Foliering av bil pris: Hva koster det i 2024?

Del på:

Pris for foliering av bil:

Gjennomsnittlig pris for foliering av en bil ligger på ca kr 25,000 inkludert mva. Prisen inkluderer da alle kostnader knyttet til helfoliering av bilen. Det er imidlertid variasjon i prisen mellom ulike typer bilfolieringer, men vi ser at de fleste betaler et sted mellom kr 15,000 og kr 50,000. I denne prisguiden kan du lære mer om hva som bestemmer prisen for folieringen av din bil, så du kan forstå hva budsjettet ditt bør være. I tillegg viser vi deg hvordan du med noen lure grep sikrer den beste prisen på jobben.

Hva bestemmer prisen for din bil?

Typen kjøretøy

Størrelsen og typen av kjøretøy vil påvirke prisen for folieringsjobben. For eksempel vil normalt en 2-dørs bil koste mindre enn en 4-dørs bil. Noen kjøretøy har også mer komplekse kurver og vinkler enn andre biler, som også vil være en faktor som i gjennomsnitt drive prisen opp. Elementer som antenner, spoilere, griller og andre særegenheter på kjøretøyet, vil også legge til en ekstra kostnad for folieringen.

Annonse

Beste mobilabonnement

Testen er oppdatert for desember 2024 hos Fornye.no

Dagens overflate

Et annet spørsmål er hva slags lakk eller annen overflate bilen har per i dag. Og om det er tegn på skader på bilens overflate. Dette spørsmålet er særlig relevant dersom kjøretøyet er en eldre modell. Ganske mange som har en bil med skader i lakken eller overflaten vurderer å foliere bilen for å dekke over disse skadene og visuelle merkene, men det er imidlertid ikke alltid en god ide. De fleste bedrifter som driver med bilfoliering vil ikke anbefale å foliere kjøretøyet i slike tilfeller, ettersom det ikke vil være noen garanti for at det vil bli særlig pent eller at folien vil holde så lenge som den er ment. I mange tilfeller vil det ikke forbedre problemene, men heller gjøre dem mer merkbare.

Eksisterende foliering

Hvis svaret er ja vil verkstedet gjerne ta visse forhåndsregler. For det første vil det være relevant hvor lenge folien har vært på kjøretøyet. For å kunne legge ny folie på bilen vil de aller fleste verksteder kreve at den eksisterende folieringen fjernes. Dersom man hadde lagt ny folie over den gamle, risikerer man at de gamle folien ødelegges innvendig og etterhvert lager problemer også for den nye folien.

Dersom folieringen er eldre enn 5 år gammel betyr dette vanligvis at den vil være ganske vanskelig å fjerne og man kan risikere at eventuelle mønstre i den gamle folien har farget av på den underliggende lakken. I de fleste tilfeller, og særlig i disse tilfellene hvor folien er gammel, anbefales det at du lar profesjonelle ta seg av fjerningen. At det er gammel folie på bilen vil imidlertid ofte kunne drive prisen for totaljobben noe opp.

Enfarget eller mønster

Et neste spørsmål som påvirker prisen er om du ønsker en folie med den samme fargen over hele folieringen eller en folie med spesialmønster.

I motsetning til det mange tror er faktisk den enfargede helfolieringen som er den vanskeligste og derfor også den dyreste. En slik foliering vil bli dyrere enn en andre jobber ettersom detaljene som kreves for en fargeendring er mer omfattende, og derfor krever mer materiale og mer arbeidskraft. En slik jobb vil normalt også inkludere demontering og montering av flyttbare elementer dørhåndtak, speil, lys og lignende for å gi en god finish. Denne typen foliering vil også påvirkes av hva slags type folie du ønsker.

En mønstret foliering (der formålet gjerne er mer kommersielt) vil vanligvis ikke være like omfattende og krevende som der man helfolierer i samme farge. Vanligvis innebærer ikke et slikt oppdrag foliering av dørhåndtak, speil eller støtfangere. Dette betyr at man trenger mindre materiale og mindre arbeid for gjennomføre folieringen, noe som redusere kostnadene.

