Hva koster en Sibirkatt? Pris i 2024

Del på:

Pris for en sibirkatt:

Prisen for en sibirkatt basert på prisene i vår database er på ca kr 15,000 inkludert mva. Prisen inkluderer da alle kostnader knyttet til katten. Det er imidlertid variasjon i prisen mellom ulike typer sibirkatter, men vi ser at de fleste betaler et sted mellom kr 10,000 og kr 30,000.

Så du har bestemt deg for å skaffe deg en sibirisk kattunge? Gratulerer. Vi synes det er en god ide! Nå vil du sannsynligvis vite litt mer om hva det koster.I denne prisguiden kan du lære mer om hva som bestemmer prisen for en sibirkattunge, slik at du kan forstå hvilke kostnader du kan regne med og vite hvilket budsjett du bør legge opp til.

Annonse

Beste mobilabonnement

Testen er oppdatert for juli 2024 hos Fornye.no

Hva bestemmer prisen for en sibirkatt?

Som nevnt kan du gjennomsnitt forvente å betale mellom 10 og 30 tusen for en renraset sibirisk kattunge. Det kan virke som mye penger, men husk, du leter etter en følgesvenn for de neste tjue årene av livet ditt.

Husdyr er generelt sett kostbare og rasekatter er spesielt dyre. Det er fordi det er mange kostnader som til sammen må inkluderes, og som til syvende og sist resulterer i en høy pris for katten når du er klar for å ta den i mot. En god oppdretter må bruke mye tid og penger på å avle frem en perfekt sibirisk kattunge, med flott utseende og god personlighet.

Noen av utgiftene som oppdrettere må pådra seg for å avle opp en sunn kattunge er:

 • Avlskatter til å lage nye kattunger
 • Lokaler og utstyr
 • Vaksinasjoner
 • Genetisk testing
 • Mat og kosthold
 • Registreringsavgifter
 • Og mye annet

I tillegg kommer all tiden oppdretteren bruker på kattene og kattungene. Og som oppdretterne vil fortelle deg, så er dette er hardt arbeid. Det er med andre ord ingen overraskelse at sibirske kattunger ofte har en ganske høy pris.

Kostnader ved å ha en sibirkatt

Før du bestemmer deg for å kjøpe en sibirkatt, så er det viktig at du er klar over alle kostnadene som er forbundet med å eie en katt av denne rasen. Ulike katteraser har ulike krav til omsorg og aktiviteter. Budsjettet du kan forvente for å ha en sibirkatt varierer avhengig av alder, størrelse og type sibirkatt. Rett nedenfor lister vi opp noen av de ulike kostnadene du kan forvente om du skaffer deg en sibirkatt, utover selve kjøpesummen.

Oppstartskostnader

Når du har kjøpt en sibirkatt bør du være oppmerksom på kostnadene du må medregne for å gi katten en best mulig start. Disse inkluderer:

Vaksinasjoner. Det første du må spørre oppdretteren din om før du kjøper en sibirkatt, er om den har fått vaksinasjonene den trenger. For å hjelpe katten med å beskytte seg mot sykdommer må du sørge for de rette vaksinasjonene, dersom oppdretteren ikke allerede har gjort det.

Kastrering. I starten kan du også vurdere å kastrere katten. Dette vil innebære en liten operasjon der man forhindrer katten skal kunne få uønskede barnekull i fremtiden. Dette gjør man vanligvis når katten er omtrent fire måneder gammel.

Faste kostnader

I tillegg til oppstartskostnadene, må du også regne med kostnader knyttet til kattens daglige behov, herunder:

Mat og kosthold. Alle katter trenger mat og det er viktig at du regner med nok penger i budsjettet til å gi din katt det riktige kostholdet, både med tanke på sammensetning og mengde.

Leker og utstyr. Du bør også regne med kostnader til å kjøpe inn leker og annet utstyr til din katt. Ikke bare vil leker hjelpe dem til å trene når de er innendørs, men det forhindrer dem i å bli kjedelige og i å ødelegge hjemmet ditt, fordi de blir frustrerte av å være inaktive.

Periodiske kostnader

Når du har kjøpt kattungen din og alle tingene de trenger på daglig basis, vil du begynne å tenke på de periodiske kostnadene ved å ha en sibirkatt.

Behandlinger. Viktige behandlinger bør gis til sibirkatten minst en gang i måneden. De vil bidra til å forhindre sykdommer som katten kan være utsatt for. Spør din oppdretter eller din veterinær om hvilke behandlinger som er rett for din katt.

Kattforsikring. Nå som din sibirkatt er på plass i sitt nye hjem, bør du investere i en kattforsikring som beskytter både deg selv og kjæledyret mot uventede ulykker eller sykdommer. For en liten månedlig avgift har du dekning for alle mulige veterinærkostnader og kan sørge for at katten lever et langt og lykkelig, uten at det setter deg i økonomisk risiko. For å hente inn og finne de beste og billigste tilbudene på katteforsikring kan du gå til vår guide som du finner her.

Smart betaling og finansiering

Norges laveste rente på lån

Låne penger til katt?

Vår samarbeidspartner Uno Finans lar deg låne opptil 600 000 kroner uten sikkerhet – Søknaden er helt uforpliktende.

Før du søker på et forbrukslån som skal brukes til en katt må du oppfylle disse vilkårene:

 • Være over 20 år
 • Ingen betalingsanmerkninger
 • Bosatt i Norge
 • Tilgang på BankID

En plan for finansiering av kattekjøpet er noe man bør få på plass så tidlig som mulig. Utover å betale for sibirkatten med oppsparte midler, finnes det et par ulike måter man kan finansiere kjøpet av katten på.

Det første alternativet er å ta opp et fleksibelt lån. Med et fleksibelt forbrukslån får man pengene rett inn på en lånekonto og man kan ta ut pengene man trenger, når man trenger det. Med et fleksibelt lån kan du ordne finansieringen i god tid i forkant av kattekjøpet, siden du ikke betaler noe før du faktisk bruker pengene. Et fleksibelt lån krever ikke sikkerhet og i motsetning til et boliglån står du fritt til å nedbetale lånet når du måtte ønske. Fleksible lån har typisk en låneramme på opp mot kr 500 000.

Du kan se hvordan du finner det beste og billigste fleksible lånet her.

Det andre alternativet er å bruke et kredittkort. Et kredittkort gir deg i likhet med et fleksibelt lån tilgang til penger du selv kan velge når du vil bruke, uten å betale for det før du bruker dem. Det er ikke krav til sikkerhet, og man kan og bør betale ned lånet relativt raskt. Kredittkort har typisk en låneramme på opp mot kr 150 000.

Enten man bruker egne penger eller et lån så er det ofte smart å betale for kjøpet av sibirkatten og alt som hører med ved hjelp av et kredittkort. Da har man nemlig muligheten til å tjene bonus på kjøpene.

Du kan finne de kredittkortene som passer best for deg her.