Hva koster en Skyvedørsgarderobe? Pris i 2024

Del på:

Dette koster en skyvedørsgarderobe:

Gjennomsnittlig pris for en skyvedørsgarderobe er ca kr 25,000 inkludert mva. Prisen inkluderer da alle kostnader knyttet til en skyvedørsgarderobe med bredde på ca 2 meter. Det er imidlertid variasjon i prisen mellom ulike typer skyvedørsgarderober, men vi ser at de fleste betaler et sted mellom kr 10,000 og kr 60,000. I denne prisguiden kan du lære mer om hva som bestemmer prisen for ulike typer skyvedørsgarderober, slik at du kan forstå hvilke kostnader du kan regne med og vite hvilket budsjett du bør legge opp til.

Skyvedørsgarderober har blitt stadig mer populære i norske hjem, ikke minst skyvedørsgarderober som kan tilpasses i lengden, høyden og bredden. Det er ikke en overraskelse at skyvedørsgarderober koster noe mer enn enkle garderober i standardstørrelser og med dører, men til gjengjeld får man med en skyvedørsgarderobe en garderobeløsning som er tilpasset ditt hjem til det fulle. Du får en garderobe som passer til utseendet på rommet, som har en finish som passer og som gir deg masse lagringsplass uten å gjøre for mye ut av seg. Og en skyvedørsgarderobe er heller ikke like dyrt som mange tror.

Hva bestemmer prisen for garderoben?

En skyvedørsgarderobe med en pris i det nedre sjiktet, vil naturligvis innebære visse begrensninger i hva man kan forvente. Her snakker man standardvalg når det kommer til materialer, farger, størrelser og tilbehør. For å kunne få prisen ned på dette nivået er man avhengig av å få en av leverandørenes standardmodeller til å passe til sitt behov. I den andre enden av skalaen kan man derimot forvente mer. Her snakker man fort premium-materialer, spesialtilpassede fronter og innredning og tilbehør av høy kvalitet.

Noen leverandører av skyvedørsgarderober estimerer prisen basert på antall dører. Så avhengig av materialet, designet, tilbehøret og fargevalg, vil du få en nokså standardisert pris per skyvedør. Så om du ønsker tre skyvedører, så er det bare å ta enhetsprisen og gange denne med tre. Det er verdt å merke seg at denne typen tilbud ofte ikke inkluderer monteringskostnader, så sjekk dette.

Annonse

Beste mobilabonnement

Testen er oppdatert for juli 2024 hos Fornye.no

Montering av skyvedørsgarderoben

Det er ikke alle som er komfortable med å få skyvedørsgarderoben levert på døren, for deretter å finne ut av man må montere den selv.

Det er derfor viktig at du holder tunga rett i munnen når du bestiller, så du er sikker på hva som er inkludert i prisen. Det er ikke alle leverandører som tilbyr montering, og da er man i tilfellet avhengig av å finne hjelp til dette på egenhånd.

Uavhengig av om du skal få leverandøren til å montere eller om du ønsker å finne dine egne folk til monteringsjobben, så vil denne delen av skyvedørsgarderoben typisk koste et sted mellom kr 2,000 og 15,000 avhengig av størrelse og kompleksitet. Om du skal ut i markedet og finne montører så lønner det seg ofte å hente inn et par pristilbud.

Levering av skyvedørsgarderoben

Levering kan ofte bli en ikke ubetydelig kostnad for større skyvedørsgarderober. De fleste leverandørene tilbyr hjemlevering, men det er lurt å dobbeltsjekke dette. Det er også lurt å se hvor og når leveringen typisk vil skje. Noen leverer bare på dagtid mens andre også på kveldstid. Noen leverandører leverer bare til ytterdøren mens andre bærer alt inn på det aktuelle rommet skyvedørsgarderoben skal monteres.

Tegn opp skyvedørsgarderoben

Om du er på jakt etter en ny skyvedørsgarderobe er det smart å tegne din løsning som du ønsker den. Be deretter om pristilbud hos flere leverandører. Dette er særlig smart dersom du er på jakt etter en tilpasset garderobe fra gulv til tak. På denne måten er det mulig å sammenligne epler med epler og finne det beste tilbudet

Kan øke boligprisen

Skyvedørsgarderober har blitt en hipp trend i storbyene som Oslo og Bergen. Hvis du snakker med eiendomsmegler i Oslo vil de raskt avklare at en skyvedørsgarderobe som bruker kvm smart kan være med på å øke totalprisen av boligen.

Smart betaling og finansiering

Norges laveste rente på lån

Få hjelp med finansiering

Vår samarbeidspartner Uno Finans lar deg låne opptil 600 000 kroner uten sikkerhet – Det er gratis og uforpliktende å søke.

Før du søker på et forbrukslån må du oppfylle disse vilkårene:

  • Være over 20 år
  • Ingen betalingsanmerkninger
  • Bosatt i Norge
  • Tilgang på BankID

Utover å betale for skyvedørsgarderoben med oppsparte midler, finnes det et par ulike måter man kan finansiere garderobeprosjektet på:

Det første alternativet er å øke et eksisterende lån gjennom en refinansiering. En refinansiering betyr at man øker et eksisterende lån, gjerne med sikkerhet i boligen. Det kan være smart å låne opp på boligen for å pusse opp, gjøre vedlikehold eller andre større investeringer. Til forbruk, bilkjøp eller lignende vil imidlertid alternativene vi diskuterer rett nedenfor ofte være et bedre valg. Det er også lurt å vurdere om du bør bytte bank i forbindelse med refinansieringen. Det kan være ulike grunner til å velge å skifte bank, for eksempel at en annen bank tilbyr deg bedre lånebetingelser eller tjenester, eller at en annen bank har en type lån som passer deg bedre.

Du kan se hvordan du finner beste og billigste bank til refinansiering her.

Det andre alternativet er å ta opp et fleksibelt lån. Med et fleksibelt forbrukslån får man pengene rett inn på en lånekonto og man kan ta ut pengene man trenger, når man trenger det. Med et fleksibelt lån kan du ordne finansieringen i god tid i forkant av tidspunktet du skal betale for skyvedørsgarderoben, siden du ikke betaler noe før du faktisk bruker pengene. Et fleksibelt lån krever normalt ikke sikkerhet og i motsetning til et boliglån står du fritt til å nedbetale lånet når du måtte ønske. Fleksible lån har typisk en låneramme på opp mot kr 500 000.

Du kan se hvordan du finner det beste og billigste fleksible lånet her.

Det tredje alternativet er å bruke et kredittkort. Et kredittkort gir deg i likhet med et fleksibelt lån tilgang til penger du selv kan velge når du vil bruke, uten å betale for det før du bruker dem. Det er ikke krav til sikkerhet, og man kan og bør betale ned lånet relativt raskt. Kredittkort har typisk en låneramme på opp mot kr 150 000.

Enten man bruker egne penger eller et lån så er det ofte smart å betale for skyvedørsgarderoben med et kredittkort. Da har man nemlig muligheten til å tjene bonus på beløpet. I motsetning til tidligere kan man nå også betale mange regninger med kredittkort. På den måten kan man tjene bonus på ganske store beløp.

Du kan finne de kredittkortene som passer best for deg her.