Hva koster en Fransk Bulldog? Pris i 2024

Del på:

Pris for en fransk bulldog:

Siden du leser denne artikkelen og lurer på deg selv nøyaktig hvor mye koster franske bulldogger, er det trygt å si at du er mest sannsynlig på et avansert stadium og har allerede tatt din beslutning for lenge siden for å legge til en fransk bulldog til din husstand og familie. Nå er alt som er igjen for deg å vite prisen på en fransk bulldog valp for å se om du er i stand til å bruke den typen penger på det nå, eller det er best å utsette dette kjøpet for en gang i fremtiden når din økonomiske status er litt mer avslappet.

Gjennomsnittlig pris for en fransk bulldog på ca kr 30,000 inkludert mva. Prisen inkluderer da alle kostnader knyttet til kjøpet av hunden. Det er imidlertid variasjon i prisen mellom ulike typer franske bulldog-hunder, men vi ser at de fleste betaler et sted mellom kr 20,000 og kr 100,000.

Rett etter denne videoen kan du lære mer om hva som bestemmer prisen for denne typen hunder, slik at du kan forstå hvilke kostnader du kan regne med og vite hvilket budsjett du bør legge opp til, og ikke minst hvordan du sikrer deg den beste hunden til den beste prisen.

5 ting som påvirker prisen

Følgende liste tar sikte på å vise deg noen av de vanligste faktorene som kan ha stor effekt på prisen du ender opp med å betale for å kjøpe en fransk bulldog.

1: Oppdretterens kvalitet

Avhengig av hvilken oppdretter du ender opp med å kjøpe hunden fra, kan prisen på en fransk bulldog variere dramatisk. På den ene siden har du ikke lyst til å betale for mye for hunden, men på den andre siden har du heller ikke lyst til å kjøpe en hund fra en oppdretter som har kuttet hjørner for å spare penger.

Man må huske på at en god oppdretter vil ha høye driftskostnader knyttet til det å avle opp franske bulldog-valper. Høykvalitets hundeoppdrettere har helse og velvære for deres nyfødte bulldoger høyt på agendaen og forsømmer dem ikke i håp om å holde kostnadene nede, for å prøve maksimere fortjenesten på salget til deg som hundeeier.

En dyktig oppdretter som har tatt godt vare på hundene sine og i forbindelse med det har pådratt seg betydelige kostnader vil ha alle rett til å ta en noe høyere pris enn oppdrettere som ikke har gjort den samme jobben. På den andre siden er det som alltid lurt å sammenligne et par ulike oppdrettere og velge den beste av dem, alt tatt i betraktning. Mer om dette rett nedenfor, så det er bare å følge med.

2: Sted i landet

Prisen for en fransk bulldog kan også variere en god del avhengig av hvor oppdretteren du kjøper fra befinner seg. Dersom du og oppdretteren befinner seg i samme område, vil du for eksempel ikke måtte medberegne transportkostnader, siden disse vil være ubetydelige.

Men hvis du og oppdretteren du kjøper din franske bulldog fra er på forskjellige steder i landet, så kan transportkostnadene definitivt være noe du bør være oppmerksom på. En viktig ting du må huske på når man tenker på transportkostnader er at en fransk bulldog normalt ikke vil kunne tas med på fly. Så hvis du planlegger å kjøpe hunden fra en oppdretter et annet sted i landet, så vær så oppmerksom på at den eneste måten du kan få hunden hjem er på andre måter enn å ta den med på flyet.

I tillegg ser man noen ganger at prisene for denne typen hunder varierer mellom ulike steder i landet. Dette drives i stor grad av den neste faktoren, som vi diskuterer rett nedenfor.

3: Tilbud og etterspørsel

Hva påvirker prisen for alt som kan kjøpes eller selges? Jo, tilbudet og etterspørselen etter varen eller tjenesten på det aktuelle tidspunktet. Og det samme gjelder for franske bulldog-hunder.

Hvis det er massevis av franske bulldoger som selges i området du bor i, og tilbudet av hunder overgår etterspørselen, så kan vil du ofte kunne gjøre et godt kjøp. På den andre siden, dersom det er knapt med hunder i området ditt, og etterspørselen etter dem er høyere enn tilbudet, så må du dessverre regne med betale en høyere pris for den.

Generelt sett er franske bulldoger ofte ganske populære og kan være vanskelig å få tak i (i motsetning til en del andre hunderaser, som ofte er lettere å finne), noe som ofte kan forklare at den gjennomsnittlige prisen for denne typen hunder vanligvis er høyere enn hunder flest.

Mengden oppdrettere som faktisk vet hva de gjør og oppdretter autentiske franske bulldogger er det ikke så mange av, og derfor vet de å ta seg en ganske høy pris for sine franske bulldogger. Det er også et faktum at det er vanskeligere å avle friske franske bulldoger, sammenlignet med mange andre hunderaser. Oppdrettere som avler frem friske og velskape hunder kan derfor ofte kreve en ganske høy pris for disse.

