Hva koster en Regnskapsfører? Pris i 2024

Del på:

Gjennomsnittlig pris for en regnskapsfører:

Den gjennomsnittlige prisen for en regnskapsfører baseret på prisene i vår database er ca. kr 900 pr time. Denne prisen inkluderer alle kostnader i forbindelse med regnskapsarbeidet. Der er en viss variasjon i prisen mellom ulike regnskapsførere, men vi ser at de fleste betaler mellom kr 700 pr time og kr 1500 pr time.

I denne prisguiden kan du lese mer om hva som påvirker prisen for en regnskapsfører, så du kan få en forståelse for hva dit budsjett bør være. Den totalen prisen man ender opp med å betale avhenger av mange faktorer, som vi kommer tilbake til rett nedenfor. Herunder selskapets størrelse og livssyklus, antall transaksjoner per måned, antall ansatte og hvordan lønnen utbetales, antall fakturaer som skal sendes ut, regninger som skal betales og mange andre faktorer.

Årsoppgjøret for bedriften din vil koste mellom 6.500 til 12.500 kroner for små og mellomstore bedrifter, store bedrifter med flere hundre ansatte har mye høyere kostnader. Heldigvis betaler du årsoppgjøret kun en gang hvert år.

Annonse

Få tilbud på regnskapsfører

Få gratis tilbud på regnskapsfører på under 2 minutter

Enkelt regnskap eller full service

Mindre bedrifter er ofte først og fremst opptatt av de enklere regnskapsoppgavene, som betaling av regninger, registring av transaksjoner, at alle regler blir fulgt og at alle frister overholdes.

På et tidspunkt kan imidlertid bedriften bli større og behovet for regnskapstjenesten bli mer omfattende. Man vil begynne å legge større vekt på behovet for rettidig og nøyaktig finansiell rapportering. Det er på dette tidspunktet man typisk vil trenge mer avansert regnskapsføring for å hjelpe bedriften med å ta data-drevne beslutninger.

Det første vurderingen man kan gjøre seg er derfor om man kun trenger grunnleggende hjelp fra en regnskapsfører, eller om man ønsker å gå for en mer full-service regnskapshjelp, som vil kunne bidra til å ta bedre beslutninger i din bedrift med hensyn til intekter, utgifter, resultat og kontantstrøm.

De to alternativene krever som du sikker forstår ulike nivåer av innsats og kompetanse, og kostnaden for full service regnskap defor høyere. Mange av bedrifter som går for en mer omfattende regnskapshjelp ser imidlertid verdien av denne investeringen ganske raskt.

De viktigste driverne av regnskapskostnader

Dersom din bedrift har identifisert et større eller mindre behov for en regnskapsfører, så er det neste steget å avgjøre om man skal gjøre det internt eller om man skal outsource jobben. Hvis du bestemmer deg for å ansette en regnskapsfører internt, må du avgjøre om stillingen er deltid eller fulltid. Hvis du bestemmer deg for å outsource, er det noen veier å gå, inkludert lokale regnskapsførere, lokale byråer og nasjonale regnskapsfirmaer.  

La se på de tre forskjellige alternativene du kan vurdere for å møte ditt behov for regnskapsføring.

Deltids-regnskapsfører

Hvis du har kontroll over bedriften din og oversikt over det grunnleggende når det kommer til regnskapet, men du trenger litt ekstra hjelp, så kan en deltids regnskapsfører være en god match for bedriften din. Når du ansetter en deltids regnskapsfører, bør imidlertid ledelsen i bedriften fortsatt ha noen som kan jobbe sammen med regnskapsføreren for å sikre at at gjøres rett. Den gjennomsnittlige prisen for en deltids regnskapsfører er ca. kr 800 pr time. Denne prisen inkluderer alle kostnader i forbindelse med regnskapsarbeidet. Der er en viss variasjon i prisen mellom ulike regnskapsførere, men vi ser at de fleste betaler mellom kr 600 pr time og kr 1400 pr time.

