Markiser pris: Hva koster markiser i 2024?

Del på:

Pris for markiser:

Prisen for markiser basert på prisene i vår database er på ca kr 30,000 inkludert mva. Prisen inkluderer da alle kostnader knyttet til kjøp av en markise. Det er imidlertid variasjon i prisen mellom ulike typer og modeller av markiser og terrassemarkiser, men vi ser at de fleste betaler et sted mellom kr 10,000 og kr 100,000. I denne prisguiden kan du lære mer om hva som vil være avgjørende for den totale prisen for en terrassemarkise, slik at du kan forstå hvilke kostnader du kan regne med og vite hvilket budsjett du bør legge opp til før du bestemmer deg.

Faktorer som vil være avgjørende for totalprisen

Våren er den tiden på året hvor etterspørselen etter å få satt opp terrassemarkiser er på sitt aller høyeste, og det er mange forhandlere og leverandører som kan friste med gode tilbud. Det kan derimot lønne seg å sette seg inn i kostnadene og hvilke faktorer som vil påvirke sluttprisen, ettersom endelig terrassemarkiser pris kan variere relativt mye avhengig av hva man ser etter.

De to hovedfaktorene som vil være avgjørende for om terrassemarkiser vil ligge i det nedre eller øvre prissjiktet, er først og fremst størrelsen på markisen og om man ønsker en motorisert eller manuell modell.

De minste markisene, som man gjerne har over vindu eller dører for å skjerme mot solen, er det rimeligste alternativet og flertallet av disse kommer med manuell styring i form av sveivehåndtak. I det øvre prissjiktet har man de mer avanserte terrassemarkisene. Her finner man de motoriserte modellene som kan styres gjennom fjernkontroll eller via sensorer for lys og værforhold. Dette vil også typisk være større modeller for de som ønsker å ha plass til en sittegruppe under.

Før man bestemmer seg kan det være lurt å sette seg eventuelle budsjettbegrensninger på forhånd og tenke gjennom hvilke funksjoner som vil ha størst betydning for hvilken type markise man vil ha. For å kunne velge en markise som varer lengst mulig bør man også tenke over hvilke værforhold markisen må tåle i forhold til valg av materiale og rammeverk, basert på området og beliggenheten av huset eller hytta. Dersom man ser etter markiser for en hytte ved kysten bør man for eksempel velge en annen type materiell, enn om man er innenlands og markisen ikke vil være utsatt for like kraftig vind og saltvann.

Det kan være lurt å også undersøke hvilke tjenester som er inkludert når man kjøper markiser fra en leverandør, slik at man slipper uforutsette kostnader. Noen monterer markisen som en tjeneste som er inkludert i prisen, mens andre tar ekstra betalt for dette. Man kan velge å montere markisen selv, men det sikreste er ofte å få en profesjonell til å utføre jobben, da dette kan spille en rolle med tanke på garantier og forsikringer om man skulle være uheldig.

Siden det finnes så mange valgmuligheter som kan påvirke markiser pris og kvalitet bør man derfor, i tillegg til å stille seg spørsmål som hva koster markiser, bruke noe tid på å finne en pålitelig leverandør hvor installering er inkludert i prisen.

Tradisjonelle markiser i stoff

De aller vanligste markisene er terrassemarkiser med stoffduk, som enkelt kan sveives inn og ut ettersom hvordan været er. Med en stoffduk har man i tillegg ofte større fleksibilitet og flere valgmuligheter når det gjelder valg av farge og mønster på selve stoffet.

Ettersom en terrassemarkise vil være godt synlig og bli en del av den ytre fasaden på huset, kan det lønne seg å både tenke funksjonalitet og estetikk. Med en stoffmarkise vil det dermed kunne være lettere å gjøre individuelle tilpasninger som gjør at man syns markisen passer inn i omgivelsene, uten at kostnadene blir veldig mye høyere.