4: Type pels

En av de mest innflytelsesrike fysiske aspektene med tanke på sluttprisen for en fransk bulldog er pelsen. Franske bulldog-hunder kan komme unike og tiltalende farger, og mange er villige til å betale en god del mer for de mer sjeldne og populære variantene.

Generelt sett vil også oppdrette gjerne ta en høyere pris dersom du som kunde ber om en hund med en bestemt pels eller andre spesifikke fysiske egenskaper. Jo mer detaljerte dine krav er, jo høyere pris kan du forvente å betale for hunden.

5: Ulike oppdrettere, ulike priser

Som en hovedregel bør du ikke bare ta prisen du får fra den første og beste selgeren for god fisk. For å få en best mulig pris for hunden du ønsker deg, bør du helst kontakte flere forskjellige oppdrettere og sammenligne tilbudene fra dem, både med tanke på pris og andre faktorer.

Annonse

Beste mobilabonnement

Testen er oppdatert for juni 2024 hos Fornye.no

Hvor mye koster hunden på sikt?

Når man skal sette opp budsjettet for å skaffe seg en fransk bulldog så er det viktig å vite at kostnadene ikke stopper ved selve kjøpet av hunden. Når du beregner totalkostnaden bør du også ta tenke på utgifter som kommer gjennom hele hundens levetid.

Faste kostnader

I tillegg til kostnadene knytte til kjøpet av hunden, må du også regne med kostnader knyttet til hundens daglige behov, inkludert:

Mat og kosthold

Alle hunder trenger mat og det er viktig at du regner med nok penger i budsjettet til å gi din hund det riktige kostholdet, både med tanke på sammensetning og mengde.

Leker og utstyr

Du bør også regne med kostnader til å kjøpe inn leker og annet utstyr til din hund. Ikke bare vil leker hjelpe dem til å trene når de er innendørs, men det forhindrer dem i å bli kjedelige og i å ødelegge hjemmet ditt, fordi de blir frustrerte av å være inaktive.

Periodiske kostnader

Når du har kjøpt hundevalpen din og alle tingene de trenger på daglig basis, vil du begynne å tenke på de periodiske kostnadene ved å ha en fransk bulldog.

Behandlinger

Viktige behandlinger bør gis til hunden med jevne mellomrom. De vil bidra til å forhindre sykdommer som hunden kan være utsatt for. Spør din oppdretter eller din veterinær om hvilke behandlinger som er rett for din franske bulldog.

Hundeforsikring

Nå som din hund er på plass i sitt nye hjem, bør du investere i en hundeforsikring som beskytter både deg selv og hunden mot uventede ulykker eller sykdommer. For en liten månedlig avgift har du dekning for alle mulige veterinærkostnader og kan sørge for at hunden lever et langt og lykkelig, uten at det setter deg i økonomisk risiko. Du kan se hvordan du finner beste og billigste hundeforsikring i vår guide som du finner her.

Smart betaling og finansiering

Norges laveste rente på lån

Låne penger til hund?

Vår samarbeidspartner Uno Finans lar deg låne opptil 600 000 kroner uten sikkerhet – Søknaden er helt uforpliktende.

Før du søker på et forbrukslån som skal brukes til en hund må du oppfylle disse vilkårene:

  • Være over 20 år
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Bosatt i Norge
  • Tilgang på BankID

En plan for finansiering av av hundekjøpet er noe man bør få på plass så tidlig som mulig. Utover å betale for den franske bulldoggen med oppsparte midler, finnes det et par ulike måter man kan finansiere hunden på.

Det første alternativet er å ta opp et fleksibelt lån. Med et fleksibelt forbrukslån får man pengene rett inn på en lånekonto og man kan ta ut pengene man trenger, når man trenger det. Med et fleksibelt lån kan du ordne finansieringen i god tid i forkant av kjøpet av hunden, siden du ikke betaler noe før du faktisk bruker pengene. Et fleksibelt lån krever ikke sikkerhet og i motsetning til et boliglån står du fritt til å nedbetale lånet når du måtte ønske. Fleksible lån har typisk en låneramme på opp mot kr 500 000.

Du kan se hvordan du finner det beste og billigste fleksible lånet her.

Det andre alternativet er å bruke et kredittkort. Et kredittkort gir deg i likhet med et fleksibelt lån tilgang til penger du selv kan velge når du vil bruke, uten å betale for det før du bruker dem. Det er ikke krav til sikkerhet, og man kan og bør betale ned lånet relativt raskt. Kredittkort har typisk en låneramme på opp mot kr 150 000.

Enten man bruker egne penger eller et lån så er det ofte smart å betale for hunden med et kredittkort. Da har man nemlig muligheten til å tjene bonus på beløpet.

Du kan finne de kredittkortene som passer best for deg her.