Hva koster Fallskjermhopping? Pris i 2024

Del på:

Pris for fallskjermhopping:

Gjennomsnittlig pris for fallskjermhopping er ca kr 3,000 inkludert mva. Prisen inkluderer da alle kostnader knyttet til å hoppe i fallskjerm. Det er imidlertid variasjon i prisen mellom ulike typer fallskjermhopp, men vi ser at de fleste betaler et sted mellom kr 2,000 og kr 5,000 for ett enkelt hopp.

I denne prisguiden kan du lære mer om hva som bestemmer prisen for ulike typer fallskjermhopping, slik at du kan forstå hvilke kostnader du kan regne med. Til slutt gir vi deg også våre beste tips, som du ikke vil gå glipp av, om hvordan du sikrer deg en god pris og hvordan du bør betale for fallskjermhoppingen på en smart måte.

Hva bestemmer prisen for å hoppe i fallskjerm?

Har du lyst til å prøve fallskjermhopping men du er usikker på hvor mye koster? Hvor mye du ender opp med å betale avhenger av en rekke ulike faktorer:

For det første avhenger prisen av hvorvidt du skal hoppe fallskjerm som et tandemhopp, eller om du skal gjøre det på egenhånd. Ettersom man ved et tandemhopp også må medregne kostnadene knyttet til instruktøren, så er denne typen fallskjermhopp normalt noe dyrere. For prisen har det også betydning om du skal gjøre fallskjerhoppet som et enkelt hopp, eller som en del av en større pakke, der du fort vil kunne få rabatter for hvert enkelt hopp.

Hvis du skal hoppe i fallskjerm alene så vil det ha betydning hvorvidt du skal leie utstyr eller om du skal bruke ditt eget utstyr til hoppet. For prisen på hvert enkelt fallskjermhopp vil også ha betydning han legger til ekstra tjenester, som for eksempel video eller bilder av fallskjermhoppet.

Naturlig nok er du også store forskjeller i pris mellom å gjøre et fallskjermhopp i Norge og i en del andre land i utlandet. Prisene i denne prisguiden tar utgangspunkt i priser for fallskjermhopp i Norge. Når man skal sammenligne priser for fallskjermhopping vil man se at prisene også varierer mellom ulike selskaper innad i det samme landet. Det er derfor det over norske markedet og sammenligne priser og tilbud fra ulike leverandører. Når du kommer til fallskjermhopping er det imidlertid viktig å ikke lese seg blind på prisen. Sikkerhet og kvalitet på gjennomføring må være i høysetet.

I tillegg vil også tidspunktet har betydning for prisen. Særlig forskjellen mellom ukedager og dager i helgen vil kunne ha betydning. Man ser også at prisen kan variere i løpet av året, ettersom fallskjermhopp er mest populært i sommerhalvåret.

Annonse

Beste mobilabonnement

Testen er oppdatert for juni 2024 hos Fornye.no

Hva slags fallskjermhopp bør man velge?

For folk flest som sjelden eller aldri har hoppet i fallskjerm før så er det som regel det naturlige valget å starte med et tandemhopp. Vet et tandemhopp er det helt minimalt med trening som er nødvendig og du kan overlate de tekniske aspektene til instruktøren. Du vil kunne fokusere på opplevelsen ikke bekymre deg om noen ting. Et tandemhopp vil normalt koste et sted rundt kr 2,000-5,000.

Hvis du i første omgang kun ønsker å oppleve følelsen av må holdes oppe i luften, men ikke ennå ønsker å ta steget ut og faktisk gjennomføre et fallskjermhopp, så er et alternativ å starte med et innendørs fallskjermhopp først. Denne typen fallskjermhopp er også betydelig billigere enn et ‘ekte’ fallskjermhopp, og koster gjerne kun noen få hundre kroner.

På den andre siden, hvis du etterhvert merker at fallskjermhopping er noe for deg, og du elsker følelsen av å falle gjennom luften, og du ønsker å ha full kontroll over når fallskjermen løses ut, så kan du vurdere å investere tiden og pengene i å trene deg opp til å kunne gjennomføre fallskjermhopp på egenhånd. Dette vil redusere de langsiktige kostnadene, siden ikke trenger å ha en instruktør med deg hver gang hopper. Et komplett kurs koster gjerne noen titusen kroner, alle kostnader inkludert.

Måter å redusere kostnadene på

Det er flere måter du kan klare å redusere kostnadene på.

Du kan også spare penger gjør ta med ditt eget utstyr. Selv om et komplett pakke av utstyr til fallskjermhopping fort kan koste fra 30.000 til over 100.000, så kan det på sikt lønne seg å gå til innkjøp av eget utstyr, dersom du planlegger å gjennomføre mange hopp i tiden fremover.

Du kan i noen tilfeller også spare endel penger ved å dra litt utenfor storbyene. Som for de fleste andre type tjenester er det ofte litt billigere å hoppe i fallskjerm når du kommer litt utenfor storbyene. Noen bedrifter gir deg også en rabatt dersom du velger å booke det neste fallskjermhoppet med en gang etter det siste.

Litt overraskende kanskje, er det også noen firmaer som tar ekstra betalt avhenger av hvor mye du veier. Dette er fordi vekten din vil kunne påvirke hvor mye bensin og tid piloten må bruke.

Til slutt kan det ofte være en god ide å se etter spesialtilbud, som ofte forekommer på ulike tidspunkter gjennom året. For eksempel kan være spesialtilbud utenfor høysesong eller hvis dere er en større gruppe.For det første kan du hoppe som del av en gruppe. Det er ofte en rabatt på 10 til 20 % hvis du klarer å samle en gruppe på fem personer eller mer. For det andre kan du velge å gjennomføre fallskjermhoppet på en ukedag. Siden de fleste som hopper i fallskjerm på fritiden velger å gjøre det i helgene, kan du ofte skaffe deg en god deal på en av ukedagene.

Smart betaling og finansiering

Norges laveste rente på lån

Få hjelp med finansiering

Vår samarbeidspartner Uno Finans lar deg låne opptil 600 000 kroner uten sikkerhet – Det er gratis og uforpliktende å søke.

Før du søker på et forbrukslån må du oppfylle disse vilkårene:

  • Være over 20 år
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Bosatt i Norge
  • Tilgang på BankID

Utover å betale for fallskjermhoppet med oppsparte midler, finnes det et par ulike måter man kan finansiere fallskjermhoppingen på:

Det første alternativet er å ta opp et fleksibelt lån. Med et fleksibelt forbrukslån får man pengene rett inn på en lånekonto og man kan ta ut pengene man trenger, når man trenger det. Med et fleksibelt lån kan du ordne penge i god tid i forkant av tidspunktet du planlegger å hoppe i fallskjerm, siden du ikke betaler noe før du faktisk bruker pengene.

Du kan se hvordan du finner det beste og billigste fleksible lånet her.

Det andre alternativet er å bruke et kredittkort. Et kredittkort gir deg i likhet med et fleksibelt lån tilgang til penger du selv kan velge når du vil bruke, uten å betale for det før du bruker dem. Det er ikke krav til sikkerhet, og man kan og bør betale ned lånet relativt raskt.

Enten man bruker egne penger eller et lån så er det ofte smart å betale for fallskjermhoppingen med et kredittkort. Da har man nemlig muligheten til å tjene bonus på beløpet. I motsetning til tidligere kan man nå også betale mange regninger med kredittkort. På den måten kan man tjene bonus på ganske store beløp.

Du kan finne de kredittkortene som passer best for deg her.