I tillegg til duken kommer de fleste nye markiser med en semi-kassett eller aluminiumstak som beskytter duken når den ikke er i bruk. Her kan man for flere av modellene velge mellom to eller flere farger, ettersom hva man synes står best i stil til resten av huset og terrassen. Man bør også gjøre en vurdering av hvor godt beholderen beskytter duken når den ikke er i bruk, dersom man bor et sted hvor markisen er utsatt for skader og ekstra slitasje på grunn av mye dårlig vær.

Når det gjelder materialet er det billigst å velge en akrylduk, som er det mest brukte materialet når man skal ha markiser i stoff. Man har derimot også mulighet til å velge spesialstoff som selvrensende duk eller allværs-duk som tåler mer krevende værforhold, om man skulle ha behov for det. Skal man ha spesialstoff må man forvente at kostnadene vil bli noe høyere enn om man velger en standard akrylduk.

Frittstående markiser med rammeverk i metall

Vil man heller ha en markise i metall eller aluminium må man ofte betale en noe høyere sum på grunn av en høyere materialpris. Denne typen kalles også pergola markiser, og fås i form av et rammeverk i metall, i tillegg til at de festes til veggen. Disse modellene vil være mer stabile med tanke på værforhold og vind, men de vil også ta opp noe mer plass enn markiser uten rammeverk. I tillegg til en høyere pris kan man ha noe færre muligheter for personlige tilpasninger, men dette vil variere mellom modellene.

Størrelse og stil

Hvilken størrelse man skal ha vil selvsagt også ha mye å si for prisen man må betale. Har man en mindre terrasse kan man nøye seg med en mindre markise, men for større utearealer vil mange ønske at markisen dekker et større område.

Mange velger å montere markiser som er store nok til at man kan ha en sittegruppe under, hvilket også innebærer at man må noe opp i størrelse og pris. Til gjengjeld vil man derimot kunne få mer ut av selve investeringen, ettersom man vil kunne utnytte terrassen i større grad.

I tillegg til selve størrelsen på markisen kan man velge om man vil ha en duk med sidekant eller frontkappe, og eventuelt lengde på disse. På denne måten har man mulighet til å få skjerming for lyset, også når solen treffer fra ulike vinkler ved soloppgang og solnedgang.

Velger man å ha en frontkappe kan man i tillegg legge til vinkeljustering som vil gi deg enda mer frihet til å justere vinkelen ettersom hvor sollyset treffer. Skal man montere markisen over en dør som kommer i veien for markisen kan man i tillegg velge å legge til ekstra vinklede armer.

Denne typen tilleggsspesifikasjoner vil øke prisen til en viss grad, men kan samtidig forbedre funksjonaliteten til terrassemarkisen.

Betjeningsmåte

Terrassemarkiser deles ofte inn i de to hovedgruppene – motoriserte og manuelle markiser. Manuelle markiser må sveives inn og ut for hånd ved hjelp av en håndsveiv, eller en snor – lik måten man tar opp og ned rullegardiner. Manuelle markiser er de rimeligste modellene, mens man må regne med å måtte betale en høyere pris for markiser som kan betjenes ved hjelp av fjernkontroll eller veggdisplay.

Noen av de nyeste modellene kan i tillegg styres via en app på mobiltelefonen, eller man kan få modeller med sensorer som justerer seg automatisk ut fra værforholdene. De mest moderne modellene vil gjerne koste en del mer på grunn av det elektriske utstyret og kreve noe mer jobb å få montert.

Ekstrautstyr og tilleggstjenester

Om man ønsker ekstra utstyr og funksjoner til markisen er det forholdsvis mye å velge mellom. Man kan blant annet få installert lyslist for å få ekstra belysning på kveldene, eller varmelamper slik at man også kan sitte ute etter at solen har gått ned.

Velger man en motorisert markise som justerer seg automatisk kan man få kjøpt utstyr som vindvakt og solsensor, som vil registrere når det er optimalt å ta inn eller ut markisen.

