Hva koster en Engelsk Bulldog? Pris i 2024

Del på:

Pris for en engelsk bulldog:

Gjennomsnittlig pris for en engelsk bulldog er på ca kr 25,000 inkludert mva. Prisen inkluderer da alle kostnader knyttet til kjøpet av hunden. Det er imidlertid en god del variasjon i pris mellom ulike typer engelske bulldoger, men vi ser at de fleste betaler et sted mellom kr 15,000 og kr 60,000.

Som du vil se rett nedenfor er det flere grunner til at denne typen hunder er ganske dyre, og til at variasjonen mellom ulike engelske bulldog-hunder er såpass stor. I tillegg vil du se at det er viktig å ta hensyn til kostnadene knyttet til å ha denne hunden over tid. Til slutt gir vi deg også våre beste tips (som du ikke vil gå glipp av) om hvordan du sikrer deg din hund til best mulig pris.

Men først en liten video:

Hvorfor er prisen for en engelsk bulldog så høy?

Prisen for en engelsk bulldog er høy av flere grunner. La oss starte med å se på de viktigste årsakene.

For det første er kostnadene for å avle frem engelske bulldog-hunder betydelige. Hodet og kroppsstrukturen for denne rasen gjør det vanskelig for de fleste hundene å føde naturlig. Dette betyr at de fleste engelske bulldog-hunder blir avlet frem ved hjelp av kunstig befruktning og født ved keisersnitt. Dette er en av grunnene til at oppdretteren vil pådra seg betydelige kostnader, blant annet til veterinærer,  for å produsere ett kull hvalper.

En annen betydelig utgift for oppdrettere er genetisk testing. Fordi engelske bulldoger er utsatt for flere alvorlige arvelige helseproblemer, vil de gode oppdretterne teste hundene for flere helsemessige forhold. Det finnes anbefalte og valgfrie genetiske tester for arvelige helsemessige forhold som for eksempel hofteproblemer, hjertesykdom, medfødt døvhet, øyeproblemer og flere andre potensielle problemer.

Dette er ting man ønsker at oppdretteren har kontroll på, slik at du kan være sikker på at hunden du skaffer deg er ved god helse.

Annonse

Beste mobilabonnement

Testen er oppdatert for april 2024 hos Fornye.no

Kostnader tilknyttet hundens helse

Når man tenker på de totale kostnadene når man skal skaffe seg en engelsk bulldog, så bør nye eiere ikke glemme kostnadene knyttet til rutinemessig og spesialisert veterinærpleie.

Den ekstremt flate nesen og andre spesielle trekk ved hunden betyr at selv rutinebehandlinger som tannpleie kan bli dyrere enn gjennomsnittet. Under kategorien rutinemessig veterinærpleie har bulldog-eiere en tendens til å betale mer enn eiere av andre raser for ting som tannsykdommer, hudinfeksjoner, fedme og infeksjoner.

Andre mer alvorlige helseproblemer vil kunne innebære veterinærkirurgi eller akuttbehandling, som potensielt kan koste tusenvis av kroner. Problemer som vil kunne kreve kirurgi inkluderer bein- og leddsykdommer, deformeringer i ryggraden, urinveisblokkering på grunn av blære eller nyrestein og hjertesykdommer. Pusteproblemer, varmeslag og treningutløst kollaps kan kreve akuttbehandling for å redde hundens liv.

Bør du forsikre din engelske bulldog?

Med såpass mange potensielle helseproblemer knyttet til denne rasen, bør man vurdere å skaffe en hundeforsikring til sin engelske bulldog? For mange kan dette være en god ide.

Det viktigste å huske på når du skal finne en forsikring til din engelske bulldog er å lese forsikringsavtalen nøye, med tanke på hva den dekker og ikke dekker. Eiere av en engelsk bulldog bør være særlig forsiktig når man velger hundeforsikring, fordi rasen er så utsatt for arvelige problemer. Flere forsikringer utelukker eksisterende forhold og en del utelukker (eller tar en høyere pris for) helseforhold som er spesifikke for den enkelte rasen.

Kostnaden for helseforsikring kan variere ganske mye, og er avhengig av dekningen du velger. Du kan se hvordan du finner den beste og billigste hundeforsikringen i vår guide her.

Hvor store er de løpende kostnadene?

I tillegg til den kjøpesummer for valpen, veterinærkostnader og helseforsikring, bør du også ta høyde for andre kostnadskategorier som medisiner, stell, kennel og hundemat. En kronisk helsetilstand kan også bety at din engelske bulldog må gå på medisiner løpende.

Hva med mat og kosthold? Puseproblemer og tannproblemer forårsaket av den spesielle ansiktsformen krever ofte spesial mat laget for hundens behov, som vil kunne være noe dyrere enn vanlig hundemat. Din veterinær vil kanskje anbefale en tørr mat som er lett å få i munnen eller en våt hundemat som gjør tyggingen og svelgingen enklere.

Sammenlign priser fra seriøse aktører

Som du forstår er en engelsk bulldog er en ganske dyr hund, både å kjøpe inn og å ha over tid. Vi håper denne prisguiden vil hjelpe deg med å ta en informert beslutning om hvorvidt den engelske bulldogen er den riktige hunderasen for deg, og hjelpe deg med å legge en plan for hvordan kjøpesummen og de løpende kostnadene skal dekkes.

Når det gjelder selve kjøpe av hunden, så er vår klare anbefaling å sammenligne priser fra flere seriøse oppdrettere. Da har du muligheten til å se hvordan de ulike tilbudene vekter de ulike faktorene og sammenligne tilbudene fra hver enkelt oppdretter, slik at du kan finne den rette hunden for deg, til en god pris.

Smart betaling og finansiering

Norges laveste rente på lån

Få hjelp med finansiering

Vår samarbeidspartner Uno Finans lar deg låne opptil 600 000 kroner uten sikkerhet – Det er gratis og uforpliktende å søke.

Før du søker på et forbrukslån må du oppfylle disse vilkårene:

  • Være over 20 år
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Bosatt i Norge
  • Tilgang på BankID

Utover å betale for hunden med oppsparte midler, finnes det et par ulike måter man kan finansiere kjøpet av en engelsk bulldog på:

Det første alternativet er å ta opp et fleksibelt lån. Med et fleksibelt forbrukslån får man pengene rett inn på en lånekonto og man kan ta ut pengene man trenger, når man trenger det. Med et fleksibelt lån kan du ordne finansieringen i god tid i forkant av hundekjøpet, siden du ikke betaler noe før du faktisk bruker pengene. Et fleksibelt lån krever ikke sikkerhet og i motsetning til et boliglån står du fritt til å nedbetale lånet når du måtte ønske. Fleksible lån har typisk en låneramme på opp mot kr 500 000.

Du kan se hvordan du finner det beste og billigste fleksible lånet her.

Det andre alternativet er å bruke et kredittkort. Et kredittkort gir deg i likhet med et fleksibelt lån tilgang til penger du selv kan velge når du vil bruke, uten å betale for det før du bruker dem. Det er ikke krav til sikkerhet, og man kan og bør betale ned lånet relativt raskt. Kredittkort har typisk en låneramme på opp mot kr 150 000.

Enten man bruker egne penger eller et lån så er det ofte smart å betale for hunden med et kredittkort. Da har man nemlig muligheten til å tjene bonus på beløpet.

Du kan finne de kredittkortene som passer best for deg her.