hvis disse tannhjulene slites eller forskyves, eller reimen strekker seg, vil du fort få et alvorlig problem med motoren.

Du bør umiddelbart erstatte beltet hvis du opplever noen av de vanlige symptomene. En registerreim vil normalt begynne å produsere en høy lyd når det er i ferd med å svikte. Hvis beltet ryker, vil det føre til en meget høy lyd i motoren, ettersom komponenter fort vil kunne bli ødelagt eller løsne. Motoren vil også avslutte og du vil ikke kunne starte den opp igjen.

Hva er egentlig en registerreim?

Bilde av Motor med Timing BeltA-beltet holder motoren synkronisert ved at krumtapaksel og kamaksler kan brennes perfekt i tide. Ventilene og sylinderhodene er plassert på toppen av motoren mens stemplene er mot bunnen. Ditt beltespenne vil holde disse to systemene fungerer perfekt i harmoni. Husk at ikke alle biler bruker et gummibånd som moderne kjøretøyer bruker en timingkjede som bør overlate motoren selv. Hvis bilen din ble produsert før 1995, bør du forvente å ha et tidsbelte. Ellers må du kontakte eierhåndboken for å se om det er et spesifisert intervall for å bytte ut dette utstyret.

Dette ligner på et serpentint belte, men ikke akkurat det samme. Det er mye annerledes enn de faktiske drivremmene som du kan se når du åpner hetten. Disse belter vil ikke ha så stor betydning hvis de mislykkes, og de er lett synlige fra motorrommet slik at du kan holde øye med tilstanden deres. Alle bilprodusenter angir nøyaktig når denne tjenesten skal utføres, og vi anbefaler at du forblir nøyaktig på deres tidsplan, da en feil vil føre til alvorlig og kostbar skade. Hvis du ikke finner dette i dokumentasjonen for bilen din, har du heller ikke et tidsbelte som må betjenes, eller du har nettopp savnet det. I begge tilfeller bør du konsultere en profesjonell for å få det nøyaktige svaret på dette spørsmålet. Selv om det er en av de dyrere forebyggende vedlikeholdsprodukter for din bil, er det vel verdt investeringen.

Hva skjer hvis registerreimen ødelegges?

En av de siste tingene du ønsker at skjer med din bilmotor en ødelagt registerreim. Hvis dette skjer vil ventiler og stempler ikke klare å synkronisere. Dette vil føre til at stemplene og ventilene blir skadet, og fort også gjør skade på sylinderens indre vegger i motoren. I verste fall vil kamakselet også bli skadet, noe som er en svært kostbar reparasjon.

Dette bør man ofte gjøre samtidig

Siden arbeidet som kreves for å få tilgang til registerreimen er betydelig, er det alltid en god ide å vurdere erstatte andre komponenter i motoren samtidig, da de allerede vil bli fjernet eller er enkle å erstatte i løpet av den samme reparasjonen.

Et eksempel på dette er bilens vannpumpe. Vannpumpen drives vanligvis av registerreimen. Delen er ganske billig og er ofte grei å oppgradere mens bilen først er på verkstedet. Kostnaden for arbeidskraften knyttet til å skifte ut denne senere er langt større enn prisen på selve vannpumpen.

Det er også flere andre deler i motoren som kan være aktuelle å skifte ut. Og det er derfor et godt tips (for de langsiktige reparasjonskostnadene for bilen din) å forhøre deg med bilmekanikeren du velger om det er andre deler du bør skifte ut samtidig som registerreimen. Jo flere ting man tar samtidig, jo enklere er det å forhandle frem en god totalpris for jobben.

Smart betaling og finansiering

Utover å betale for byttet av registerreimen med oppsparte midler, finnes det et par ulike måter man kan finansiere den nye registerreimen på:

Det første alternativet er å ta opp et fleksibelt lån. Med et fleksibelt forbrukslån får man pengene rett inn på en lånekonto og man kan ta ut pengene man trenger, når man trenger det. Med et fleksibelt lån kan du ordne finansieringen i god tid i forkant av byttet av registerreim, siden du ikke betaler noe før du faktisk bruker pengene. Et fleksibelt lån krever ikke sikkerhet og i motsetning til et boliglån står du fritt til å nedbetale lånet når du måtte ønske. Fleksible lån har typisk en låneramme på opp mot kr 500 000.

Du kan se hvordan du finner det beste og billigste fleksible lånet her.

Det andre alternativet er å bruke et kredittkort. Et kredittkort gir deg i likhet med et fleksibelt lån tilgang til penger du selv kan velge når du vil bruke, uten å betale for det før du bruker dem. Det er ikke krav til sikkerhet, og man kan og bør betale ned lånet relativt raskt. Kredittkort har typisk en låneramme på opp mot kr 150 000.

Enten man bruker egne penger eller et lån så er det ofte smart å betale for byttet av registerreim med et kredittkort. Da har man nemlig muligheten til å tjene bonus på beløpet. I motsetning til tidligere kan man nå også betale mange regninger med kredittkort. På den måten kan man tjene bonus på ganske store beløp.

Du kan finne de kredittkortene som passer best for deg her.