Det mest avanserte utstyret vil gjerne også koste mest, og prisen vil variere basert på om man velger å kjøpe diverse tilleggsutstyr eller ikke. Ønsker man det billigste alternativet kan man derimot greie seg fint uten ekstrautstyr og likevel kunne nyte alle fordelene man får fra å ha en terrassemarkise.

Sammenlign priser på markiser

Som vi har vært inne på er det mange faktorer som påvirker prisen for markiser. Vår klare anbefaling er derfor å sammenligne priser fra flere leverandører av terrassemarkiser. Da har du muligheten til å se hva de ulike leverandørene kan tilby som del av sine salgs- og monteringspakker og sammenligne tilbudene fra hver enkelt markiseleverandør, slik at du enkelt kan finne den beste og billigste markisen for din terrasse.

Norges laveste rente på lån

Låne penger til nye markiser?

Vår samarbeidspartner Uno Finans lar deg låne opptil 600 000 kroner uten sikkerhet – Noe som vil holde massevis for nye markiser.

Før du søker på et forbrukslån som skal brukes til markiser må du oppfylle disse vilkårene:

  • Være over 20 år
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Bosatt i Norge
  • Tilgang på BankID

Smart betaling og finansiering

Det finnes i hovedsak tre ulike måter man kan finansiere kjøpet av markiser på:

Det første alternativet er å øke boliglånet gjennom en refinansiering. En refinansiering betyr at man øker et eksisterende lån, gjerne med sikkerhet i boligen. Det kan være smart å låne opp på boligen for å pusse opp, gjøre vedlikehold eller andre større investeringer. På den andre siden bør man ikke låne til forbruk og mindre kjøp gjennom en refinansiering. Da vil alternativene vi diskuterer rett nedenfor ofte være bedre.

Markiser vil nok normalt ikke finansieres gjennom en refinansiering av boliglånet, men om du ønsker å se på muligheten så kan du gå til vår guide til å finne det beste tilbudet på refinansiering her.

Det andre alternativet er å ta opp et fleksibelt lån. Med et fleksibelt forbrukslån får man pengene rett inn på en lånekonto og man kan ta ut pengene man trenger, når man trenger det. Med et fleksibelt lån kan du ordne finansieringen i god tid i forkant av betalingen av markisene, siden du ikke betaler noe før du faktisk bruker pengene. Et fleksibelt lån krever ikke sikkerhet og i motsetning til et boliglån står du fritt til å nedbetale lånet når du måtte ønske. Fleksible lån har typisk en låneramme på opp mot kr 500 000, som vil holde i massevis for alle typer markiser.

Du kan se hvordan du finner det beste og billigste fleksible lånet her.

Det tredje alternativet er å bruke et kredittkort. Et kredittkort gir deg i likhet med et fleksibelt lån tilgang til penger du selv kan velge når du vil bruke, uten å betale for det før du bruker dem. Det er ikke krav til sikkerhet, og man kan og bør betale ned lånet relativt raskt. Kredittkort har typisk en låneramme på opp mot kr 150 000, som i de fleste tilfeller vil være tilstrekkelig til kjøp av markiser.

Enten man bruker egne penger eller et lån så er det ofte smart å betale for markisene med et kredittkort. Da har man nemlig muligheten til å tjene store bonuser på kjøpesummen. I motsetning til tidligere kan du nå også betale regninger med kredittkort og sette inn ekstra penger på kredittkortet. På den måten kan man tjene bonus på store beløp, selv om det må betales som en regning. For eksempel kan du for et sett markiser på kr 100 000 opptjene 1000 cashpoints med et kredittkort fra Bank Norwegian, som fort gir deg en reise tur-retur til en europeisk storby på kjøpet.

Se vår store guide til de beste kredittkortene for å finne et kort som passer ditt behov.