For noen bedrifter kan det være en mulighhet å trene opp en eksisterende ansatt med til å jobbe med enkel regnskapsføring på deltid. Dette kan noen ganger være det minst kostbare alternativet på papiret, men det er en risiko knyttet til hvorvidt vedkommende vil kunne klare å holde den standarden på arbeidet som vil kreves. Og kostnaden knytte til tilsyn og kontroll kan bli betydelig, så det er verdt å tenke gjennom dette valget godt før man går for det.

Fulltids-regnskapsfører

Ifølge Statistisk Sentralbyrå koster en fulltids regnskapsfører ca kr 690 000 i gjennomsnitt per år. Dette er snittet på tvers av alle regnskapsførere, men inkluderer ikke tilleggskostnader som kontorplass og lignende. Kostnaden for den enkelte regnskapsfører vil imidlertid avhenge av erfaring, utdanning og en rekke andre faktorer som du kan lese mer om i vår guide til lønn for regnskapsførere.

En regnskapsfører håndterer de daglige regnskapsbehovene for bedriften. Å holde regnskapet i orden og oppdatert, er grunnlaget for den økonomiske styringen i bedriften din. Du kan forvente at en fulltids regnskapsfører gjør regnskapsoppgaver knyttet til å betale regninger, fakturere klienter, administrere lønn og forberede regnskapet periodisk. Som eier av bedriften bør du imidlertid se over sluttresultatene for å sikre at alt er rett.

Kjøpe inn regnskapstjenester

Akkurat som med ansettelse av en regnskapsfører, må du bestemme hvilke deler av regnskapsarbeidet som det gir mening å outsource. Den gjennomsnittlige prisen for en regnskapsfører baseret på prisene i vår database er ca. kr 1100 pr time, avhengig av antallet transaksjoner og kompleksiten i de tjenestene som vil kreves. En viktig fordel ved outsourcing er at det gir deg muligheten til å tilpasse tjenestene du mottar opp mot dine regnskapsbehov.

Hvis bedriften din er i vekst, kan du vurdere å gå for et fullt regnskapstilbud som kan hjelpe deg med å skalere bedriften. Vanligvis trenger du et høyt nivå av økonomisk styring, ikke bare for din egen del, men for å argumentere overfor dine viktigste samarbeidspartnere som for eksempel banker, investorer og rådgivere.

Men med dagens fremskritt innen teknologi har outsourcing aldri vært enklere. Innleid regnskapshjelp kan gi sofistikert og rimelig regnskap sammenlignet med en typisk intern regnskapsfører. En annen fordel ved å flytte regnskapsførselen til outsourcing er at du kanskje kan endre rollen som en eksisterende ansatt har. Det kan hjelpe deg å frigjøre dine medarbeidere til å hjelpe deg med å fokusere på veksten.

Tre måter en regnskapsfører kan spare penger på

En regnskapsfører kan hjelpe deg med å spare penger på flere måter, og med det spare inn hele eller deler av den prisen man må betale for tjenestene.

Du kan spare penger på skatten

En god regnskapsfører har ferdigheter og kunnskaper for å sikre at alle dine utgifter føres riktig og grundig. Dette betyr at de hjelper deg til å utnytte alle mulige skattefradrag og fører alt på riktig måte, slik at du unngår problemer eller skattesmeller.

Du kan spare penger på revisjonen

Revisorer er normalt dyrere enn regnskapsførere. Hvis du er en bedrift som har revisjonsplikt, så er det ofte en fordel at regnskapene er i orden før de sendes til revisor. Da kan man spare inn på timene revisoren må bruke på arbeidet.

Du kan spare arbeid i bedriften

Regnskapsføring er en krevende og detaljert arbeidsoppgave. Når du allerede jobber lange uker og er utmattet, så er ofte regnskapet noe av det siste man har lyst til å sette i gang med. For ikke å nevne at overarbeid over tid kan føre til utbrenthet, noe som kan bety at man blir borte fra bedriften og kundene. Å ha noen som tar seg av regnskapet kan spare deg for mye stress og lar deg fokusere på enda viktigere oppgaver i bedriften.

Se alle pris guider!