Mer kommersielle og mønstrede folieringsjobber inkluderer som regel også et designelement og verkstedene har som regel dyktige in-house designere som kan hjelpe deg med denne delen, om du skulle ønske det. Her kan det imidlertid være noen penger å spare, dersom du selv har kunnskapen til å gjøre denne delen av jobben.

Kan jeg ta med min egen folie?

I prinsippet kan du gjøre det, men det anbefales som regel ikke, med mindre folien kommer fra et anerkjent selskap som selger folie som er verifisert for det aktuelle kjøretøyet. Her er det imidlertid lett å trå feil, siden mye av det som selges på nett ikke er av den kvaliteten og den typen som verkstedet behøver. Hvis du ender opp med å kjøpe en folie som ikke er passer perfekt til kjøretøyet, så kan folieringen bli vanskelig eller til og med umulig. Av disse grunnene er det ikke alltid verkstedene vil garantere for installasjonen av folie som de selv ikke har anskaffet.

Hvilke kostnader kommer i etterkant?

Bilfolie skal pleies på samme måte som billakk. Regelmessig rengjøring er viktig, hvis ikke fester det seg fort skitt på bilen. De fleste vil anbefale regelmessige besøk til en børsteløs bilvask eller forsiktig vask for hånd. Matte og strukturerte folieringer krever mer pleie enn blanke overflater, da ruheten og strukturen gjør det lettere for fint støv å sette seg fast. Det tar også lengre tid å rengjøre disse overflatene. Montøren du bruker til å foliere din bli vil kunne hjelpe deg med å finne de rette renholdsproduktene og metodene til din bil.

Sammenlign priser på bilfoliering

Som vi har vært inne på er det mange faktorer som påvirker prisen for å foliere en bil, enten det er helfoliering eller delvis foliering. Vår klare anbefaling er derfor å sammenligne priser fra flere leverandører. Da har du muligheten til å se hvordan de ulike leverandørene vekter de ulike faktorene og sammenligne tilbudene, slik at du enkelt kan finne den beste og billigste tilbudet på foliering av din bil.

Smart betaling og finansiering

Norges laveste rente på lån

Låne penger til foliering?

Vår samarbeidspartner Uno Finans lar deg låne opptil 600 000 kroner uten sikkerhet – Søknaden er helt uforpliktende.

Før du søker på et forbrukslån som skal brukes til en bilfoliering må du oppfylle disse vilkårene:

  • Være over 20 år
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Bosatt i Norge
  • Tilgang på BankID

En plan for finansiering av bilfolieringen er noe man bør få på plass så tidlig som mulig. Utover å betale for folieringen av bilen med oppsparte midler, finnes det et par ulike måter man kan finansiere foliering av bilen din på.

Det første alternativet er å ta opp et fleksibelt lån. Med et fleksibelt forbrukslån får man pengene rett inn på en lånekonto og man kan ta ut pengene man trenger, når man trenger det. Med et fleksibelt lån kan du ordne finansieringen i god tid i forkant av bilfolieringen, siden du ikke betaler noe før du faktisk bruker pengene. Et fleksibelt lån krever ikke sikkerhet og i motsetning til et boliglån står du fritt til å nedbetale lånet når du måtte ønske. Fleksible lån har typisk en låneramme på opp mot kr 500 000.

Du kan se hvordan du finner det beste og billigste fleksible lånet her.

Det andre alternativet er å bruke et kredittkort. Et kredittkort gir deg i likhet med et fleksibelt lån tilgang til penger du selv kan velge når du vil bruke, uten å betale for det før du bruker dem. Det er ikke krav til sikkerhet, og man kan og bør betale ned lånet relativt raskt. Kredittkort har typisk en låneramme på opp mot kr 150 000.

Enten man bruker egne penger eller et lån så er det ofte smart å betale for bilfolieringen med et kredittkort. Da har man nemlig muligheten til å tjene bonus på beløpet.

Du kan finne de kredittkortene som passer best for deg her.